ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Sindrom de colon iritabil

03-04-2022
Andreea Pbr
Nu este medic/terapeut
Andreea Pbr
Bună ziua, problema mea a început pe data de 25 decembrie 2021, țin sa va menționez ca eram plecata in alta țară, munceam, poate si mediul schimbat, stresul, faptul ca munceam de noapte si mancam seara târziu, au condus la aceste lucruri pe care urmează sa vi le înșir, am început sa ma confrunt cu stări de constipație, să nu elimin gazele, dacă le elimin, e destul de greu, am avut și episoade de greață, dureri abdominale, uneori înțepături, mai mult în partea stânga sunt aceste dureri, uneori radiaza pe la coaste si prin spate, dar nu mereu, am slăbit, iar asta ma sperie, nu stiu daca este de la faptul ca o perioada nu prea m-am mai alimentat atat de bine pentru ca mi-a fost frica sa mai mănânc din cauza faptului ca nu știam ce am, sa fie un fel de deficit caloric, ori sa fie alta cauza. Am făcut analize la glanda tiroidă și totul e în limite normale. Am 47 de kg și înainte să plec, adică acum 5 sau 6 luni aveam în jur de 52 sau 54 de kg. Țin să menționez că mi am făcut analize la sânge și Antigen Helicobacter pylori din materii fecale și calprotectin în materii fecale, la Helicobacter este negativ, iar la calprotection tot la fel, pentru ca I le am arătat doamnei doctor gastreontorolog și nu mi a spus nimic.
Am fost la spital, iar de acolo m-au trimis la colonoscopie, domnul care mi-a efectuat colonoscopia mi-a spus ca nu am nimic, doar un colon mai lung decât o persoană normala, mi-a recomandat sa mănânc mai multe ciorbe, supe, sa mi cumpar niste remedii naturiste pentru colon, totuși pe foaie scrie următoarele "Dolicocolon cu dolicosigmoid și ptoza de colon transvers" Nu s-au constatat modificari de mucoasa. Am fost la gastreontorolog și mi-a spus ca ce mi-a spus domnul de la colonoscopie nu este adevărat, nu am cum sa am colonul mai lung decât o persoană normală, ci doar colonoscopia a fost mai dificilă, că am sindrom de colon iritabil, apărut din cauza stresului și pe baza alimentației care nu a fost tocmai cea mai bună. Am urmat tratament de la doamna doctor cu antibiotic 10 zile, mai multe pastile naturiste, printre care si probiotice+ prebiotice, din câte mi-au spus la farmacie. Acum urmez alt tratament dat de doamna doctor, mi-a prescris ibutin( 1 pastila dimineața) si probiotice+ prebiotice( Cymbio capsule). Ma simt mai ok, uneori mai simt dureri si balonari, care ma mai trezesc din somn, dar asta depinde mult și de ce mananc si dacă mănânc târziu. Încerc să mănânc cât mai sănătos, mănânc ovăz dimineața, cu fructe permise în colon iritabil, salate, beau lapte fără lactoza, de migdale, nu beau sucuri acidulate, în schimb mai beau chestii precum 3in1, ciocolată caldă, nu mă țin mereu de regim pentru că și așa mă seacă faptul ca nu pot manca ce mi place și ca mereu ma gândesc ce sa mănânc, că sa nu am dureri. Îmi pare rău dacă am scris prea mult, însă am nevoie de niște sfaturi, dacă ar trebui sa merg la un psiholog sau sa țin o dietă mai strictă, că nu aș vrea să stau mereu pe pastile..
Singurul lucru este ca tot cred ca am ceva mai grav, ma gândesc la asta mereu, stau cu frica sa nu am dureri, aceste stări reapar și dispar. Sper sa îmi puteți răspunde și sa ma ajutați măcar cu niște sfaturi. Va mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: