sindrom de jonctiune pielo-ureterala

16-04-2010
christy
Nu este medic/terapeut
christy
La varsta de 18 ani, baiatul meu a suferit o durere lombara puternica.La urgenta au spus ca ar fi din cauza rinichiului.In urma unui RMN i s-a pus diagnosticul de jonctiune pielo-ureterala cu grad de hidronefroza 3, si i s-a recomandat operatie chirurgicala de urgenta.Dar el nu mai sufera de nici un fel de durere sau de probleme la mictiune si nu are nici un semn de infectie.Decizia de operatie fiind greu de luat, am apelat si la un homeopat
( foarte apreciat in CONSTANTA - doctor SOESCU), care considera ca il poate trata homeopat, problema nefiind congenitala cum au spus urologii, pentru ca ar rinichiul este inca sanatos si pana la varsta asta daca ar fi fost congenital ar fi avut mai demult probleme.Dumneai considera ca in criza ar fi eliminat nisip sau ca ar avea piatra de tip oxalat care este transparenta si nu se vede la RMN, ceea ce este o problema care se poate rezolva homeopatic
drenand lichidul acumulat in rinichi.Deocamdata nu m-am hotarat pentru operatie si merg pe tratamentul homeopat.Nu cred ca doamna doctor si-ar fi asumat raspunderea sa tina sub tratament un pacient daca nu ar fi convinsa ca nu este de operat urgent.
Credeti ca este mare riscul sa mai aman operatia astfel?Eu nu prea cred ca este congenital pentru ca nu a avut nici o problema 18 ani si rinichiul ar fi fost afectat mai mult.Doi urologi si un medic nefrolog mi-au indicat operatia de urgenta dar eu sunt mai mult convinsa de argumentele doamnei doctor homeopat.Stiti pe cineva care a mai avut diagnosticul acesta, la ce varsta si ce cale a urmat? Pe internet eu am intalnit mai mult problema aceasta la sugari, deci sindromul da semne din frageda copilarie daca este congenital.Baiatul meu bea foarte mult lapte si cacao, ceea ce am auzit ca ar fi rau pentru rinichi.Ce ma sfatuiti, si cunoasteti pacienti care s-au operat?
Baiatul se simte in continuare bine, dar ce riscuri sunt pentru viitor?
9 comentarii
0
23-04-2010, ora 11:50
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Situatia este urmatoarea:
- fiul dvs are o stenoza la nivelul jonctiunii pieloureterale ( sindrom de jonctiune ), foarte probabil congenitala. Stenoza nu este completa, un flux redus de urina trece dar cu mare greutate prin acea zona strimtorata. patologia de acest gen NU DOARE deci pot sa treaca ani de zile pina sa devina manifesta
- tratamentul homeopat nu poate vindeca stenoza pieloureterala
- rinichiul avind un grad de hidronefroza important NU ESTE SANATOS, dimpotriva este in permanenta suferinta, si functia lui se reduce incet incet dar progresiv pina cind nu va mai functiona deloc.
- in lipsa tratamentului riscati ca fiul dvs sa piarda rinichiul respectiv
- congenitala sau nu problema este aceeasi: stenoza exista si rinichiul are de suferit. eu personal am intilnit sdr de jonctiune dgn la virsta de peste 50 de ani. Nu inseamna ca nu este congenital, inseamna doar ca pina la aceasta virsta a ramas ASIMPTOMATIC.
- faceti un calcul simplu: trei medici in domeniu au spus acelasi lucru ( iar dna dr homeopat vrea sa trateze doar litiaza ignorind fondul problemei )
- toate sdr de jonctiune trebuie rezolvate chirurgical daca rinichiul este functional
Mult succes
0
23-04-2010, ora 13:07
bluecyclon
Nu este medic/terapeut
bluecyclon
Rugaminte pentru moancea2003

Fiica mea de 8 ani a fost diagnosticata acum 2 zile cu acest sindrom (dar nu stiu cu ce grad de hidronefroza)si programata pentru operatie saptamana viitoare la d-l profesor Lucan. Am vrea sa ne spuneti in ce consta operatia(clasica, laparoscopica. cu laser ??.enumer si eu ce-am auzit), eventual etapizat, riscuri ale operatiei, recuperare postoperatorie, alte controale, regim alimentar si de viata.Precizez ca s-a gasit si un calcul de vreo 4-5mm si intrebarea ar fi daca va fi indepartata tot in aceasta operatie.
Am aprecia daca am primi un raspuns deoarece suntem ingrijorati
Multumesc frumos
0
24-04-2010, ora 17:50
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Buna ziua!
Mi-e foarte greu sa spun ce metoda va alege dl profesor sa aplice in cazul fetitei dvs. Stiu insa ca este un chirurg genial, a, m vazut cazuri disperate operate de el cu succes, deci puteti avea toata increderea. Din experienta mea stiu ca nu v-ar ajuta cu nimic sa cunoasteti cu precizie toate lucrurile care ar putea merge PROST, deci nu le voi expune aici, in ciuda rugamintii dvs. Va rog incercati sa priviti lucrurile cu speranta si rugati-va pentru BINE, fara sa va ginditi la rau.
Va pot spune insa ca daca fetita dvs are o stare de sanatate satisfacatoare la acest moment, operatia nu este de mare anvergura si deci nici riscurile nu sunt foarte mari. Recuperarea postoperatorie depinde de felul operatiei fiind mai rapida dupa laparoscopie. Daca fetita dvs va avea o functie renala normala dupa operatie va fi un copil absolut normal, fara un regim special a la long
Calculul este consecinta stazei urinare din amonte de jonctiune, si va fi bineinteles inlaturat intraoperator.
Va tin pumnii si aveti speranta pentru succes!
Multa sanatate!
0
30-10-2010, ora 13:22
elena_dan_teodora
Nu este medic/terapeut
elena_dan_teodora
In atentia unui medic nefrolog sau oricarui medica care ar putea sa-mi ofere informatii pretioase pt cazul meu,

In data de 23.10.2010 mi-am dus fetita in varsta de 3 luni la urgente la spitalul de copii Brasov cu febra mare 39.6 C cu frison febril. In urma analizelor i s-a descoperit citrobacter in urina. Ecografia abdominala a evidentiat sindrom de jonctiune pielo-ureterala la rinichiul drept. In urma tratamentului cu Axetin 4 zile si fortum - 3 zile.urina a devenit sterila. Am fost externate urmand sa continuam acasa tratament pt 7 zile cu cedax. Dupa terminarea tratamentului ne intoarcem pt urocultura. Medicii ne-au recomandat pt moment sa urmarim evolutia cazului intrucat e mica si sub 6 luni nu se prea poate interveni. Mi s-a spus ca rinichiul nu e afectat.
Rugamintea mea este sa-mi recomandati unde sa merg cu bb avand in vedere ca in brasov nu mai e un medic nefrolog pediatru. Ce atitudine trebuie sa am in aceasta problema.Exista posibilitatea ca in timp, prin cresterea copilului sa nu fie nevoie de o interventie chirurgicala? Va rog sa-mi oferiti orice informatie mi-ar putea fi de folos dar pe care, nefiind de specialitate, nu ma duce gandul sa va intreb.
Va multumesc din suflet!
0
21-01-2011, ora 12:48
anna cozz
Nu este medic/terapeut
anna cozz
nu stiu daca mai e folositor cuiva ceea ce postez eu dar sper sa fie.locuiesc de ani buni in grecia am 33 de ani iar in vara lui 2010 am avut in repetate randuri infectii urinare.medicul urolog la care am fost mi-a recomandat sa fac cateva analize. prima a fost radiografie.la care nu s-a vazut mare lucru.a doua a fost pielografia (termenul cred ca e si in limba romana la fel ) unde s-a diagnosticat sindromul(stenoza) de conjunctie pielo-ureterala pe stanga.adica, din ce mi-a explicat doctorul : canalul care duce de la rinichiul stanga la vezica urinara este foarte ingust iar urina nu trece cum trebuie.asta ori te nasti cu ea ori o patesti la varste mici din diferite motive. de obicei este din nastere. pentru a fi mai sigur, doctorul chirurg de la sectia de urologie a spitalului de unde locuiesc mi-a recomandat sa fac spinthirografima (scintigrafie in romana ) pentru a vedea cum lucreaza rinichiul. mi-a mai spus ca infectia urinara nu provine de la asta mi-a dat tratament cu antibiotice si mi-a trecut.am facut scintigrafia. aceasta a aratat ca rinichiul functioneaza normal.m-a intrebat doctorul daca a mai avut probleme la rinichi sau chiar dureri insa eu nu-mi amintesc sa fi avut niciodata probleme cu rinichi, nici macar o simpla durere.mi-a mai explicat ca atat timp cat rinichiul lucreaza normal nu ar fi nevoie de interventie chirurgicala inca pentru ca poate vreau sa fac un copil, faptul ca faci o operatie nu este doar ca ai taiat un om ai facut ceva acolo si gata l-ai inchis iar totul e perfect. mi-a mai spus ca facand operatia poate sa strice acolo.eu asa m-am nascut.exista posibilitatea odata ce a facut operatia sa mai fac inca una sau chiar alata posibil a treia pentru ca nu stim cum poate reactiona organismul si nu crede ca mi-ar place sa-mi petrec ceva ani prin spitale atata timp cat rinichiul meu de o viata functioneaza normal si nu au fost probleme.operatia este o taietura mare pe partea stanga de vreo 20-25 cm.mi-a recomandat sa nu beau cafea, bauturi cu mult zahar in special coca-cola si sa nu consum in general diuretice.sa beau multa apa in cantitati mici, sa nu astept sa-mi fie sete.mi-a spus a fac in fiecare an scintigrafie sa vad cum functioneaza rinichiul.numai in cazul in care functionalitatea rinichiului se reduce numai atunci a spus ca el recomanda sa se intervina chirurgical.mi-a mai spus ca sunt oameni care traiesc asa toata viata si nu au probleme.in cazul in care mai fac infectie urinara iar o sa fac tratament cu antibiotice iar daca nu trece atunci sa vada ce face.sunt ceva luni bune de atunci si inca nu am facut si sper sa fiu ocolita de infectiile urinare.
0
05-10-2011, ora 12:07
alinasoare2010
Nu este medic/terapeut
alinasoare2010
Buna ziua,

Sunt mama unui adolescent de 18 ani diagnosticat ecografic cu hidronefroza gradul II-III rinichi stang. In urma unei ureteroscopii i s-a depistat o malformatie congenitala a ureterului - stenoza de JUP. A fost operat in luna iulie cu laser si s-a montat un pielostent pentru 2 luni. In luna septembrie s-a extras pielostentul !
Imi puteti spune, va rog care este perioada in care rinichiul se reface ? Mai persista hidronefroza si daca da pentru cat timp ?! Retentia de urina in rinichi se datora stenozei de JUP iar dupa operatie, teoretic ar fi trebuit rinichiul sa fie doar dilatat si fara hidronefroza...
Au trecut 3 luni de la operatie si 3 saptamani de la extragerea pielostentului !
Va rog din suflet ! Astept sfaturile Dvs. !
0
10-04-2012, ora 20:07
trasca gheorghe
Nu este medic/terapeut
trasca gheorghe
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati prin sfaturile sau experientele dumneavoastra, sotia mea a fost operata de hidronefroza de gradul III, la rinichiul drept, mai bine zis la ureter care era, zice medicul, stenozat, sau ceva de genul ca ar fi fost apasat pe o zona de cm, , a taiat ureterul si a pus stent, la 5 zile de la operatie a facut temperatura 37, 5, doua zile, apoi a crescut pana la 39, 3, acum la 7 zile de la operatie face zilnic temperatura, mai ales dupa ora 16, temperatura de 37, 3-37, 5, nu stiu ce sa mai inteleg, urina curge pe sonda din vezica, deci curge normal, nu gasim explocatia febrei.Spuneti-mi ce sa fac sau incotr-o sa o iau ca suntem disperati.Multumesc.-*


(*modificat de admin)
0
16-08-2012, ora 22:59
FlorentinaDinu91
Nu este medic/terapeut
FlorentinaDinu91
Buna seara,

Am fost diagnosticata cu jonctiune pielo-ureterala cu grad de hidronefroza 3, in urma unei urografii cu substanta de contrast. Medicul mi-a spus ca este necesara operatia, si ca va face el insusi aceasta interventie cand se va intoarce din concediu, adica peste 1 luna de zile. Eu stiam ca aceasta interventie trebuie facuta DE URGENTA, pentru a nu se agrava si pentru a nu imi pierde rinichiul. Plus ca am o infectie urinara care nu va trece decat dupa operatie, iar pentru a diminua durerea si sangerarea in urina va trebui sa iau tratamenul cu antibiotice toata aceasta perioada. As dori sa stiu daca intradevar se poate amana interventia atat de mult timp, fara a avea nicio problema.
0
12-11-2012, ora 21:14
jpodarescu
Nu este medic/terapeut
jpodarescu
Anna Cozz multumesc mult pentru sfaturi. mie imi sunt de mare folos, intrucat am un baietel de 9 ani si are hidronefroza gr. III. Nu prea sunt de acord cu operatia, mai ales ca un doctor renumit din Bucuresti, mi-a recomandat sa nu ma grabesc, deoarece sunt oameni care s-au nascut cu asa ceva si au trait pana la 80-90 de ani fara sa-i deranjeze. Eu sper din tot sufletul ca intr-un viitor apropiat sa se descopere ceva, orice, pentru vindecarea acestei malformatii fara sa fie nevoie de operatie. Sanatate tuturor !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Alergarea la maraton poate provoca insuficiența renală acută
  • Tratamentul chiropractic pentru durerile lombare asociat cu ameliorări neînsemnate
  • Tratament mai puțin invaziv - eficient pentru durerile lombare
  • Sfaturi pentru persoanele cu dureri lombare
  • Exerciţii recomandate pentru durerea lombară
  • Cum ne putem distruge rinichii
  • Care este poziția corectă pentru a ridica o greutate?
  • Gestionarea durerilor lombare printr-o nouă abordare
  •