Foliculita cauza necunoscuta
Buna ziua. In trecut am observat o sensibilitate la epilat (dupa epilat aparea foliculita) doar in anumite zone. Niciodata pe picioare, abdomen, si brate. Apareau pe umar, putin inghinal, mustata. Am incetat sa ma epilez cu ceara si am facut epilarea definitiva. Progresiv, au inceput periodic, de 2/3 ori pe an sa apara putine in jurul claviculei si pe omoplat/umar. Fiind putine nu prea le-am bagat in seama. Insa la inceputul verii acesteia au inceput sa se agraveze, am inceput sa ma umplu pe fata(doar pe frunte si in zona mandibulei pana la sub pomete), piept, umeri si spate. Primul diagnostic (doar dupa un examen clinic) a fost de foliculita fungica mallasezia. Am luat tratament corespunzator (oral+ aplicare creme/tincturi preparate in farmacie) dar nu mi-a trecut iar urmatorul episod a fost si mai agresiv. Am mers la mai multi dermatologi, am recoltat din pustule si totul a iesit negativ inclusiv stafilococul auriu. Am incercat sa fiu atenta ce anume fac inainte sa imi apara si cred cumva ca ar fi o sensibilitate la anumite creme(nu stiu care, nu stiu care e criteriul) inclusiv cremele de plaja(probabil fiind uleioase). Apoi am obsevat ca si daca nu ma dau la plaja cu crema, continua sa apara ( poate o sensibilitate la soare?) nu stau niciodata mai mult de 2 ore pe zi, insa indiferent de cat stau la soare, ele apar. Al doilea diagnostic pe care l am primit ar fi de foliculita bacteriana superficiala. Insa nimeni nu stie cum sa o previn. Am solutii preparate in farmacie pe care le folosesc cand apar ca sa mi le usuce. Aceasta problema, cel putin la nivelul acesta de gravitate nu este de mai mult de 1 an. Pana acum nu aveam sensibilitate la absolut nimic, tocmai din cauza asta nu pot sa imi dau seama ce anume o declanseaza si de ce este asa de agresiva.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18veruca, foliculita??
- 30tratament pentru foliculita
- 8foliculita pe ambele gambe
- 3acnee, foliculita sau ceva combinat?
- 9foliculita?
- 8mancarime san ce poate fi?
- 1foliculita si herpes genital
- 2foliculita
- 0Foliculita si veruci plane
- 6Cum sa scap de foliculita?
- 0foliculita la barbati