Alcool...singe

30-01-2020
moldova25
Nu este medic/terapeut
moldova25
Buna ziua...am consumat alcool in ultimii 6...7 ani in mai multe forme...moderat..excesiv luat și deloc.imi fac analiza de single in ultimul an și nu reușesc parametri normali al MCV..care este cred 80..99 la analiza ultima am avut103 am redus consumul de alcool pia la 0...adică de doua luni nu beau gram de nimic...in plus fac o dieta proprie.
Nimic special..2.3 ceaiuri căni.inaite de masa maninc maiulte legume și fructe.peste..adica mai sănătos plus că îmi pregătesc salatele.peste sucuri mai cu atenție..cu toate astea sunt peste normal.ce as putea sa fac pentru nivel normal și fără medicamente
Daca s.ar putea. Multesc anticipat
1 comentarii
1
30-01-2020, ora 20:01
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
buna ziua

Consumul cronic de alcool, care se prelucreaza in cea mai mare parte in ficat, duce la deteriorarea valorilor unor markeri din sange, printre care si volumul crescut al hematiilor (macrocitoza sau MCV marit). Aceasta valoare in mod normal ar trebui sa scada treptat dupa incetarea consumului de alcool, pentru ca durata de viata a hematiilor (globulelor rosii) este de aprox 100 de zile, apoi aparand hematii noi. Exista si alte afectiuni medicale care produc macrozitoza, cum ar fi: leucemii, anemie Biermer, hipotiroidism, hemoragii, etc., acest lucru ar trebui evaluat medical.

Ca si recomandare pentru imbunatatirea functiilor afectate de alcool, principalul scop este asigurarea unui aport adecvat de acid folic ce poate corecta anemia si vitamina B-12, in absenta careia apare deterioararea neurologica si cognitiva. Acest lucru se face prin administrarea unor suplimente de multivitamine care contin 100% din necesarul zilnic recomandat atat din acid folic (folat) cat si din vitamina B-12.

Doza recomandata de acid folic este de 400 mcg pe zi iar de vitamina B-12 este de 2, 4 mcg pe zi.

O dieta sanatoasa care include portii zilnice de paine si produse fainoase fortificate cu acid folic alaturi de o mare varietate de alimente naturale proaspete precum fructele, legumele, fasolea si nucile pot creste aportul zilnic de folat sau acid folic pana la niveluri inalte care aduc un beneficiu evident asupra sanatatii creierului si al intregului organism.
Mult succes si aveti grija la ce introduceti in organism.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.