Scolioza - vindecare?
Ma pot vindeca de scolioza.pana acum mi s-au dat doar calmante si mi s-a spus ca e din nastere coloana mai fragila si atat...se poate face ceva?
11 comentarii
mi au spus medicii ca am cioculete pe coloana si coloana in forma de 'S'.am dureri in foecare zii si ma apasa pe picioare, ma dor muschii de langa coloana, gatul mie mai mereu intepenit si ma dor tare umerii.Ce as putea face sa nu ma mai doara?
Daca esti din Bucuresti te poti duce la Casa de Sanatate Dragomir(pe la Tineretului)unde te consulta un medic gratuit si acolo poti sa faci si gimnastica si masaj special pt.coloana.
am 28 ani am scolioza in s locuiesc in uk, am miinile usoare piciore
usoare miinile mi se albesc la frig imi unbla ceva pe sub piele
mobilitate proasta obosesc rau zici ca iese caldura din mine un fel de
pusee am cap usor ma inbat de cap ma trezesc in frica tot timpul nu
mai fac fata stresului ce as putea sa am sa fie inceput de sm
usoare miinile mi se albesc la frig imi unbla ceva pe sub piele
mobilitate proasta obosesc rau zici ca iese caldura din mine un fel de
pusee am cap usor ma inbat de cap ma trezesc in frica tot timpul nu
mai fac fata stresului ce as putea sa am sa fie inceput de sm
buna ziua! sora mea are 13 ani si a fost diagnosticata cu usora scolioza si noduli de crestere. puteti sa-mi dati mai multe detalii despre asta este grav se poate trata. mutumesc !
Buna seara!
Sora dumneavostra doarme noaptea intre 10 si 6 dimineata, cu lumina stinsa ?
deficitul de melatonina ar putea fi un factor important in scolioza la copii si adolescenti.
desigur, exista si factori fiziologici ce inhiba producerea melatoninei.
Urmariti blogul din profilul meu, sper ca in maxim 2 zile sa reusesc sa traduc niste materiale.
-
Altfel cautati pe net despre Trikonasana, Matsyendrasana.
Toate aceste posturi pot ajuta cu siguranta daca sunt practicate sub indrumarea unui instructor cu experienta.
Sanatate !
Sora dumneavostra doarme noaptea intre 10 si 6 dimineata, cu lumina stinsa ?
deficitul de melatonina ar putea fi un factor important in scolioza la copii si adolescenti.
desigur, exista si factori fiziologici ce inhiba producerea melatoninei.
Urmariti blogul din profilul meu, sper ca in maxim 2 zile sa reusesc sa traduc niste materiale.
-
Altfel cautati pe net despre Trikonasana, Matsyendrasana.
Toate aceste posturi pot ajuta cu siguranta daca sunt practicate sub indrumarea unui instructor cu experienta.
Sanatate !
Buna seara!
Scolioza reprezinta o afectiune serioasa, ce progreseaza catastrofal in absenta unei atitudini terapeutice adecvate: imobilizare, kineto-terapie sau chirurgie.
Nu trebuie sa neglijati si nici sa incercati toate "minunile". Este de preferat un consult la un ortoped pediatru cu buna practica in patologia deformatiilor coloanei vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Scolioza reprezinta o afectiune serioasa, ce progreseaza catastrofal in absenta unei atitudini terapeutice adecvate: imobilizare, kineto-terapie sau chirurgie.
Nu trebuie sa neglijati si nici sa incercati toate "minunile". Este de preferat un consult la un ortoped pediatru cu buna practica in patologia deformatiilor coloanei vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua! Am 16 ani si am fost diagnosticata cu scolioza, am vizitat si am primit o consultatie ortopedica profesionala, dar am aflat doar ca voi avea scolioza pe viata si pot doar reduce durerea cu tratamentul chimioterapeutic, radiografia nu am efectuat-o, dupa recomandarile medicului. Problema este ca la fiecare pocnitura a oaselor de la git am impresia ca ma doare si capul dupa asta, iar o persoana cunoscuta a avut probleme mari din cauza vertebrelor gitului, ceea ce-mi provoaca ingrijorare. Pot trata partial scolioza si durerile cu proceduri si gimnastica sau mai pot face ceva pentru sanatate? La fel, cit de bun este in cazul dat alergatul? Nu este deloc recomandat sau totusi poate fi permis? Va multumesc mult.
pentru ciocurile de pe coloana am auzit de un preparat de la Insectfarm (dr. Mircea Ciuhrii) - cred ca ar fi vorba de crema pentru masaj corporal
niky13, radiografiile sunt esentiale in prognosticul bolii, sunt cateva repere care pot indica tratamentul (unghiul Cobb de ex.). ele in prima faza pot arata gravitatea bolii si, si mai important radiografiile efectuate la intervale precise pot prezice evolutia bolii. fara radiografii standardizate nu se poate evolua daca si cat a evoluat boala.
in unele tari (cele din vest cu potentil economic mult mai bun) operatiile pe voloana sunt mult mai frecvente, insa de regula se poate spune ca la scolioze cu tratament conzervativ adecvat (kinetoterapie) 1 treime evolueza pozitiv, 1 treime stagneaza si 1 treime se inrautateste si trebuie operata. acesta este o regula in mare, depinde si foarte mult de localizarea, forma si gravitatea scoliozei
in unele tari (cele din vest cu potentil economic mult mai bun) operatiile pe voloana sunt mult mai frecvente, insa de regula se poate spune ca la scolioze cu tratament conzervativ adecvat (kinetoterapie) 1 treime evolueza pozitiv, 1 treime stagneaza si 1 treime se inrautateste si trebuie operata. acesta este o regula in mare, depinde si foarte mult de localizarea, forma si gravitatea scoliozei
multumesc mult de raspuns, o sa tin in vedere riscul si importanta tratamentului, seara buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Degete amortite.. sufar si de cifoza si scolioza
- 4Cifoza si scolioza
- 5Spondiloza + scolioza, migrene groaznice si amorteli
- 3Scolioza... Daca se face gimnastica medicala este posibil sa nu evolueze?
- 2Scolioza
- 3pot face sportul la scoala daca am scolioza?
- 3scolioza cronica
- 5Nu stiu ce sa mai cred!! Scolioza.grava sau nu?
- 1discreta scolioza sinistroconcava cu rectitudinea coloanei lombare de profil
- 7Scolioza toracica usoara
- 1cu am fost diagnosticata cu scolioza dorso lombara dextroconvexa
- 8Rog interpretare RMN COLOANA LOMBARA
- 1lombosciatica
- 0Scolioza
- 3Scolioza pe stinga
- 1Cum pot ameliora scolioza?
- 2Durere cervicala in partea dreapta
- 0Scolioza. Cat de gravă este aceasta problema?
- 1Scolioză - uneori dimineața când ma trezesc picioarele îmi rămân înțepenite jumătate de oră - o oră
Mai multe informații despre: Scolioza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: