supradozare cu DEBRIDAT !!!
buna. Copilul de 4 ani jumate a luat de dimineata o supra doza de debridat (15 ml), , , , Bunica nu a fost atenta si i-a administrat un capacel intreg..Am sunat medicul de familie al copilului si mi-a spus sa-l las in pace si sa-i dau doar mult ceai.eventual de musetel... Poate sa-mi spuna cineva ce probleme pot degenera din acest supradozaj? POate ar trebui sa-l duc la ugente??? m-a sunat la lucru si cand mi-a spus asta am zis ca lesin instantaneu!!! multumesc.
4 comentarii
Nu este nevoie sa il duceti la urgente, ascultati sfatul medicului de familie.La varsta lui trebuie sa ia debridat 5ml de 3 ori pe zi, , numai ca din neatentie a luat dintr-o data, deci in ziua respectiva sa nu mai ia.
Ar fi fost riscant acest supradozaj numai in cazul in care avea diabet, pt ca medicamentul contine zahar si la 5 ml de debridat avem 3 g de zahar.
Numai bine si mai multa atentie pe viitor!!! NU este de glumit cu administrarea medicamentelor!
Ar fi fost riscant acest supradozaj numai in cazul in care avea diabet, pt ca medicamentul contine zahar si la 5 ml de debridat avem 3 g de zahar.
Numai bine si mai multa atentie pe viitor!!! NU este de glumit cu administrarea medicamentelor!
multumesc pt raspuns, m-am mai linistit. Oricum, a fost taica-su cu el la uregnte...pt mai multa siguranta, tocmai pt ca stiu ca nu e de jucat cu medicamentele..La fel i-au spus si acolo, ca nu a depasit doza maxima admisa pe kg corp., si sa ia multe lichide pt a elimina prin urina. El avea prescris de 3 ori pe zi, cate 3 ml. Multumesc, mi-a mai revenit inima la loc!
Cand era fetita mea mai mica, tot timpul foloseam siringi gradate pt administrarea de medicamente/sirop.Cu capacelul este un pic mai riscant, pt ca te poti pacali daca nu esti foarte atenta, cum a fost si cazul bunicii.
Sanatate multa!!
Sanatate multa!!
Buna seara o intrebare am un baiat de 2 ani iar bunica ia dat 10 ml de debridat in loc de 2.5 ce trebuie sa fac?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1EDS normală, dar gastrita la biopsie
- 1Tinctura ghințură la copii
- 1Eructații adolescenti - eructații cu miros de ou și durere de burtă
- 2Endoscopie si Nexium
- 1Endometrioză?
- 2Sangerare anala
- 1Durere de burtă și febră
- 1Dureri de stomac
- 2Nu poate manca nimic - piatra mare la fiere si o tumoare ce apasa pe stomac
- 2Reflux biliar cronic