Slabiciune foarte mare la oboseala normala, lesin

15-01-2023
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc daniela, am 31 ani, 1.6m si 55kg.
Sunt fumatoare de 10 ani dar nu inrăita, mananc cat d ecat sanatos. Miscare nu prea fac in afara de mersul pe jos..3000...7000 pasi zilnic aproape si..treburile casnice.

Cand am fost insarcinata, acum4 ani am avut o problema: in primul trimestru d esarcina nu reuseam sa ma ridic din pat fara a ma pune inapoi de cateva ori, ba chiar si cate 1h imi lua sa ma pot ridica si sa raman ridicsta in picioare.
Era tensiunea joasa..nu stiu.

Am trecut prin oboseala cronica, 2 ani de nopti neodihnitoare, cu muulte treziri peste noapte, eventual si o depresie, anxietate, care s au mai diminuat pt ca de 1 an reusesc sa dorm fara intreruperi dsr totusi nu ca inainte de trezirile dese noaptea.. am insomnie, incerc sa o repar cu melatonina dar nu reusesc sa am o igirna a somnului nici cu ea..

In fine, problem e ca atunci cand lucrez mult, nu stau la orizontala macar 20min la amiaza, seara am tahicardie, imi simt bataile inimii mai chinuite, mai rapide uneori si slabiciune destul de mare.
Problema grava e at cand:
Ma trezesc la 8.00, lucrez toata ziua, munca putin mai solicitanta fizic, cat de cat, trec 14ore sau 16 si ma pun in pat. Stau in pat 20min, daca ma pui sa ma ridic din pat, nu pot! Daca m-as grabi undeva cred ca as leșina.
Simt o slabiciune foarte mare.
Mereu trebuie sa o iau incet...ma ridic in fund, stau minim 3 minute asa, apoi incet incet ma ridic in picioare, si depinde cat sunt de obosita ca si asa, cu ridicare lenta, pot avea batai foarte rapide ale inimii si slabiciune mare.

Ce inseamna asta?
Tensiune mica cauzata de oboseala?
De obicei am tensiunea 90 cu 60 sau, alteori 110 cu 70.

Am lucrat, inainre sa raman insarcinata, la program de 12h. Lucrand in picioare si facand efort cat de cat, cand ajungeam acasa imi lua cel putin 1h dupa ce m am pus in pat sa mi se linisteasca inima. Parca batea prea rapid dar si chinuindu se.

Vara imi este rau, mi-am luat tensiunea o data, ca d imi era rau si aveam 79 cu 55.
Am repetat la amandoua mainile, am baut 2 guri de cafea, am luat iar tensiunea, vazand ca simptomele de slabiciune au disparut putin, si aveam te siunea mai mare, ajunsese la 90 cu 60 aprox.
Ma simțeam mai bine. Totuși, nu dispare de tot starea de lesin, slabiciunea, pt ca revine peste zi.

La frig iar am probleme, la aer rece, mai ales cu minus, am palpitatii urate uneori.
O data am avut o palpitatie asa urata a am simtit de parca mi s a oprit si respiratia cumva. Tocmai iesisem din casa d ela cald la -6⁰C. Asta a fost acum cativa ani buni..dar tin minte senzatia ciudata de palpitatie puternica si oprirea respiratiei.

Ce investigatii trebuie facute? Ce pot avea?
Stiu cs e normal sa iti scada te siunea la caldura, sa mai ai palpitatii uneori dar totusi, nu pot avea o viata prea normala.
Vara 3 luni sunt leguma, doar dimineata sunt ok, pana pe la 11 cand vin temperaturi mai mari si instant sunt blegita de nici chef de nimic nu am, parca si psihic ma blegesc (scz expresia).
Iarna la fel, sunt extren de friguroasa, ma dor ochii de la frig, ii simt reci, am dureri mari de ochi la vant rece.

Ajutati-ma cu un sfat legat de toate acestea. O parere.
Eu cred ca asa m am nascut, sensibila pe.toate partile! La nastere cica eram vânătă tare.

Multumesc!!
Un an nou fericit!!!
2 comentarii
0
15-01-2023, ora 23:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Luati-va tensiunea de 3 ori pe zi in 3 zile consecutive. Faceti un tabel si mergeti cu el la cardiolog pentru consult si investigatii.
Daca excudeti aceasta problema, sunt somatizari de anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate pe net. Trebuie luat tratament ca sa scapati de simptome.
1
18-01-2023, ora 23:15
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Poate fi vorba si de anxietate, nu mi am dat seama pana acum. Adica ma gandeam si la asta dar analizandu ma.. nu credeam ca... cred ca m-am obisnuit cu anxietatea, dupa 9 ani in care a. Avut o relatie foarte nesigura, cu mereu ceva ce dădea sa se intample, grav.

Dar de ce doar la caldura pățesc sa ma simt foarte slabita?

Daca ma gandesc bine, cand eram insarcinata m-am simtit rau dimineata dsr m-am si panicat ca nu cumva sa nu ma fac de ras la lucru leșinand.
Sa fie vorba si acun despre asta? Ma panichez cand ma simt putin rau si imi fac mai mult rău..?
Of doamne..

Ms frumos. Mi ai mai deschis putin ochii.
Imi fac testul dar sunt sigura ca o sa iasa..cu probleme de anxietate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •