Sterilet rupt, o bucatica a ramas in uter...
Am purtat sterilet 5 ani, acum 3 sapt.l-am dat afara dar s-a rupt.O bucatica a ramas in uter.Medicul a recomandat sa stau pana la urmatoarea menstruatie apoi il scoate.As vrea sa stiu care ar fi procedura si daca este bine sa raman asa un timp destul de indelungat?
3 comentarii
In functie de tipul de sterilet utilizat, acesta poate ramane in uter cel mai putin 3 ani (dispozitivele cu hormoni ) sau cel mai mult 7 ani. 5 ani este pentru cele cu cupru. Ce a mai ramas din steriletul dv poate fi eliminat la prima menstruatie (urmariti asta), poate fi indepartat prin chiuretaj sau la histeroscopie, in functie si de locul unde a ramas. O ecografie va lamureste in acest sens. Daca nu sunt semen de infectie sau inflamatie mai poate fi lasat. Nu e o urgenta, dar nici nu e bine sa neglijati problema pe termen lung.
Buna ziua! Am purtat si eu sterilet, insa dupa 3 ani acesta s-a deplasat usor, motiv pentru care trebuia indepartat. La scoatere, medicul a constat ca acesta era rupt. S-a efectuat si chiuretaj, insa bucatica rupta nu a fost gasita. Exista posibilitate ca acesra sa fi intrat in trompa? Daca nu va fi gasit nici dupa examenul anatomo patologic ce riscuri sunt?
Buna ziua! Si eu am aceeași problemă. Am fost la un medic pentru extracție sterilet, la care cand mi l a extras mi-a zis că a iesit incomplet. M a trimis sa mi l scoată pe cale chirurgicală. Nu m-am dus. In schimb am fost la un alt medic nu i am spus ce am pățit și i-am cerut să îmi facă o ecografie intravaginala. Nu mi-a găsit absolut nimic. Apoi i-am zis ce am pățit și mi-a zis că nu se vede absolut nimic. Ce sa fac acum ? Sa continuu cu investigațiile în continuare sau nu? Ce ma sfătuiți?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2steriletul cam la ce pret este?
- 7steriletul Mirena
- 4as vrea un raspuns cat mai sigur privind steriletul
- 3legarea trompelor...sau sterilet?
- 3tocmai mi-am montat un sterilet
- 7bebe in uter fibromatos
- 4sterilet
- 8noduli la sani.. va rog
- 0sterilet si menstruatie
- 4sterilet sau nu?
- 6din ce cauza mi-a recomandat sa imi pun sterilet? a mai primit cineva un asa sfat?
- 1intirzierea ciclului avind sterilet
- 1probleme sterilet
- 0Anticonceptionale dupa sterilet
- 0Tampoane interne si sterilet
- 0Fibrom intrauterin
- 1Sterilet - nu mai simt firul
- 1Rog ajutor! Sterilet Mirena si fibroadenom la san
- 1Sterilet t cu 380a
- 1Steriletul? De care să aleg?
Mai multe informații despre: Steriletul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: