ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Stres?

08-10-2011
Rusu Bogdan
Nu este medic/terapeut
Rusu Bogdan
Salut,

De ceva timp foarte stresat, ingandurat, am tot felu de ganduri chiar nu stiu de unde pleaca... totu a inceput cu cate-va luni in urma... de atuncia parca mi sa rupt filmu, tot pun mana la inima, si ma ia tot felu de ganduri ca nu bate cum trebuie... si incepe sa-mi duduie inima, parca lucreza din greu asa sa zic, cu toate ca am pulsu bun intre 56-65 tensiunea e perfecata 109/62 max. pana in 119/70 depinde ce manac. am fost la spital mi-a luat sange mi-a facut un egk ma ascultat mi-a luat tensiunea. TOATE AU IESIT BUNE, doar ca mi-a zis ca am tahicardie sinusala, toate bune dar eu nu stiu care este cauza si de unde a plecat tahicardia asta. prin ianuarie am fost si la cardiolog, la ce-l mai bun din oras... mi-a spus ca inima e perfect sanatoasa si ca nam de ce sa-mi fac probleme. Am fost sportiv inot, si fotbal si atletism. Dar pe mine ma supara faptu ca, cateodata am unele batai pot sa zic eu suparatoare... am inteles nu este o boala, si nu necesita tratament... dar eu stau si ma gandesc de unde a plecat toate astea, poate fi din cauza la stres?
M-am lasat de fumat de 1 an, alcool nu consum deloc, nici cafeina. Manac doar mancare gatita, fructe cat incape, la fel si legume, salate... consum doar apa si ceai. cum pot scapa de gandurile astea care ma omoara sa zic asa... mie frica sa ies departe cateodata ca-mi vine in gand ca o sa fac infart sau o sa patesc ceva rau, cum pot scapa de astea? nu iau buline, doar o aspirina o data la un an cred. Cum pot scapa de stres si de toate gandurile astea ca asi avea ceva la inima? sau ca o sa fac infart sau o sa patesc ceva rau?

Cate-va sfaturi mi-ar fi de mare ajutor, va multumesc!
4 comentarii
0
08-10-2011, ora 23:34
Rusu Bogdan
Nu este medic/terapeut
Rusu Bogdan
Fac 21 de ani peste 8 zile.
0
10-10-2011, ora 14:06
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Rusu Bogdan

Nici vorba sa faci infarct la virsta asta, nu investi forta tineretii in ginduri nefavorabile, fii indraznet si continua sa pleci cit mai departe de casa asa invingi temerile.Starile astea le poti avea si de la o spasmofilie nedepistata, ai incercat sa iei in astfel de situatii Ca +Mg+B complex(efervescente)se absorb mai repede si resimti efectul aproape instant.Adopta o atitudine de tinar increzator in bine si-n propria putere.

Un gind bun
0
26-10-2011, ora 01:35
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Este foarte important sa iti aduci aminte ce s-a intamplat inainte de a avea aceste simptome. Din ceea ce descrii poate fi asemanator cu un atac de panica. Iti recomand, pentru a inlatura orice cauza, sa iti faci si un control endocrin, sa nu fie o dereglare hormonala. Pentru starile de suparare poti apela la un consilier psihologic sau un psihoterapeut care te poate ajuta sa inveti sa te detasezi si sa privesti problemele din mai multe perspective.
0
27-10-2011, ora 13:38
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu as recomanda strict, pentru inceput, un control psihiatric, ca sa nu se ajunga la partea psihotica si la delir ipohondriac.Dumneata cu siguranta nu ai ceva in sfera organica, adica nu esti bolnav, dar nici sanatos nu esti, pare a fi inceputul unei depresii care se poate agrava.Nu cred ca disfunctia neuro-chimica a transmitatorilor poate fi rezolvata in acest moment cu psihoterapie.As recomanda tratament timp de 6-9 luni, sub conducerea unui psihiatru si apoi doua-trei luni de psihoterapie(daca mai este cazul).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  •