sold in resort

49 comentarii 1 2
0
25-02-2011, ora 23:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual, riscand astfel sa ma repet:
- displazia luxanta reprezinta doar o potentialitate, respectiv un acetabul insuficient dezvoltat, dar care contine capul femural la locul lui. Creeaza o aparenta de normalitate pana pe la 35-40 ani cand, datorita functionarii incorecte a articulatiei, se dezvolta artroza si incep durerile. Nu necesita tratament pana pe la 50 ani, cu conditia evitarii eforturilor dure si agresive (jogging si alets porturi similare).
- la polul opus se afla luxatia congenitala de sold, cand capul femural nu se mai afla la locul lui in acetabul, iar membrul inferior apare scurtat cu 5-15 cm. pacientul poate trai chiar pana la 40 ani intr-o aparenta de normalitate, cand apar durerile si impotenta functionala.
Cele doua afectiuni nu trebuie confundate, fiind fundamental diferite, avand tratamente si prognostic fundamental diferite.
In general, trebuie sa intelegeti ca nu va obliga nimeni sa procedati la vreun tratament specific, insa ar trebui sa fiti informata asupra acestor afectiuni, acesta fiind motivul pentru care ma gasesc pe acest forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-02-2011, ora 01:17
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Multumesc frumos ptr informatii!
Se poate sa imi spuneti, va rog, in cazul luxatiei congenitale se scurteaza piciorul cu 5-15 cm pana la varsta de 40 ani sau dupa varsta de 40 ani?
Ce radiografie sa mai fac? Radiografie de bazin sau radiografie coxo-femurala (care dintre ele este mai reprezentativa pentru displazie si luxatie)?
Exista tratament pentru displazia congenitala cat si pentru luxatia congenitala de sold?? Precizez ca nu sunt de acord cu proteza de sold. Multumesc, anticipat!
0
26-02-2011, ora 01:22
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Din displazie congenitala (banuiesc ca asta am in cel mai rau caz) datorita activitatilor mele: serviciu la care ridic greuate, fac fitness, alerg in parc etc pot da in LUXATIE CONGENITALA DE SOLD?
0
26-02-2011, ora 01:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tot nu m-am facut bine inteles:
- in cazul luxatiei congenitale, aceasta luxatie exista inca de nastere si nu se produce la 40 de ani!!!!! Piciorul este scurtat ca urmare a parasirii cavitatii articulare de catre capul femural inca de la nastere, ceea ce determina scurtarea progresiva a membrului afectat.
- displazia coxofemurala se poate evidentia pe o banala radiografie a bazinului, cuprinzand ambele articulatii. Fireste, se poate apela si la Computer-Tomograf, insa de cele mai multe ori este inutil si redundant.
- atat displazia, cat si luxatia beneficiaza de tratament conservator si chirurgical, atat osteotomii de bazin, adausuri osoase cat si proteze articulare.
- nu se pune problema sa fiti impotriva sau pentru proteza de sold. Aceasta proteza poate deveni indispensabila in cazul unei calitati a vietii net diminuate: dureri permanente, limitarea drastica a perimetrului de mers etc etc.
Lucrurile trebuie privite pragmatic si nu catastrofic: nu este vorba despre o afectiune mortala, ci de una care afecteaza calitatea vietii si atat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-02-2011, ora 01:57
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Multumesc frumos! Dvs ati scris bine doar ca am inteles eu incorect. Prefer celelalte tehnici de tratament pe care le-ati enumerat mai sus cu exceptia protezei.
Am inteles ca luxatia congenitala de sold este din nastere.
- a. Ce inseamna la dvs scurtatrea progresiva a membrelor?.Scurtarea membrelor in mai putin de 10 ani, dupa 15 ani? Banuiesc ca in 10 ani un membru se scurteaza foarte mult in cazul luxatiei congenitale.
- b. Dar din displazie congenitala luxanta pot da in luxatie congenitala de sold din cauza activitatilor mele fizice?
- c. Vreau sa fac din nou o radiografie. Pentru a elucida exact diagnosticul ce radiografie ma sfatuiti sa fac? Radiografia coxo femurala poate depista si diagnosticul de displazie si cel de luxatie?
- d. Dvs ati spus ca displazia de sold cu timpul va necesita tratament. La ce tratament va referiti exact? Va referiti inclusiv la proteza in cazul displaziei? As vrea sa imi spuneti daca se poate si tratament fara proteza in cazul displaziei congenitale? Imi cer scuze daca nu ma fac bine inteleasa, dar sunt si putin speriata. Cu respect, Iuliana!
0
26-02-2011, ora 02:13
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Cred ca am scris cam multe intrebari, Sunt de-a dreptul speriata. Daca nu aveti timp sa imi raspundeti la intrebarile de mai sus spuneti-mi cand puteti, va rog:
- Din displazie congenitala luxanta pot da in luxatie congenitala de sold din cauza activitatilor mele fizice?
0
26-02-2011, ora 05:17
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
In ce sens ati folosit cuvantul invaliditate? Adica din cauza durerilor miscarea numai este posibila sau oasele sunt blocate? Multumesc!
0
26-02-2011, ora 05:22
cristeaiulia
Nu este medic/terapeut
cristeaiulia
Imi cer scuze. Era vorba de cuvantul impotenta functionala. In ce sens ati folosit acest cuvant de impotenta functionala? Impotenta din cauza durereii sau pur si simplu oasele sunt blocate? O sa va tin la curent cu diagnosticul meu! Saptamana asta pe joi aflu sigur.
0
26-02-2011, ora 17:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu stiu in ce limba sa ma scriu pentru a ma face inteles:
- v-am explicat ca nu puteti face luxatie congenitala de sold la 40 de ani, asta apare la nastere..(asa dupa o arata si denumirea.);
- prin impotenta functionala sau un grad de invaliditate se intelege absenta normalitatii, respectiv pacientul nu poate efectua toate activitatile ca un om normal (nu poate merge 30 km non-stop, nu poate alerga 10 km, nu poate urca muntele etc etc etc).
- ambele diagnostice mentionate determina o buna tolerabilitate din partea pacientului. Durerile apar tarziu, dupa 30-40 de ani, in functie de gradul si natura solicitarii fizice si direct proprotionala cu aceasta. Proteza nu este niciodata obligatorie, dar devine indispensabila in cazul uzurii marcate a articulatiei, care determina dureri si impotenta functionala.
O displazie moderata nu determina nimic si este mult timp asimptomatica, cu conditia ca soldul sa nu fie solicitat aberant (de ex, prin jogging sau alte sporturi din acestea care solicita mult soldul...).
Diagnosticul este unul relativ simplu, mai dificil este sa intelegeti ca o displazie coxo-femurala necesita protejarea soldului si nu solicitarea prin sporturi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-07-2011, ora 18:42
cristinaradutaa
Nu este medic/terapeut
cristinaradutaa
Buna seara,
Sunt studenta si am varsta de 23 ani. Am fost diagnosticata cu " sold in resort" in urma unui control clinic cat si a radiografiei facute. Am inteles ca nu este nimic grav. O sa scriu punctual, cum s-a mai scris la acest subiect. As dori, va rog, sa imi spuneti : 1. daca acest diagnostic de "sold in resort" poate face mersul mai urat si daca in timpul mersului fesele pot parea inegale din cauza acestui diagnostic de "sold in resort"? Si a doua intrebare: daca manifestarea acestui diagnostic este vizibila de catre toti oamenii ( de exemplu in timpu mersului) sau manifestarile acestui diagnostic se observa doar in urma unui control ortopedic de catre medicu specialist ortoped? (Mentionez ca acel pacanit nu se aude in timpu mersului ci la anumite miscari pe care nu le fac decat pentru a demonstra ca se aude acel pacanit)
Chiar daca am inteles ca nu e grav, sunt destul de suparata si trista si nu ma pot contcentra la nimic.
Cu mult respect, Cristina Raduta!
0
08-07-2011, ora 20:48
cristinaradutaa
Nu este medic/terapeut
cristinaradutaa
Si am mai omis a treia intrebare: 3. Diagnosticu "sold in resort" poate influenta mersul intr-un mod inestetic?
Va multumesc anticipat pentru faptul ca imi cititi nelamurirea si ca incercati sa ma ajutati!
Cu mult respect, Cristina Raduta!
0
16-07-2011, ora 13:45
Potgieter
Nu este medic/terapeut
Potgieter
Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Am adoptat un baietel la 1an si 5 luni si pe la varsta de 2 ani se auzea clicuri la ambele solduri din miscari usoare in culcat pe abdomen. Am fost la Clinica de ortopedie pediatrica si m-a trimis sa fac radiografia, care arata ca nu are nimic la oase si doctorul pediatric i-a dat diagnosticul de sold in resort. M-a trimis la fizioterapie unde a constatat ca are piciorusul stang mai scurt cu 2mm. Acum are 2 ani si 10 luni. De doua luni face fizioterapie. Trebuie sa mentionez ca el merge de la 1 an si 6 luni si acum el nu este sigur pe el cand merge, alearga si imi este teama sa nu aiba ceva cu musculatura membrelor inferioare ( arata foarte bine, atletic), in afara clicurilor pe care persista sa se auda, nu il doare nimica si merge foarte mult pe jos.
Va rog sa-mi spune-ti unde trebuie sa merg si ce analize sa-i fac.

Va multumesc.
0
25-08-2011, ora 14:48
Jericho
Nu este medic/terapeut
Jericho
Buna ziua
Fetita mea a fost diagnosticata cu subluxatie congenitala coxo-femurala stanga la 6 luni. A stat in gips, am facut recuperare...cam tot ce ni s-a spus. Acum are 6 ani si am facut o radiografie, in urma careia ni s-a spus ca nu mai sunt probleme. Intrebarea mea este daca ar avea voie sa faca sport ( si ma refer aici de ex. la dansuri latino, unde se forteaza foarte mult soldul)

O a doua problema se refera la fetita mea de 1 luna care are displazie tip II, tot la stangul. Este descoperita mult mai repede si se afla in corset. Intrebarea mea este daca acest diagnostic este mai usor decat subluxatia sau nu?

Va multumesc anticipat
Alina Mihaila
0
13-11-2011, ora 19:08
cryss_rs
Nu este medic/terapeut
cryss_rs
Buna seara!
Am 18 ani si saptamana trecuta am primit diagnosticul de sold in resort si mi s-a spus ca ar trebui sa fac o mini interventie chirurgicala. Mentionez ca am facut tratament 1 luna de zile cu antiinflamatoare si durerile au disparut pe durata tratamentului, dar acum le resimt. As dori sa stiu:
1) daca exista si alte moduri de a trata acest "sold in resort" (masaje/ gimnastica) ;
2) daca mai devreme sau mai tarziu tot va fi nevoie de aceasta interventie;
3)care sunt complicatiile ce pot aparea in cazul interventiei chirurgicale;
4) cat de tare se poate agrava aceasta boala.
Va multumesc anticipat!
0
03-07-2014, ora 21:06
arddiana
Nu este medic/terapeut
arddiana
Buna ziua ! O sa incerc sa fiu scurta si la obiect. In urma cu doi ani, am cazut si a inceput sa ma doara soldul stang. Am mers la spital si pe radiografie nu a iesit nimic.Am primit raspuns ca am contuzie pe soldul stang si mi s-a spus sa ma dau cu diclofenac. Dupa vreo 2-3 luni durerea a persistat si a inceput sa fie si palpabila, dupa care am inceput sa aud trosnind. Am fost la 2 medici, am facut un rmn si am fost diagnosticata cu "sold in resort". Specific ca ma doare enorm de tare, nu pot face sport si recent am fost operata de un chist mamar. Am fost la un prof. dr. si acesta mi-a zis ca nu scap fara operatie. Imi puteti spune in cat timp ma refac? In ce consta aceasta operatie ?
0
03-07-2014, ora 23:50
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna seara
E greu sa va spun daca aveti sau nu acest diagnostic fara consultatie, dar ce pot sa va spun ca pana la operatii sunt multe alte remedii si tratamente care merita incercate, cum ar fi fizio/kinetoterapie, infiltratii locale, si multe alte metode ultima fiind ceea chirurgicala.
Cu Stima
Dr Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie si traumatologie
0
02-09-2014, ora 12:48
arddiana
Nu este medic/terapeut
arddiana
Buna ziua ! Revin cu o noua intrebare. Medicul mi-a zis ca fizio/kinetoterapie nu o sa ajute cu nimic.. doar cu acea operatie. Mi s-a precizat ca sansele operatiei sunt cu dus intors si e foarte posibil ca operatie sa nu reuseasca. Precizez.. am momente in care abia pot sta in picioare. Se aude foarte tare troznind, e palpabila si ma doare enorm de tare. Imi puteţi spune ce sa fac ?
0
08-09-2014, ora 21:10
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
eu personal tratez sold in resort prin 2 tehnici diferite ori se face reconstructie de fascia sau se face osteotomie de os, ambele au avut rata de succes foarte mare la pacienti, care metoda se folosesc se decide pe baza unui examen clinic.
acuma daca sunteti la un medic probabil el va descide ce sa va faca.
daca doriti insa sa veniti la o consultatie si sa va explic mai multe va astept cu ceea mai mare placere.
o zi buna
Dr Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie si traumatologie
0
19-08-2016, ora 18:08
Sigrid18
Nu este medic/terapeut
Sigrid18
Buna ziua. Astazi am fost la un control la un medic ortoped si m-ar fi diagnosticat cu "sold in resort". Problema mea sta in felul urmator, la soldul stang am o problema din nastere in timpul mersului imi trosnesc oasele, fapt pt care am incercat si am reusit sa imi schimb stilul de mers fiind putin stramb din pacate dar am reusit sa controlez acea pocnitura timp de 23ani. De o saptamana imi pocneste incontinuu cand merg oricum as merge si ma doare numai reusesc sa controlez aceasta problema si simt ca nu am cum sa o mai controlez oricat as incerca. Miercuri am programare la dr ortoped pentru a-mi da o trimitere la rmn pentru a afla cu exactitate cat este de grav. Intrebarile mele sunt: Este nevoie de operatie obligatoriu nu exista tratament? Este o interventie grea (in cazul in care medicul mi-a zis ca sunt ol 2-lea caz in oras cu "sold in resort") si imi este frica neavan dansul foarte multa experienta cu acest caz? Multumesc frumos si astept o lamurire va rog.
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •