Stafilococul auriu provoaca ameteli si scade trombocitele?

391 comentarii 1 2 345 ..... 13 14 Înainte ›
0
03-05-2011, ora 12:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un consult la stomato
si un consult la ORL
0
28-06-2011, ora 14:40
lorenco25
Nu este medic/terapeut
lorenco25
buna ziua..in urma unui RMN la coloana cervicala s-a constatat ca am Modificari degenerative disco-vertebrale stadiul 1.as dori sa va enumar niste simptome pe care le am si as vrea sa imi spuneti daca au legatura cu diagnosticul dat de RMN sau sunt de la alta cauza.ma simt tot timpul ametit...ma doare capul in permanenta...imi amoarte partea stanga cu mana si cu picior.am si un tinitus ce ma deranjeaza din luna martie si acum s-a accentuat.
Dati-mi va rog un raspuns...
Am citit pe net ceva legat de nitrat de argint pt tinitus si ceva bazat pe plante Clear Tinnitus..este adevarat sau trebbuie un alt tratament?
Multumesc
0
28-06-2011, ora 15:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu trebuie tratat tinitusul ca o problema aparte.
taoate simptomele care le aveti sunt din cauza problemelor de circulatie cerebrala provocate de problemele coloanei cervicale.
rezolvati corect problema cu coloana cervicala si cu circulatia cerebrala.. si simptomele dispar
0
05-07-2011, ora 11:58
lorenco25
Nu este medic/terapeut
lorenco25
buna ziua!
domnule doctor va rog frumos sa-mi dati niste sfaturi pt ca nu stiu cum sa o mai dau.am facut o gramada de analize si de controle dar toti doctorii au zis ca nu am nimic.in urma unui RMN CRANIU sa constat ca am Sinuzita maxilara cu flui d inchistat bilateral.dupa acest diagnostic am consulata un medic ORL si raspunsul a fost ca imi trebuie operatie.operatia am facut-o!!!Va scriu biletul de iesire din spital ca sa imi explicati dvs mai bine.
"Pacientul se interneaza in CL ORL pt obstructia nazala bilaterala, cefalee, obstructie nazala persistenta, respiratie orala, simptomatologie cu deput insidios si evolutie progresiva.La ex.local ORL sept nazal laterodeviat spre stg cu creasta septala antero-posterioara, inferioara, cornete inferioare hipertrofiate.Se practica mucotomie dr.si se vizualizeaza chist de 2/3cm.la nivelul sinusului maxilar dr.
Se decide si se practica rezectia subpericondromucoasa a septului nazal si extragerea chistului de la nivelul sinusului maxilar dr., cu evolutie postoperatorie favorabila."

Problema este ca dupa aceasta opereatir nu ma simt deloc bine.ma dor dintii, sinusurile.am senzatia ca parca as fi tras de curent...de ce??
As vrea sa fac o radiologir SAF dra nu stiu exact in ce consta si daca pot sa o fac fiind operat pe data de 20.06.2011.
Va rog frumos sa imi dati un sfat ce investigatii ar mai trebui facute.
Ceea ce nu am inteles de la mediculORL ce de mi-a scos decat un chist din partea dreapta daca pe RMN scrie ca am sinuzita bilaterala!!!
Multa stima si respect.
0
05-07-2011, ora 12:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa ai multa rabdare
mucoasa se reface dupa asa interventii minim in 3 spatamani.
faceti inhalatii si spalaturi nazale.. ca sa eliminati crustele si secretiile din nas
folositi aromoterapie cu ulei volatuil de Busuioc
0
05-07-2011, ora 19:11
lorenco25
Nu este medic/terapeut
lorenco25
Multumesc pt rasp dar as dori sa imi explicati ce inseamjna o radiologie SAF.si daca pot sa o fac dupa operatie.pt ca am intrebat mai multi doctori si nu mi-au putut explica pt ca nu stiau ce inseamna.va rog sa-mi rasp pt ca am dureri aproape insuportabile de sinusuri frontale si maxilare si vreau sa stiu daca ma ajuta...
Multumesc!
0
06-07-2011, ora 10:30
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
radiografia SAF.. este radiofgrafia Sinusorilor Fetii
nu ajuta acum al nimic.. acolo este un proces inflamator.. care se vindeca greu
0
06-07-2011, ora 23:11
liana1504
Nu este medic/terapeut
liana1504
Buna seara! Am o fetita de 3 ani care merge la cresa. Din octombrie anul trecut au inceput problemele: secretii nazale vascoase galben verzui. Am facut tratament aproape lunar cu antibiotic (de regula i se prescria augmentin), In noiembrie, dupa un exudat nazal - stafilococ auriu, tratament cu zinat - 10 zile. Repet exudatul in decembrie - stafilococ auriu. Intre timp, secretiile stagnau o saptamana si reapareau. In ianuarie merg la Spitalul de copii din Iasi, medicul ORL constata ca are polipi. Merg pe 18.01.2011 la operatie si - surpriza!-ii scoate, odata cu polipii si o jumatate de aluna din nas (o aluna Fiesta!-fac haz de necaz). Operatia a decurs foarte bine, la patru ore dupa iesirea din sala de operatii copilul meu alerga pe holurile spitalului. La o saptamana dupa operatie reapar secretiile! Care sunt vascoase, galben verzui si nu ies decat cu batista bebelusului. Are secretii doua saptamani, apoi pauza cam trei saptamani. Disperata, pe 25.05.2011 fac un exudat nazal la un laborator din oras si iese negativ. Merg pe 30.05.2011la Iasi la Spitalul de copii, medicul ORL recolteaza exudat nazal (dar prin gura - probabil stiti dvs.), iau analize de sange, tot tacamul. Iau si un tratament pentru 5 zile: flixotide aerosoli, Erdomed, isoprinosine.
Pe 03.06 merg la Iasi la rezultat si - surpriza!- in nas trei streptococi (streptococcus pneumoniae, haemophilis sp, streptococ beta hemolitic grup A), vsh23, fier 34, in rest toate bune inclusiv testele de imunitate si radiografia pulmonara. Primesc tratament pentru 10 zile cu : Klacid, Sinupret, Aerius, Colargol (i-am dat numai cinci zile), Biorinil. Dupa doua zile secretiile stagneaza, dar doar pentru o saptamana, apoi revin. Conform indicatiilor medicului, la 10 - 15 zile de la incheierea tratamentului refac analizele si primesc raspuns: exudat nazal -negativ, exudat faringian negativ, ASLO - 200, Fibrinogen 304, Proteina C reactiva 6, vsh 10/25, glicemie 61si examen coproparazitologic - Giardia. Copilul meu implineste 3 ani pe 14.07.2011, are 13, 5 kg, 1m inaltime.
Am uitat sa va spun ca la trei luni de la nastere a facut o bronsiolita care a tinut vreo trei luni cu tuse si secretii vascoase.
Acum ii aspir secretiile seara, inainte de culcare, dar tot doarme cu gura deschisa si sforaie. Nu face febra, nu tuseste, dar cand ii curat nasul si vad "mucii" aia verzi ma apuca disperarea!
Va rog, din suflet sa-mi spuneti parerea dvs. Ce credeti ca ar putea fi? Credeti ca e nevoie de o radiografie a sinusurilor? E un copil foarte agitat si nu stiu daca ar sta. Daca as veni cu ea la Pascani (noi locuind in Barlad)as avea unde sa fac aceste investigatii? Va multumesc
0
07-07-2011, ora 09:13
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
dfin mesajul DVs.. am inteles ca va place foarte tare sa faceti investigatii si analize...
partea proasta a acestui aspect este ca aceste investigatii si analize.. NU ajuta copilul cu nimic.. bani aruncati si atat. ( mii de microbi se aseaza fiecare minut pe mucoasa nazala.. unui sunt eliminati prin stranut, prin secretii, altii sunt distrusi de sistemul imunitar.. exudate nazale facute din ora in oar.. dau rezultate diferite )
1. Organismul are o mare putere de autovindecare..
trebuie tinut cont de Regimul alimentar corect, de mediul inconjurator si de tratamentul local corect.
2. Cititi pe net. despre produsele alimentare care produc MUCUS ( lapte, produse din grau.s.a)
le scoateti din alimentatie pana nu se rezolva problema cu secretiile din nas
exclus din alimenatie tot ce este acru, acidulate si fructe citrice
3. Faceti tratamente de durata naturiste si nu numai.. pentru Parazitii intestinali..
odata cu rezolvarea acestei probleme o sa constatati ca frecventa racelilor va scadea considerabil
4 Tratamentul Local..
aspiartii cat mai des posibil. spalaturi nazale cu ceai de musetel in care se adauga 1 pic de ulei volatil de eucalipt
5 Cautati VIVASAN pe net.
cititi despre uleiuri volatile si cum se folosesc in aromoterapie si nu numai, pentru tratament local si cresterea imunitatii.., Balzamul din 3 3plante, extractul din grefe.s.a
0
07-07-2011, ora 22:59
liana1504
Nu este medic/terapeut
liana1504
Buna seara! Va multumesc pentru sfaturi, nu prea stiu ce sa ii scot din alimentatie pentru ca fetita mea nu mananca citrice, nu bea sucuri (bea doar apa - cam 1l/zi), ramane doar laptele pe care, intr-adevar il consuma zilnic. Ma voi orienta spre naturiste asa cum ati spus si dvs., as vrea sa stiu daca este vreo diferenta (in afara de pret) intre produsele VIVASAN(pe care trebuie sa le comand pe net) si cele de la magazinele cu naturiste din oras? Cat despre placerea mea de a-mi supune copilul la investigatii si analize, v-ati cam inselat: mai am un copil de sapte ani care, la fel, a avut raceli repetate pana la 4 ani (cand a fost operata de polipi), dar erau niste simptome foarte clare: febra, tuse, etc. si nu i-am facut decat analizele de rutina anuale.
Ceea ce m-a ingrijorat la fetita cea mica a fost tocmai absenta acestor simptome, ceea ce am citit pe site-urile medicale despre streptococi si complicatiile acestora (reumatism, etc) precum si repetitivitatea acestor secretii.
Oricum, am apreciat unda de ironie de la inceputul mesajului dvs.
Credeti ca salina ar rezolva problema micutei?
Va multumesc.
0
08-07-2011, ora 07:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. salina este benefica in cazul Dvs..!
cat despre produsele Vivasan...
cu siguranta este o diferenta fata de ce exista la plafar
Ca exemplu un uli volatil natural 100%.. s eextrage din o cantitate mare de plante.. si poate costa de la 40 lei pana la 100 lei.. sticluta ( depinde cat de rara este planta)
Ceilalti producatori..eau un ulie de masline sau porumb.. pe care il imbunatatesc cu cateva picaturi de uli esential 100% si de aici se obtine un pret de 3 -10 lei pe sticluta.
dfaca va permite la plafar sa testati ulieul volatil.. puneti o picatura pe un servetel de hartie..si asteptati..
uleiul volatil natural.. se evapora de pe hartie si nu lasa pata uleioasa !!!
0
12-07-2011, ora 21:53
liana1504
Nu este medic/terapeut
liana1504
Buna seara, din nou, d-le doctor! Primesc maine uleiul de eucalipt pe care mi l-ati indicat si as dori sa stiu la ce cantitate de ceai de musetel se pune o picatura de ulei?
Va multumesc.
0
13-07-2011, ora 07:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la 100 ml ceai de musetel.. 1 pic de ulei.
semai administreaza si ca metoda de inhalat la rece.. 1 pic de pu servetel si mirosit.
deasemenea se poate pune pe deget si de administrat la intrarea in nas.. ca protectie dimineata inainte de a merge in colectivitate
la culcare se poate administra 1 picatura pe perna care doarme copilul.
0
08-08-2011, ora 19:07
ADRIANABAJAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANABAJAN
Buna ziua, sotul meu a fost la spitalul elias la dna doctor loredana bucan, unde i s-a recomandat sa il opereze din cauza unui polip pe nara stanga si va fi internat intre 7-10 zile. Inainte am ajuns la urgenta in braila, din cauza durerii maxilarului pe partea stanga si ochiul stang si i s-a dat avamys. Am vrea sa stim cum decurge operatia? va fi anesteziat local? sau total? exista vreo legatura cu dantura? dupa operatie ce simptome va avea?este nevoie de o internare asa de lunga pt o simpla operatie de polipi?
0
09-08-2011, ora 08:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la Copii denumirea de polipi NU este corecta.. defapt sunt Vegetati Adenoide.
ce are sotul Dvs sunt POlipi.. de origine alergica..si e cu totul altfel de operatie decat la copii !
0
16-08-2011, ora 19:17
ADRIANABAJAN
Nu este medic/terapeut
ADRIANABAJAN
Buna ziua, domnule doctor. Va multumesc foarte mult pentru raspuns, insa acum a aparut o alta problema...De mica mi s-au scos polipii, nu am avut probleme ani de zile cu amigdalele pana anul acesta in aprilie, am fost la medic pentru ca erau pline de infectie, le vedeam si eu, mi s-a dat gentamicina injectii, bioparox, citrolin pentru gargara si cam atat, dupa 2 sapt au recidivat iarasi si am luat zinnat 500 mg care m-a ajutat foarte mult, in 2 zile a inceput sa-si faca efectul. NU am mai avut nimic 2 luni jumate pana saptamana trecuta cand au incept iarasi problemele...stari de voma, frisoane, dureri de oase, ameteli, insa de data aceasta nu au avut infectie, nu m-am dus la medic pentru ca stiu deja reteta...in braila nu se mai fac de cativa ani interventii la amigdale, iar toti medicii dau medicamente pe capete, nu se fac analize de specialitate, am intrebat de asa ceva si s-a cam uitat urat la mine...intrebarea mea este as putea sa le scot? si daca se poate cu anestezie totala.Am ramas cateva luni cu traume dupa operatia de polipi, fiind pe viu si nu mai doresc sa trec prin asa ceva...daca vin la pascani ma puteti opera?trebuie sa stau internata mai mult de o zi?
Va multumesc si astept raspunsul dvoastra!
0
16-08-2011, ora 20:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la pascani putem face o rezectie partiala a amigdalelor cu anestezie locala., , sau doar Criptolizis ( depinde cat de mari sunt amigdalele. ( puteti face cateva poze cu amigdalele si sa le trimiteti pe mail
daca doriti anestezie totala.. trebuie sa va internati in clinica ORL. la Iasi
0
04-09-2011, ora 13:23
rain of stars
Nu este medic/terapeut
rain of stars
Buna ziua! E prima data cand scriu pe acest forum, , , am si eu o problema si mi-as dori mult sa ma puteti ajuta.De vreo 6 ani am observat ca nu prea aud bine cu urechea dreapta.Acum am 17 ani.Cand cineva imi soptea ceva, , trebuia sa ma intorc de fiecare data cu urechea stanga, pt ca nu intelegeam.Am ascuns acest lucru, pt ca mi s-a parut stanjenitor, , , avand in vedere cum sunt copiii in ziua de azi.De mica am avut probleme cu amigdalele, mereu raceam, faceam infectii in gat si mereu faceam penicilina injectabila.O data, , , m-am umflat de la baza gatului, inclusiv in zona urechilor, , , doctorul a crezut ca am oreion, insa dupa 2 zile, , si-a dat seama ca am avut o infectie mare in gat.Am facut iar penicilina si mi-a trecut.De cand am crescut, , nu am mai facut nicio injectie, , , dar mereu cand racesc am probleme cu gatul.Ma doare in gat si in spatele urechilor.Cand imi astup urechea stanga aud zgomote asemeni valurilor marii, , , am inteles ca e normal, insa in cealalalta ureche nu le aud.Mi se intampla sa reusesc sa imi astup urechea stanga fara sa bag degetul in ea, , , cred ca din gat reusesc asta!Daca ma pun pe perna cu urechea stanga, imi fosneste perna de parca as avea-o in interiorul urechii.Toata atentia mea se centreaza in aceasta ureche si deasemenea o am sensibila la zgomote mai ridicate.In ultima vreme am ameteli si, mai putin, dureri de cap.Pe langa durerea din spatele urechiilor, simt si un fel de presiune inauntrul lor.Am fost acum 1 an de zile la control, la un doctor arab, si mi-a zis ca am urechea perfect normala, insa eu nu inteleg cuvintele pe care mi le sopteste cineva la urechea dreapta, nu auzeam nici daca vorbeam la telefon cu urechea asta.Acum 3 zile am fost iar la control, acum la un alt doctor.Mi-a spus acelasi lucru, , ca urechea este normala.Mi-a facut o spalatura, am avut un mic dop.Deasemenea am facut o audiograma, , , si nivelul urechii drepte este ff scazut de cel al urechii stangi.Mi-a zis domnul doctor sa fac si o timpanograma sa isi dea seama mai bine de ce am.Deocamdata m-a diagnosticat cu hipoacuzie la urechea dreapta.Dupa ce am ajuns acasa, am vorbit la telefon cu cineva si am fost curioasa sa vad daca s-a schimbat ceva dupa spalatura cu urechea mea dreapta.Am reusit sa inteleg cuvintele, insa doar daca e liniste in jurul meu.Deasemenea muzica din casti nu o aud daca e volumul incet sau daca sunt afara, pentru ca atentia mea e centralizata in urechea stanga.Va rog frumos sa imi spuneti parerea dumneavoastra, , , va implor!imi este frica de ceea ce mi se poate intampla! Pt domnul doctor, Flueraru Valeriu! va multumesc anticipat!
0
04-09-2011, ora 17:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca nu e bine de loc cu urechea dreapta
faci si timpanograma..si impreuna cu audiograma.. le trimiti pe mail
mai faci un consult ORL..
si clarifici.. ce probleme ai in nas( deviatie sept, rinita cronica)
cumse prezinta amigdalele..s.a
fiindcca.. poate fi ace hipoacuzie de transmisie.. din cauza probelmelor nazale..si asta se poate rezolva
sau e o problema de nerv auditiv..si asta nu prea se mai poate recupera
0
04-09-2011, ora 20:42
rain of stars
Nu este medic/terapeut
rain of stars
Multumesc din suflet, domnule doctor!Pe mine m-a cam speriat domnul doctor la care am fost.Mi-a zis ca daca e ceva din cauza nervului, cu tratament mai lung, ma recuperez, iar daca am oscioarele anchilozate, sau ceva de genu, am nevoie de operatie la Timisoara.Si odata cu aceasta veste, s-a spulberat si visul meu cel mai mare, , sa merg la Academia Militara.Mi-e teama ca nu voi trece de vizita medicala la ORL.Totusi, eu sper sa fie bine.Va multumesc si o sa va trimit audiograma si timpanograma.Multumesc mult de tot!
0
07-09-2011, ora 19:58
rain of stars
Nu este medic/terapeut
rain of stars
Buna ziua, domnule doctor!Am fost la medic dupa ce am facut timpanograma pe care v-am trimis-o:hipoacuzie neurosenzoriala. Mi-a prescris B1 si B6 injectabil 3 luni de zile si 3 luni pauza.Trebuie sa fac 10 zile pe luna B1 si 10 zile B6, si mi-a mai zis domnul doctor sa dizolv fiolele cu ser fiziologic pana la 10 ml pentru ca sunt dureroase.O sa merg sa mai repet audiograma in alta parte, asa cum m-ati sfatuit.Am auzit sunetele si cu urechea dreapta, , dar am intarziat putin dupa fiecare sunet pana i-am spus doamnei audiolog, deoarece a fost prima data cand am facut o audiograma, , , nu stiam cum este, doamna nici nu prea mi-a explicat si, , in plus abia imi facuse domnul doctor spalatura.Credeti ca ar putea fi motive pentru care a iesit chiar asa rau? De cand mi-a facut domnul doctor spalatura, simt un fel de presiune in ambele urechi, dar sunt si putin racita.Este de rau?Multumesc frumos!!!
0
07-09-2011, ora 21:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. e bine sa repeti audiograma.. in liniste si calm
dar acel tratament NU prea are Efect.. e cam un efor pentru ficat inzadar.. nervul auditiv odata afectat.. afectat ramane
Doar poate mentine ce ai acum sa nu fie mai rau !
0
22-09-2011, ora 18:33
rain of stars
Nu este medic/terapeut
rain of stars
Buna ziua!Domnule doctor, , imi permit sa va deranjez din nou.Imi cer scuze!Am nevoie de o parere.Am un prieten, , , caruia ii e foarte frica de spitale, incerc sa il conving sa mearga la un doctor.Il jeneaza o durere, , , mai mult o usturime in gat, , , sus, , aproape de cerul gurii, , de vreo 2 luni de zile.Si el a avut probleme cu gatul de mic, inflamatii.Ce credeti ca ar putea avea?Sa fie de la amigdalita?Multumesc mult!Iar, in ceea ce ma priveste, , , nervul mi-a fost afectat, , de la o lovitura foarte puternica la arcada ochiului.Mi s-a spus, , , ca o sa raman asa, , , adica nu o sa mi se afecteze si cealalalta ureche.Va multumesc nespus, , , pentru ajutor!
0
22-09-2011, ora 21:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa renunte la acru, acidulate si fructe citrice
mergi cu el la ORL
0
27-11-2011, ora 14:05
beatrice leonti
Nu este medic/terapeut
beatrice leonti
Buna ziua, ma numesc Beatrice Leonti si am si eu o mare problema. Va povestesc pe scurt cum stau lucrurile. In iulie 2009 m-am operat la urechea dreapta pt o otita medie cronica supurata colesteatomatoasa. Operatia a decurs bine... dar dupa operatie urechea mea supura o secretie incolora, fapt pt care medicul a spus ca e ceva normal sa curga o luna, doua. La operatie medicul a scos nicovala si scarita pt ca erau "pietrificate" si a ramas doar ciocanul. A fost o operatie complicata de scoatere a colesteatomului ce a durat 3 ore. Mai tarziu dupa un an medicul trebuia sa-mi refaca lantul de osisoare, adica un fel de"implant" ca sa-mi puna o proteza cumva de scarita si nicovala, dar pt ca toate astea sa se intample trebuia ca urechea sa nu supureze macar 6 luni. Aici incepe calvarul meu. M-am ales cu un Staphylococcus aureus, de care nu mai scap nici in ziua de astazi.
Am facut numeroase tratamente dupa nenumarate analize ale secretiei otice pe care le-am facut. Eu lucrand la un spital de boli infectioase am consultat multi medici, dar urechea nu-mi curgea pt cel mult 2 luni dupa care o luam de la capat. Am facut tratamente locale, injectabile, am luat pastile per os, dar nimic. Am facut injectabil cu Oxacilina, Ciprofloxacin, Clindamicina, Gentamicina, am luat per os Oxacilina, Rifampicina, Ciprofloxacin, Augumentin, Biseptol, local aspiratia secretiei si tratament local cu Ciprofloxacin, Oxacilin
Ultimul tratament pe care l-am facut a fost in iulie 2010 cu Clindamicina injectabila si Rifampicina per os, o luna, insa in august am ramas insarcinata si nu am mai putut face nimic. Pe timpul sarcinii am avut secretii abudente la ambele urechi si am facut totusi tratament cu Oxacilina injectabila si per os. Dupa ce am nascut am luat Augumentin dar degeaba. In timpul sarcinii staphilococul s-a extins si mi-au aparut in diverse locuri ganglioane infectate. Am facut tratament vreo 6 luni si la homeopat dar nimic. Sint disperata de aproape 2 ani am acest staphilococ si nu mai pot scapa de el. CE SA FAC, VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI
0
27-11-2011, ora 18:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca acum Urechea trebuie reoperata.. findca sa dezvoltat de ja o osteita si trebuie curatat osul..si dupa interventie trebuie ingrijita corect urechea
Conditia esentiala de vindecare este sa faci tot posibilul ca urechea sa fie mereu uscata ( picaturi cu alcool sau aer cald de la uscatorul de par.
in mediul uscat.. nu se dezvolta nici un microb
microbi pentru a se dezvolta au nevoie de intuneric cald si umeditate
trebuie excluse aceste conditii si urechea se va vindeca
0
29-11-2011, ora 18:21
beatrice leonti
Nu este medic/terapeut
beatrice leonti
Multumesc pt raspuns domnule doctor. As vrea sa va intreb : urechea nu se va curata decat daca fac alta operatie? Sincer mi-e frica sa ma mai operez. Totusi cred ca stafilococul l-am contactat din spital, si el exista in tot corpul, pt ca dupa cate v-am spus el si-a facut loc prin ganglioani la nivel axilar (sub forma de hidrosadenita), de vreo 3 ori pe labiile mari, pe membrele superioare. De fiecare data cand luat secretie pt analiza a iesit numeroase colonii de stafilococ auriu si procese inflamatorii intense.La ureche infectia e undeva in spatele urechii. Se poate sa fi recidivat si colesteatomul? Daca antibioticele nu si-au facut treaba decat pe o perioada de 1-2 luni credeti ca alcoolul ar putea distruge microbul pt a putea mentine urechea curata? Ce fel de alcool sa folosesc? Mentionez ca sint alergica la alcool boricat (imi da o stare de rau generala cu vertij, grata si varsaturi).
La dumneavoastra la clinica ati putea repara ce au stricat altii? As putea sa-mi fac o programare la cabinet la dumneavoastra pt un consult mai intai?
Multumim ca ne ajutati si ne dati sfaturi utile.
0
29-11-2011, ora 18:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
din cele descrise, cred ca este necesara operatia !
dar numia un medic ORL.. care o sa consulte urechea la microscop, dup aaspiratii o sa poate sa.ti spuna concret ce sanse sunt de vindecare fara interventie chirurgicala
Daca este posibilitate sa vii la pascani., dupa consult. o sa ai un raspuns concret.. !
pe orlpascani.ro gasesti datele de contact si programare
0
29-11-2011, ora 18:49
iorguu
Nu este medic/terapeut
iorguu
buna seara dl doctor am acufene ur dreapta dar dimineata cand ma trezesc nu se mai aud o perioada de timp apoi apar iar am fost la orl si mia zis ca nu am nimic la timpan mia fact spalaturi in urechi iar cand pun degetu pe lobu urechi chir la intrare si il apas si infund urechea si misc repede se aude zgomotu in ureche strident iar la ur stanga nu se aude strident asta numai cand incep acufenela la ur dreapta dar inainte sami apara acufenele si nu se auzea zgomotu strident de ce va rog si va multumesc mult
0
30-11-2011, ora 07:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
numai un consult.. NU te ajuta mai cu nimic
tre sa faci audiograma completa ( aer+os)
deasemenea tre sa faci o timnpanograma
rezultatele + toate datele ( varsta, inaltime, kg, tensiune arteriala, probleme inima, rinichi, ficat) trimiti pe adresa mea de hotmail
orlpascani.ro
Adaugă un comentariu / răspuns
391 comentarii 1 2 345 ..... 13 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.