Tbc

06-01-2013
Alexandrrra
Nu este medic/terapeut
Alexandrrra
Buna ziua,

In urma cu 2 luni am fost nevoita sa fac un control pentru angajare.In momentul in care mi s-a facut radiografia am am fost indrumata sa fac un CT.In urma CT-ului doctorul a specificat urmatoarele
' La nivelul segemntului apico-posterior al lobului superioe stang se evidentiaza, pe un fond de fibroza in benzi, leziuni de tip micro si macronodular, cu microcalcificari inluse.Leziuni apicale pulmonare stangi, unele cu aspect cert secheral.In rest parenchim cu aspect pulmonar normal.'

In urma CT-ului doctorul pneumolog mi-a sugerat sa fac examentul de sputa.
In 5 zile de la examenul de sputa au sosit rezultatele pentru frotiu, si anume NEGATIV.
La o luna jumatate dupa acesta a sosit si rezultatul culturi: POZITIV ( 25 colonii/2 tuburi respectiv 10 colonii/2 tuburi)

Doctorul pneumolog dorea sa ma interneze pe loc insa i-am cerut sa stau acasa de sarbatori, dupa care voi reveni pentru internare, cu specificatia de a nu intra in contact cu alte persoane.
Ideea este ca intre timp m-am informat cu privire la aceasta boala, la tratament pe internet si am ramas ingrozita de efectele secundare ale tratamentului.Dupa cum spuneam si la inceput controlul medicat a fost unul de rutina, IN NICI UN CAZ nu am prezentat vre-un simptom.
Plus ca sunt ingrozita de faptul ca trebuie sa ma internez, asta in conditiile in care cu totii stim in ce situatie este sistemul sanitar din Romania.

Am rugamintea sa imi spuneti parerea dvs cu privire la acest diagnostic si cat de grava este situatia mea si ce ar trebui sa fac mai departe.

Va multumesc !
3 comentarii
0
06-01-2013, ora 11:12
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
La multi ani!
parere, doar:
- sa te internezi...asta e sistemul, dar, trebuie sa te faci bine.
- sa urmezi tratamentul e cam greu dar, NU imposibil
- scrie varsta, greutatea si inaltimea..sigur iti va raspunde si-un medic
(cred ca esti si f slaba)
fumezi?
0
06-01-2013, ora 11:24
Alexandrrra
Nu este medic/terapeut
Alexandrrra
La multi ani si tie Maria !

Am 24 ani, 180 cm, 70 kg (din ce am auzit trebuia sa slabesc, insa eu chiar am pus cateva kg in ultima vreme). De aici se pare ca m-am pricopsit cu aceasta boala, din cauza dietelor, sistemul imunitar a fost slabit, sau cel putin asta mi-a spus doctora.Si da, fumez.

Ma tot gandesc, oare exista optiunea de a urma tratamentul acasa?In momentul de fata sunt contagioasa?
L-am auzit pe doctor vorbind cu cei de la laborator iar din ce spunea dansul nu este foarte grav, insa nici nu trebuie trecut cu vederea.
Ideea este ca ca in Romania cum se pronunta cuvantul TBC in secunda 2 deja te umfla de pastile si de aceea as dori mai multe pareri.

Multumesc.
0
10-01-2013, ora 03:15
fan_2201
Nu este medic/terapeut
fan_2201
Buna ziua Alexandra!
Referitor la ce m ai intrebat..ce as putea sa ti raspund este ca in primul rand doctorul HOTARASTE ce este bine de facut si ce nu.In ceea ce priveste urmarea tratamentului in spital sau acasa (ca o parere strict personala)...cred ca ai putea sa te tratezi acasa dar sa urmezi strict medicatia Cat despre partea cu contagioasa..daca s ar lua asa usor inseamna ca jumate de Romanie ar trebui sa fie bolnava.Eu urmez tratamentul in continuare atat eu cat si fiica mea si cred ca suntem, , pe drumul cel bun, bineinteles acasa!Ce as mai vrea sa ti spun este ca FOARTE F. MULT conteaza starea de spirit !Nu te lasa doborata de ganduri si incearca pe cat posibil sa fii optimista si sa gandesti pozitiv!Starea de depresie iti accentueaza boala! o stiu din proprie expierenta.Esti tanara si te vei reface repede.aa si sa nu uit..lasa tigarile !!e ca si cum ai da ciocolata unui diabetic !! iti urez sa te faci bine si sa auzim de bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tuberculoza (TBC)
  •