Scrisoare medicala

30-09-2011
mihaela secara
Nu este medic/terapeut
mihaela secara
Buna ziua
In urma unui examen IRM cranian au rezutat urmatoarele: anomalie de semnal hipointens T1 si hiperintens T2 si Flair de aprox 12, 8x10mmm fara edem si efect de masa, vizibila pe topografia capsulei interne stg. (AVC ischemic subacut capsula interna stg).

Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna si cat de grav este?
Cu deosebit respect Mihaela Secara
1 comentarii
0
30-09-2011, ora 12:33
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Eu zic asa, la prima vedere, ca pacientul a suferit un AVC ischemic partial(adica ceva a obturat obturat o artera, poate o placa de aterom, in caz de atersocleroza, poate un tromb, in caz de fibrilatie atriala, orice altceva).Aceasta obturare nu a fost completa, sanfgele a mai circulat si mai circula inca in teritoriul adiacent pe care-l iriga, astfel incat nu s-a produs nici un edem important si nici complicatii semnificative.As zice ca RMN-ul trebuie urmarit pe CD, in miscare, de un medic neurolog bun, medic care sa stabileasca si cauza si eventuale nedorite complicatii.Recomand un consult urgent la un neurolog bun(am in minte acuma doar spitalul Bagdasar-Arseni, fost nr.9, dar nu psihiatria, ci neurologia.Mai este o doamna profesor foarte buna la Spitalul Colentina, dar nu-mi mai aduc aminte numele.Oricum, cadru didactic sa fie, in centru universitar.Ca-i pacat, afectiunea nu-i asa grava deocamdata si cu un tratament adecvat pacientul va recupera in intregime si va preveni recidivele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.