Scoatere tatuaj si boala autoimuna
Buna seara!
Sunt interesata sa imi scot 2 tatuaje pe care le'am facut in anii tulburi ai adolescentei/tineretei mele cu ajutorul laserului, intrucat unul din tatuaje este de dimensiune mare si mai ales, ca este la vedere.
Singura mea nelamurire este daca aceasta procedura poate fi realizata, dat fiind faptul ca sufar de o boala autoimuna, mai precis poliartrita reumatoida. Am incercat sa ma documentez cat am putut despre ce presupune indepartarea tatuajului cu laserul si am vazut ca rolul acestuia este de a fragmenta cerneala, dar mai apoi, fiind treaba organismului-implicit a sistemului imunitar de a elimina cerneala. Tot procesul acesta ar presupune o intensificare a sistemului imunitar, asadar si o agravare a bolii pe care o am?
Va multumesc anticipat pt raspunsul dvs.
Sunt interesata sa imi scot 2 tatuaje pe care le'am facut in anii tulburi ai adolescentei/tineretei mele cu ajutorul laserului, intrucat unul din tatuaje este de dimensiune mare si mai ales, ca este la vedere.
Singura mea nelamurire este daca aceasta procedura poate fi realizata, dat fiind faptul ca sufar de o boala autoimuna, mai precis poliartrita reumatoida. Am incercat sa ma documentez cat am putut despre ce presupune indepartarea tatuajului cu laserul si am vazut ca rolul acestuia este de a fragmenta cerneala, dar mai apoi, fiind treaba organismului-implicit a sistemului imunitar de a elimina cerneala. Tot procesul acesta ar presupune o intensificare a sistemului imunitar, asadar si o agravare a bolii pe care o am?
Va multumesc anticipat pt raspunsul dvs.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4poliartrita?
- 8Am o stare de rau generala, cu o senzatie profunda de neputinta - orice efort ma epuizeaza total
- 22proteina c reactiva MARE
- 5de o luna urmez un tratament pt poliartrita reumatoida.. pot sa iau si anticonceptionale?
- 0refacerea dupa operatia cu laser la ochi
- 5e poliartrita?
- 6m-am pricopsit cu un soi de poliatrita seronegativa...
- 5Pot sa-mi fac un tatuaj daca am DZ tip 1 ?
- 2Poliartrita reumatoida seropozitiva
- 19Poliartrita reumatoida forma seronegativa
- 3poliartrita reumatoida
- 3Suspiciune poliartrita reumatoida ?
- 2poliartrita reumatoida seronegativa st II
- 2poliartrita reumatoida
- 2Poliartrita
- 8Poliartita si sarcina?
- 1Colagenoza
- 1Poliartrita reumatoida
- 3Simptome poliartrita reumatoidă?
- 2Pacienții cu poliartrita reumatoidă, sdr sjogren au voie să meargă la saună?
Mai multe informații despre: Laserul poliartrita reumatoida tatuajul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: