Sterilizarea instrumentarului stomatologic - cum apreciezi daca e ok?
Buna seara!
Cum imi pot da seama daca instrumentele medicale folosite de medicul stomatolog sunt sterilizate corect?
Este putin ciudat sa il intreb, deoarece ar trebui sa fie un lucru normal, dar vreau sa fiu sigur ca acestea sunt sterilizate cum trebuie.
Am fost la mai multi medici, dar am capatat aceasta fobie, deoarece am vazut ca unii medici le desigilau de fata cu mine si altii nu.
Daca le desigileaza in fata mea, pot fi sigur ca sunt sterilizate corect?
Multumesc!
Cum imi pot da seama daca instrumentele medicale folosite de medicul stomatolog sunt sterilizate corect?
Este putin ciudat sa il intreb, deoarece ar trebui sa fie un lucru normal, dar vreau sa fiu sigur ca acestea sunt sterilizate cum trebuie.
Am fost la mai multi medici, dar am capatat aceasta fobie, deoarece am vazut ca unii medici le desigilau de fata cu mine si altii nu.
Daca le desigileaza in fata mea, pot fi sigur ca sunt sterilizate corect?
Multumesc!
3 comentarii
Buna ziua! Sunt normale temerile dumneavoastra si este bine sa fiti vigilenta. Nu ar trebui sa fie nici o problema daca rugati medicul/ personalul cabinetului sa va arate protocolul de sterilizare. In cele mai multe cazuri sterilizarea se face la autoclav in pungi individuale si atunci vedeti ca se desigileaza in fata dumeavoastra. Punga aceea lipita nu va garanteaza ca a trecut prin procesul de sterilizare. Pe ea exista niste martori care se modifica dupa ce autoclavul trece prin parametrii potriviti. Mai sunt truse/instrumente individuduale sterilizate in servetele ( deseori usor ingalbenite/arse ) ce se sterilizeaza la pupinel si au 'valabilitate' 24 de ore. Nici un cabinet de stomatologie nu functioneaza fara avizul 'Sanepidului', dar depinde de oamenii din cabinet sa respecte pasii si regulile de sterilizare initiala si de pastrarea normelor de curatenie.
poti recomanda sa foloseasca niste produse de la -----------* pentru sterilizarea ustensilelor :)
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Buna ziua! Aceasta chestie imi provoaca si mie un stres mai ales ca am tot fost la medici. Stau cu grija, ma uit dupa medic sa vad de unde ia instrumentul pe care o sa il foloseasca
Ce culoare trebuie sa existe pe hartia in care este introdus instrumentarul?
Multumesc
Ce culoare trebuie sa existe pe hartia in care este introdus instrumentarul?
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Un dentist bun in bucuresti?
- 3Bolnav psihic si tratamentul stomatolgic
- 2Caut un stomatolog chirurg bun
- 3sarcina si problemele stomatologice
- 6recomandare stomatolog constanta
- 0La cat timp dupa operatia de sinuzita maxilara ai voie sa mergi la stomatolog?
- 35stomatolog bun in bucuresti? probleme multiple dinti -- cabinete de evitat
- 17somatofobia = frica de senzatii fizice?
- 1Recomandare stomatolog - chirurgie
- 0Recomandari stomatologi in Iasi?
- 1medic stomatolog de evitat
- 0Recomandare medic stomatologic Iasi
- 1canin in gingie
- 1Va rog sa mi raspundeti!Sunt foarte speriata!
Mai multe informații despre: Vizita la stomatolog
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: