Tartru?

08-11-2011
Amalian
Nu este medic/terapeut
Amalian
De la o vreme incoace am avut ceva probleme cu sangerarea gingiilor si am trecut la o periuta de dinti moale pentru a le proteja. De cand folosesc periuta acesta pot spune ca gingiile nu mai sangereaza insa mi se pare ca a aparut o alta problema: cred ca fiind moale nu curata suprafata dintilor asa cum ar trebui si parca mi s-a depus tartru pe dinti, cel putin asa mi-a sarit mie in ochi in vreo cateva locuri. Parca au aparut "peste noapte" niste dungi galbene la baza dintelui care oricat le-as freca nu dispar. Eu cred ca nu le aveam inainte...adica acum vreo 4 luni, e posibil sa se fi format asa dintr-o data? Si asta sa fie cauza, periuta prea moale care nu curata prea bine? Ce sa fac sa trec inapoi la periute normale si sa incerc alta pasta de dinti?:
Va multumesc
1 comentarii
0
09-11-2011, ora 14:09
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
In primul rind va trebui sa faceti un detartraj. Se recomanda ca acesta sa fie facut in medie de 2 ori pe an, in functie de ritmul depunerii tartrului: la unele persoane chiar si la 3 luni, iar la altele e posibil sa fie necesar doar o data pe an sau chiar mai rar.

Tartrul este cauza singerarii gingiilor si daca nu este indepartat, in timp va produce si retractia gingiilor de pe dinti sau poate duce la boala parodontala.

Da, este posibil sa apara tartrul in 4 luni. La unele persoane se depune si mai repede. O igiena dentara CORECTA ajuta ca tartrul sa nu se mai depuna deloc sau se va depune intr-un ritm mult mai lent. Rugati dentistul sa va arate cum se face un periaj corect, dar si cum se foloseste ata dentara (ea curata locurile dintre dinti unde periuta nu ajunge).

In al doilea rind, va recomand o periuta cu perii medii (duritate medie).

Pasta de dinti are mai putina importanta. Cel mai important lucru este ca periajul sa fie facut corect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul