Senzatie de sufocare! Amorteli si ameteala | Forumul Medical ROmedic

Senzatie de sufocare! Amorteli si ameteala

06-01-2013
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
Mi sa pus diagnostic de anxietate generalizata si de anticipatie ce de anticipatie nu prea stiu ce inseamna.iau alprazolam 0.25 dimineata si seara plue emocalm dar cam degeaba.pt ca am aceasta senzatie de sufocare in continu trebuie sa casc sa trag aer uneori nici sa casc nu pot ca am si un nod in gat, niste sfaturi daca se poate ce sa mai fac aseara am crezut ca mor :(
28 comentarii
0
06-01-2013, ora 18:46
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
citeste la precautii Emocalm,
mi-amintesc ca SCADE f...mult tensiunea..
cineva a patit.
a luat pt a se linistii si
mai rau isi facea..
noaptea ajungea ca sI tine...
DACA mai ai si tensiunea mica/!?
asta nu-ti face bine
intrebare:
- manaci cate putin si des?
- bei lichide suficiente?
- faci miscare sau doar pe pc?
sanatate
0
06-01-2013, ora 19:53
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
de mancat da, apa la fel consum, miscare nu prea :| UN TRATAMENT HOMEOPAT BUN STITI ?
0
06-01-2013, ora 21:05
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
SE POATE MURI DE LA ASA CEVA? VREAU SA MAI PRECIZEZ K UNGHIILE SUNT MAI VINETE :| :((
0
06-01-2013, ora 21:58
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
buna Gabriel...pt anxietate e mai bun diazepamul sau anxiarul...vorbesc din experienta.De la xanax si eu casc si mi lipseste aerul.Emocalm nu l am suportat nici eu...are valeriana si la mine valeriana are efect invers, adica ma agita in loc sa ma linisteasca...sunt una din cei 3 la suta care n o suporta..iti doresc multa sanatate
1
06-01-2013, ora 22:15
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara,

Va recomand ca pe langa tratamentul prescris de medic sa faceti si psihoterapie pentru a invata sa faceti fata activ acestor stari si, in timp, sa dispara. Este adevarat ca psihoterapie presupune munca si nu este la fel de facila ca si inghititul medicamentelor, dar cele mai bune rezultate se obtin din combinatia celor doua moduri terapeutice, uneori chiar si cu ajutorul singular al psihoterapiei. Depinde de dvs de cum vreti sa va decurga viata in continuare.
0
06-01-2013, ora 22:55
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
scz.acum am vazut titlul:
senzatie de sufocare
stai linistita.NU se poate murii din asta

daca poti verifica-ti tensiunea
si
glicemia
periodic.
da.ele pot da aceasta senzatie
(daca sunt sub nivel...adica hipoglicemie si hipotensiune )
noapte buna,
0
06-01-2013, ora 22:58
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
diazepamul,
nu-i pt somn?
parca asa am auzit..ma rog.
0
07-01-2013, ora 11:53
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
multumesc mult pentru raspunsuri, nu stiam ca de la xanax pot avea senzatia asta de sufocare.diazepam mia pus odata in perfuzie respiram bine simptome nu mai aveam, , decat o ameteala buna ca si cum eram beat ma tinut tata de brat sa no iau intro parte am ajuns acasa si am adormit :|.cat despre anxiar nu stiu nimic, stiu ca si o terapie ar fi buna sunt din Targu Neamt nu stiu ce terapie pot face aici :|...incepusem o terapie cu bioenergie dar rezultatul era pe moment :(, am fost la o doamna psihiatru aici in tg.nt na stiu ce diagnostic sami puna ma trimis la un psiholog mia pus dignostic de Configuratie instabil/anxioasa(anxietate de anticipatie) Posibil bloc de panica, elemente somatoforme, rezistenta scazuta la frustrare:|..fiecare secunda pt mine a devenit un chin, oare sa renunt la xanax? il iau doar de o saptamana, as incerca pe la Piatra Neamt un alt psihiatru, , , , pentru ca dupa ce iam dus diagnosticul doamnei psihiatru cel cu caracter instabil anxios etc..mia spus ca nam nimica sa ma duc acasa ma mananc si atat desi eu ma simteam groaznic :| si asa ma trimis akasa dupa ce am mai si asteptat 2 ore la rand :D
0
07-01-2013, ora 11:53
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
am uitat sa precizez ca tratamentul mia fost dat de catre doctorul de familie :|
0
07-01-2013, ora 11:57
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
si mam speriat si mai tare cand am intrebat pe cineva de langa mine daca a venit pentru consultatie sau reteta.sa intors cu fatza la mine cu niste ochi rosii larg deschisi si a spus NU stiu ! nu stiu ! cu voce tare...ma tem sa nu ajung asa :((
0
07-01-2013, ora 13:49
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
NU mai merge pe la nimeni.sa nu ajungi.rau.
Ia tratamentul prescris doar cu xanax,
dormi 6-7 ore, mananca bine...si plimba-te...seara...
esti ok.
si vei fii-repede
0
07-01-2013, ora 14:22
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
multumesc.dar ma poate lamuri si pe mine cineva cei cu unghiile astea vinetii pe care le am :|...ca am citit ca nu se oxigeneaza bine corpul sau ca nu se coaguleaza sangele :|
0
07-01-2013, ora 18:18
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Diazepamul a fost in perfuzie si o fi fost si o doza mare.parerea mea e sa mergi la un cardiolog acolo in Neamt sa faci ceva investigatii apoi sa cauti un psihiatru bun.Bine ar fi sa nu apelam nici la xanax, nici la rivotril sau diazepam, etc., dar sant momente cand ne simtim groaznic si ne vedem obligati s o facem.Din ce am mai citit pe aici, anxiarul ar fi mai bland, deci sa alegem raul cel mai mic...ATENTIE...doze mici...sferturi, jumatati
0
07-01-2013, ora 18:37
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
am facut tot felul de investigatii am analize de tot felul de ex si la glande.ecografii, rmn la cap.din toate acestea am inceput de gastrita antrala, bila lenesa iar la rmn aspect normal, era scris aplazia sinusurilor frontale adik din ce am inteles eu nu le am :|dar nu cred kai ceva grav.
0
07-01-2013, ora 18:48
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
La psihiatru sa mergi fara nici o jena...sant sanse sa te vindeci...esti tanar...sunt antidepresive bune care te scot din aceasta stare si care nu dau dependenta...pacat sa te chinui.
0
07-01-2013, ora 18:53
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
pai la mine chinul e cu respiratia cand inspir aer simt ca un fior in plamani:| la fel knd ma ridic de pe pat...eu mai am si tahicardie sinusala dar nu am probleme la inima...asta mi sa descoperit din prima seara knd am ajuns la urgente.am tensiunea mica 10 cu 7, , , , , , iar pulsul in repaos kam 85...poate fi lagata problema cu respiratia de tahicardie? inainte de a incepe tot calvarul tensiunea o aveam 11 cu 7 ma simteam f bn cu ea..oaresa incerc si homeopatie?
0
07-01-2013, ora 18:58
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
si am uitat sa spun k am urmat tratament cu propranolol(10mg) pt tahicardie :|
0
07-01-2013, ora 20:18
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
spune-le tuturor medicilor ca
TU AI TENSIUNEA FFF MICA= ESTI HIPOTENSIV...
tratamentul NU este cel.mai bun pt hipotensivi..

cand NU ai aer, bea apa..multa apa...
si vei vede ca-ti revii..
0
08-01-2013, ora 19:01
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
am fost la doctor homeopat si mia pus disgnostic de distonie neuro vegetativa! ma dezbracat total ma ciocanit peste tot ma consultat bn..mia dat niste tubuletze cu bilute din mai multe plante, pt plamani deja park respir mai bn...cik am spasme... e tot una cu anxietatea?
0
09-01-2013, ora 12:38
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
cine spune ca tratamentele antidepresive nu dau dependenta ?
si mentionez ;
de unde atita siguranta pe aceste nenorocite de droguri ?
cineva de pe acest forum, si nu dau nume, ia anxiar care se spune ca nu da dependenta, dar vb des cu aceasta persoana da fuga la farmacie sa procure din nou acest medicament,
oare de ce ?
citi ani ai ASIMINEI 1GABRIEL ?
PAREREA MEA ESTE ASA,
NU LUA TRATAMENT ANTIDEPRESIV CA MAI TRZ.SA NU DAI SI TU FUGA PE LA FARMACII CUM FAC ALTII
EU ZIC SA INCERCI CEAIURI SI SA AI RABDARE CU TINE, MERGI LA UN PSIHOLOG BUN SI FERESTETE DE MEDICAMENTE ANTIDEPRESIVE SA NU DEPINZI DE ELE TOATA VIATA
BINEINTELES FIECARE, ARE PAREREA LUI
DACA CINEVA VREA SA MA CRITICE POATE S-O FACA
SI EU AM ACELE-ASI PROBLEME DE 11 ANI INCA NU AM MURIT AM TRECUT PRIN TOT TACIMUL DE PROBLEME, DAR POT SPUNE CA CEAIURILE MAU AJUTAT MULT ENORM
TREBUIE DOAR SA CONSUMI
SI RABDARE MULTA RABDARE
EU CONSUM CEAIURILE MARIEI TREBEN SI MERG SI LA PSIHOLOG SI LUCRURILE SE INBUNATATESC
BINEINTELES CA MAI SUNT SI ZILE RELE DAR MERG SPRE BN
EU ITI DORESC MULTA SANATATE SI URMEAZA SFATUL CARE CREZI TU CA ESTE MAI BUN
LA REVEDERE
0
09-01-2013, ora 12:44
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
si inca ceva, , , , , ,
niciodata nu am fost deacord cu xanaxul
sora mea era sa moara din cauza acestui medicament
nu e o gluma
este adevar
aceste antidepresive ne drogheaza sa nu mai simtim aceste simptome
dar ne termina si alte organe
sanatate
cu respect veronica
0
09-01-2013, ora 13:42
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
multumesc...eu akum ma tot chinui cu aerul...distonia e tot una cu depresia sau anxietatea?
0
09-01-2013, ora 13:52
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
uite ca si diagnostic toate au o legatura
toate sunt legate de aceeasi ramura
credema
cautama dacavrei sa vb -*

(*modificat de admin)
0
25-02-2014, ora 03:59
killdog
Nu este medic/terapeut
killdog
"multumesc...eu akum ma tot chinui cu aerul...distonia e tot una cu depresia sau anxietatea? "

Depresia clinică este o stare mentală de tristeţe/amărăciune care persistă pe perioade îndelungate.

Anxietatea (neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz

Eu as descrie anxietatea ca o frica permanenta, o stare generala, dar este de intensitate mai mica decat o frica
normala care trece repede - ex: ti-e frica sa ca unu vrea sa te bata daca ala se impaca cu tine, frica dispare :)

Distonia este contractie involuntara si dureroasa care intepeneste o parte a corpului sau intreg corpul intr-o pozitie anormala. Atunci cand o parte a corpului se fixeaza intr-o pozitie distonica, zona musculara respectiva se contracta sub efectul unui spasm, zis spasm distonic. Unele distonii nu apar decat cu ocazia unei miscari precise: atunci se vorbeste de distonie de functie.

Daca pieptul se afta intr-o distonie, atunci si respiratia pe nas devine dificila, incearca sa respiri pe gura.

Tahicardia este denumirea medicală dată accelerării frecvenţei bătăilor inimii peste 90 de pulsaţii pe minut

Inima unui adult sănătos bate de 60-90 de ori pe minut, atunci când persoana respectivă se află în stare de repaus. În cazul persoanelor care suferă de tahicardie, rata bătăilor inimii depăşeşte cu mult această medie

La adult vorbim de tahicardie sinuzală, când ritmul regulat al inimii capătă o frecvenţă între 100 şi 160 de bătăi pe minut. Apariţia ei este fiziologică dacă survine după un efort fizic, digestiv sau după emoţii

Deci, te intreb ce faci toata ziua, stai la calculator mult timp? fumezi ? stai numai in casa ?
Nu fa miscari bruste, ridicate incet din pat si stai pe afara in aer liber 2-3 zilnic obligatoriu.

Respiratia nu ar avea legatura cu tahicardia, ca poti respira incet si inima tot sa bata repede, probabil de la emotii
o fi de iti creste pulsu. Daca ai distonie, adica muschii pieptului se incordeaza involuntar si nu iti dai seama,
respiratie pe nas devine greoaie si da atunci creerul nu se oxigeneaza cum trebuie si iti vine sa.

Nu as recomanda sa iei antidepresive sau alte medicamente de la psihiatru, ca doctorii astia sunt si cam tembeli.

Daca ai probleme cu somnu ia imovane, in rest vezi de unde apar aceste probleme ? Cand au aparut si de ce ?

Nu fuma, nu sta mult la calculator, plimbate pe afara.Senzatia de sufocare poate fi din cauza anxietatii(fricii) si faci atacuri de panica
si ti se da sedative, sau poate fi si o problema la plamani. Nu as recomanda sa iei medicamente pt. anxietatea, ca sunt varza de tot si mascheaza simptomele dar nu rezolva problema.Cred ca problema se trage din cauza nemiscarii pe perioada lungi de timp, si tratarea acesti probleme cu medicamente e stupida. Fa miscare, ridicate incet din pat, stai 10 min in picioare inainte sa incepi sa mergi, si tot asa.

Te intreb ce faci toata ziua ? Cand te culci, cand te trezesti ? Te duci la scoala/serviciu ? Stai la calculator si daca da cat timp ? Ce faci la calculator ? Etc si descrie daca poti cand au aparut aceste probleme ? Si ce faceai inainte si ce faci acum toata ziua? Incearca sa faci niste dusuri cu apa calda si tine dusul cu apa pe piept, vezi cum te simti.
0
25-02-2014, ora 04:10
killdog
Nu este medic/terapeut
killdog
Simptomele caracteristice distoniei neuro-vegetative sunt palpitaţiile - perceperea supărătoare a bătăilor inimii, fie prin intensitate neobişnuită, fie printr-un ritm neregulat: bătăi puternice ale inimii ori, din contră, bătăi prea slabe, însoţite de senzaţia că inima s-a oprit, uneori frecvenţă cardiacă crescută, alteori bătăi cardiace care apar mai devreme sau mai târziu decât ar trebui. Deşi supărătoare, rareori palpitaţiile sunt cauzate de o afecţiune cardiacă îngrijorătoare; trebuie ştiut că toate persoanele sănătoase prezintă uneori tulburări minore ale ritmului cardiac, dar nu le sesizează, întrucât sistemul nervos "conştient" nu este de obicei informat asupra activităţii inimii.
Alte simptome tipice ale distoniei neuro-vegetative sunt înţepăturile precordiale; acestea sunt bine localizate, cât un vârf de deget, ascuţite, ca o împunsătură de ac sau ca un junghi, şi se "mută" din loc în loc; durează una sau câteva secunde şi de obicei nu sunt semnul unei suferinţe cardiace, aşa cum de multe ori sunt greşit interpretate.
Palpitaţiile şi înţepăturile precordiale pot fi frecvent însoţite de o multitudine de alte simptome care caracterizează distonia neuro-vegetativă: senzaţia de nod în gât, dureri abdominale, greaţă, cefalee, ameţeală, senzaţie de teamă, tremurături, nervozitate, oboseală, frisoane alternând cu senzaţia de căldură, senzaţia leşinului iminent, furnicături ori arsuri la nivelul braţelor, degetelor, buzelor sau feţei. Este, din păcate, o greşeală frecventă şi fără sorţi de izbândă să încercăm să tratăm fiecare dintre aceste manifestări, ignorând cauza lor. Care este explicaţia apariţiei acestora?
Organismul uman este astfel constituit încât, de obicei, n-ar trebui să percepem activitatea organelor interne. Partea "conştientă" a creierului nostru nu primeşte în mod curent informaţii de la stomac, inimă, plămâni sau intestine - de aceea, în general, nu conştientizăm faptul că respirăm, că ne bate inima, că digerăm alimentele etc. De aceste procese interne se ocupă un număr imens de neuroni răspândiţi atât în creier, cât şi în tot organismul, care împreună formează sistemul nervos vegetativ.
0
25-02-2014, ora 04:16
killdog
Nu este medic/terapeut
killdog
Deci eu zic, ca e de la nemiscare si stat prea mult timp in casa, iei degeaba medicamente. Fa miscare si iesi pe afara.
Vezi cum te simti, si raspunde la ce te-am intrebat,
0
25-02-2014, ora 12:56
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
Hey salut a trecut ceva timp de atunci e mai bine am urmat tratament naturist la mine este tulburare de panica, de mers merg la scoala sunt asistent in devenire...la calculator hmm in weekend stau cel mai mult ore intregi, am facut sala daca tot ai zis de miscare, cei drept nu prea mult culmea e ca in momentul efortului fizic deranjul din piept si problema cu respiratia diparea insa simteam bataile inimii perfect si erau ca rapizi, inainte sa.mi fie rau faceam cam aceleai chestii doar ca am stat cu o persoana care ma stresa rau timp de 2 ani, dusurile calde cum ai zis tu imi dau o stare de bine si parca ma pot odihni mai bine, de dormit dorm cand mi se face somn(11, 12) deci nu am o ora fixa si de trezit ma trezesc in general la ora 9. Deci depresiile, atacurile de panica, anxietatea toate se incadreaza in distonia neurovegetativa.
0
15-03-2014, ora 11:21
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna, AMG Gabi!

Exista diverse manuale de diagnostic dupa care pot fi categorizate tulburarile psihice (ICD, DSM...)
Panica si anxietatea pot fi tulburari in sine (tulb. de panica si tulb. de anxietate generalizata) sau simptome in cadrul altor tulburari. Uneori se asociaza cu o personalitate nevrotoca, in sensul ca tinzi sa te ingrijorezi mai usor de cand te stii, esti ca fire mai anxios.
De obicei, pt ca sa apara simptome intense de anx. sau panica este necesar un stresor, care sa se suprapuna peste o vulnerabilitate deja existenta (un tip de personalitate, un mod de a gandi, o mostenire genetica - frecventa la anxiosi!). Stresorul poate fi o schimbare in viata ta: alt oras, alta scoala, o noua prietena, o despartire, un divort, un loc de munca, noi provocari carora simti ca nu le poti face fata (cum ar fi asumarea mai multor responsabilitati sau proiecte noi si percepute ca dificile). Poate exista un stres cronic (relatii conflictuale sentimentale sau la serviciu etc.) care, suprapus peste vulnerabilitatea precizata, ne duce usor la anxietate si/sau depresie daca nu stim sa le gestionam.

Legat de ce s-a scris mai sus: DEPRESIA (ca tulburare depresiva majora) este caracterizata prin mai multe simptome, nu numai tristete/amaraciune sau lipsa placerii pt. lucruri care inainte produceau placere. Se insoteste de tulburari ale somnului (prea mult sau prea putin), tulburari in alimentatie (mancat prea mult sau lipsa pofet de mancare), pot aparea sentimente de inutilitate/culpa excesive, iritabilitate, dificultati in concentrare si mentinerea atentiei si se ajunge pana la ganduri suicidare (in unele cazuri).

Psiholog Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •