Spre vindecare

46 comentarii 1 2
0
24-11-2009, ora 00:49
zzllaa
Nu este medic/terapeut
zzllaa
(cipralex) sa va scriu o mica parte din prospect cred ca nu gresesc cu nimic. CIPRALEX... IN PLUS FATA DE REACTIILE ADVERSE AU FOST RAPORTATE URMATOARELE :. FOARTE FRECVENTE (LA MAI MULT DE 1 DIN 10 PERSOANE )
-STARE DE RAU (GREATA)
FRECVENTE (LA MAI MULT DE 1 DIN 100 PERSOANE, DAR LA MAI PUTIN DE 1 DIN 10 PERSOANE)
-NAS INFUNDAT SAU CU SECRETII (SINUZITA)
-SCADEREA SAU CRESTEREA POFTEI DE MANCARE
-ANXIETATE, NELINISTE, VISE NE OBISNUITE DIFICULTATI DE ADORMIRE, SOMNOLENTA, AMETELI, CASCAT, TREMUR, SENZATII DE INTEPATURI LA NIVELUL PIELI
-DIAREE, CONSTIPATIE, GURA USCATA
-CRESTEREA SUDORATIEI
-DURERI MUSCULARE SI ARTICULARE
-TULBURARI SEXUALE
-FEBRA
-CRESTEREA GREUTATII CORPORALE
.SI MAI JOS ALTELE MAI RARE NU VAM SCRIS TOT!.DAR DACA TU EI PASTILA ASTA PENTRU ANXIETATE SAU DEPRESIE. E IDEALU. SA MAI AI PE DEASUPRA... ANXIETATE, NELINISTE... HALUCINATII. SA ASTEPTAM SI REZULTATUL DE INSANATOSIRE DE LA PASTILE:|
0
24-11-2009, ora 03:39
carmencita14
Nu este medic/terapeut
carmencita14
buna,
am si eu o problema...destul de grava...prietenul meu de ceva vreme nu se simte bine nici medici nu stie ce are nici eu nu pot sa intelg era o persoana foarte fericita plina de viata dar dintro data s-a transformat in alt om un drum de germania l-a facut sa se simta foarte rau de 1 luna nu mai poate dormi, este agitat, vomeaza, nu poate manca, este total panicat zice ca are o senzatie ciudata nush ce sa mai fac cu el medicamente iam dat mg, calciu, ceaiuri de sunatoare lapte cu miere i sa dat xanax dar nu iam dat deoarece am citit reactile adverse, la doctor a zis ca are spasmofilie, nu stie nimeni ce are dar pe mine inima ma doare cand il vad asa credetima ca plang zilnic langa el ca il vad asa obosit abia imi vorbeste plange in fiecare zii va rog din inima ajutatima sunt disperata ce sa fac il iubesc mult nu vreau sa il abandonez, si somnul meu i las da numai sa il vad pe el sanatos si odihnit nici la servici nu mai poate merge zice ca ii somn ca ii obosit ca nua re forta in el...va rog din inima ajutati-ma sunt foarte disperata pplang intruna ca il vad ca se chinuie...ast mesajele voastre va multumesc mult
0
24-11-2009, ora 03:52
zzllaa
Nu este medic/terapeut
zzllaa
carmencita14 daca zici ca doarme toata ziua... nu pare a fi o tulburare la bagat la tomograf ?? aaaaaaa da pastilele daca de cand le ia are starea asta de somnolenta e normal. si oboseala o ai de la o tulburare durere de muschi chef de nimic. nu ai pofta de mancare nu vezi bine la distanta da de la tulburari apare miopia si altele dar na asta nu e o problema in timp dispare:) eu am avut TOC am luat si eu 2 luni fevarin. dar multumesc lui dumnezeu ca miam revenit complet a trecut aproape 1 an decand nu mai am nimic. incearca cu el o vacanta recreativa la munte ceva. carmencita14. draga daca il iubesti ai grija de el si o sa isi revina...
0
24-11-2009, ora 09:01
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
draga carmencita...ofera-i multa intelegere si iubire.e cel mai tare medicament.nepotul meu afacut o asemenea cadere in urma unu i eveniment neplacut a cazut jos la servici.s-a luptat vre-o 2 ani ca stari naspa dar eu acre sufar de asa ceva l-am rugat din sufletul sa nu ia medicamente.acum si-a gasit o prietena si e aproape vindecat.mai are probleme cind se schimba vremea dar tineretea si faptul ca are vointa il ajuta sa treaca.la mine a fost o cu totul alta situatie.eu m-am chinuit 1 an sa aflu ce se intimpla cu ex sotul meu care era total schimbat..am primit telefoane, scrisori mesaje lenjerie intima in cutia postala.s-au jucat cu mintea mea un an..si cind era mai greu a p[lecat de acasa cu o alta femeie .atunci a ainceput calvarul .am crezut ca niciodata nu o sa mai fiu om intreg.am ramas pe drumuri cu un copil de 13 ani .pt ca banii nu ajungeau sa imi iau ceva.unele lucruri s-au rezolvat dar eu nu am mai fost niciodata aceeasi.optimismul si veselia mea s-au dus.de atunci ma lupt..fac tratament imi e bine o perioada dupa care o iau de la capat ...dar ca acum sa nu mai treaca...parca nu stiu !! e greu, ff greu...deci sa nu ia pastile..sau cel putin sa incerce cu naturiste si sa nu devina sclavul antidepresivelor.uite ca nu stii niciodata ce iti aduce viata ! sper ca totusi cipralexul sa isi faca efectul pina la urma daca nu ma duc la dr din nou si poate incerc ceva ce am mai luat.te pup.si multa sa natate si putere.ai grija de el..e vulnerabil acum si cel mai dureros ar fi sa il parasesti acum. multi imi spun ca eu nu vreau sa ma fac bine, ca imi pling de mila, ca puterea sta in mine...teoretic asa e..si imi pare rau ca nu gasesc resurse in mine pt ameliorare macar...pt ca vindecare nu cred ca exista decit in cazuri ff usoare iar cind esti singur e de 10 ori mai greu.
0
24-11-2009, ora 17:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
carmen
Fiecare organism reactioneaza la anumite pastile. Nu are de unde sa stie nici cel mai bun medic fara sa le testezi tu pe tine insati. Si cel la care platesti nu stiu cate sute de mii consultatia si cel la care ai dreptul gratuit tot antidepresice iti dau. Asa ca ai rabdare pina cand gasesti pastila cu care organismul tau sa se adapteze cel mai bine. E o chestiune doar de timp. Dar daca la altii a mers, va merge si la tine. Asa este, uneori ne merge bine o perioada cu unele pastile, dupa care trebuie sa le schimbam ca apar efectele adverse sau nu isi mai fac efectul. Asta e viata. Trebuie sa o acceptam si sa ne adaptam. Eu cred ca iti va merge mult mai bine cu un alt tratament. Dar, repet, ai rabdare pina ce il gasesti pe cel potrivit tie. Cu drag, Clara p.s.: iti doresc sa te simti cat mai repede bine.
0
24-11-2009, ora 17:41
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
iti multumesc draga clara...sper ca totul va fi bine ! nu am cerut de la viata mai mult decit strictul necesar dar si buna dispzitie face parte din ea...dupa cum se vede.sa auzim numai de bine.te sarut carmen
0
24-11-2009, ora 18:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Carmen
Daca nu iti este bine cu Velaxinul, schimba-l, pina gasesti un antidepresiv care sa aiba efect. Trebuie sa ai doar rabdare. Te cred si te inteleg ca iti este tare greu si cu serviciul si cu o familie intreaga de intretinut, dar Dumnezeu e mare si nu ne lasa. Sa ne rugam sa ne dea El puterea de a trece peste toate. Indiferent daca te duci la un doctor la un cabinet privat sau la cel la care ai dreptul gratuit, tot aceleasi medicamente prescriu amandoi. Trebuie sa le testezi tu pina il gasesti pe cel potrivit. Nici un doctor nu poate sti ce antidepresiv imbunatateste mai mult starea fiecarui pacient. Pentru ca nu exista teste pentru asta. Am o prietena care a iesit din depresie cu Zoloft, alta cu Stimuloton, alta cu Fevarin, eu am iesit cu Wellbutrin. Ai incredere in Cel de Sus, roaga-te si mergi la psihiatru sa iti schimbe cat mai repede medicamentatia daca asta nu a dat roade. Multa sanatate iti doresc. Cu pace, Clara
0
24-11-2009, ora 19:07
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
pai am fost si am inceput de 10 zile cu cipralex...problema este ca iesi dar revine...si eu am iesit prima data cu zoloft...dupa 1 an si ceva iar mi-a fost rau..am iesit cu seroxat...apoi din nou aceeasi poveste si am luat welatin...iar acum iau cipralex de o saptamina si ceva.merci.si tie
0
24-11-2009, ora 20:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asa se intampla. Unele medicamente iti fac bine un timp mai scurt, altele un timp mai lung, de altele trebuie sa te lasi in urma efectelor secundare. Asta e viata. Multumim lui Dumnezeu ca le avem si asa. Eu de 16 ani am schimbat peste 40 de retete pina acum. Nu stiu cand voi trece la urmatoarea dar ma rog sa suport cat mai mult medicamentul pe care ill iau acum.
0
24-11-2009, ora 20:38
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
inseamna ca nu mai avem scapare.citi ani ai ???daca nu sunt insiscreta..
0
24-11-2009, ora 23:02
carmencita14
Nu este medic/terapeut
carmencita14
buna,
ce vreau sa va zic eu nu lam lasat sa ia nici un medicamnet mai bine preferam sa il scot la plimbare sau sa i dau ceva ceaiuri de relaxare sucuri naturale...am sa ma duk la manastire cu el la reflexoterapie si acupuncturi nu ma intereseaza cat ma costa si 100 de milioane sa dau dar numi doresc ca sa vad pe nimeni asa si de stiu ca nu mai am ce manca vreau sa il ajut il iubesc prea mult nu vreau sa il las la greu cu toate ca noapte cand adoarme incep sa plang si sa ma rog la d-zeu sa ma ajute sa imi deie putere sa il ajut sa treaca peste...le doresc la toti multa sanatate si sa treceti toti peste toate
0
25-11-2009, ora 21:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
carmencita14
Sincer, nu inteleg de ce oamenii se tem atat de mult de medicamete. Si eu am avut stari ca ale prietenului dumneavoastra, am facut tratamentul cu xanax pe care mi l-a prescris doctorita si mi-au trecut. De ce nu sunteti de acord cu tratamentul ? Este spre binele lui.Doctorii nu ii vor raul.
laucarmen
32. Sa nu o luam prea in tragic afirmand ca nu mai avem scapare. Depresia este o boala in care te intalnesti cu momente bune si momente mai putin bune. Conteaza sa iti creezi unclimat al tau in care sa te incarci pozitiv. Invatam in timp sa ne ajustam medicamentia la minimul posibil cu care ne simtitm bine si cu Dumnezeu inainte. Asa cum au trecut multi inaintea noastra prin aceste boli (si cei mai multi nu aveau medicamente la dispozitie, sarmanii...), asa ne vom adapta si vom trece si noi. Curaj !
0
26-11-2009, ora 17:05
Sarah30
Nu este medic/terapeut
Sarah30
buna,
Am tot citit despre efectele antidepresivelor, fie ele negative sau pozitive.Iau venlafaxin de aproape 3 saptamani si nu simt mai nimic. Nu mi-a fost rau, nu am avut dureri de cap, greturi nik, dar nici nu simt cine stie ce schimbari pozitive. In ce sens spuneti voi ca v au ajutat medicamentele sa iesiti din depresie ? Mie mi se pare o treaba destul de subiectiva. Adica am zile bune si zile f proaste la fel ca inainte. Si apoi la mine depresia se tzine "de manutza" cu anxietatea, si cum apare anxietatea apare si sora-sa depresia. Nu am reusit sa le desprat nicicum. Voi ce parere aveti ? In afara de venlafaxin nu iau nik, de xanax ma feresc si iau doar in cazuri de forta majora si uneori nici atunci nu iau.
0
26-11-2009, ora 20:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
:Sarah30
Mai aveti rabdare inca vreo doua saptamani cu venlafaxinul. Am o piretena care il ia si se simte bine cu el. Daca nu are efecte nici asupra depresiei, nici asupra anxietatii, e clar ca nu vi se potriveste si ca trebuie inlocuit. Rugati-l pe doctor sa vi-l schimbe. Nici cu medicamentele acestea, nu va asteptati sa va faca peste noapte sanatoasa, cum erati inainte, dar oricum, ne imbunatatesc starea. In ceea ce priveste xanaxul, eu m-am simtit chiar bine cu el o perioada, pina cand doctorita a hotarit sa mi-l schimbe. Nu stiu de ce toata lumea se teme de xanax ca da dependenta. Multa sanatate va doresc.
0
26-11-2009, ora 22:05
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
clara are dreptate.e o prejudecata cu aceasta dependenta a xanaxului.eu am luat aproape 2 ani si cind mi l-a schimbat cu lexotanul nu afost nici o problema.cred ca trebuie sa intelegem ca la o perioada ...x tratamentul trebuie schimbat pt ca se obisnuieste organismul cu ele si in functie de perioada pe care o traversam [de obicei plina de stres si de evenimente ]acesta trebuie adaptat la noua stare.asa cred eu.sunt deja la a nu stiu cita schema.sanatate tuturor...si mult echilibru.avem nevoie !
0
27-11-2009, ora 11:08
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
este a 17 zi de cipralex si pot spune ca am o zi ff naspa...o stare de confuzie si de tristete exagerata.orice mi-as spune nu pot procesa...ca va fi bine ca imi va trece..parca vb cu altcineva nu cu mine.offfffffffffffffff
Adaugă un comentariu / răspuns
46 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •