Schimbarea locuintei

30-04-2021
anais_s
Nu este medic/terapeut
anais_s
Buna ziua!
Am o fetita de 7 ani si urmeaza sa ne schimbam domiciliul. Ne mutam in alt oras, alta scoala, bloc nou...imi este frica de cum va reactiona fetita, daca se va adapta. Nu stiu daca vor fi copii in blocul noua, ei placandui f mult sa se joace cu copiii.
Aici, unde locuim acum, si-a facut multi prieteni de joaca, s-a invatat cu doamna invatatoare, cu colegii si mereu zice ca nu vrea sa se mute.
In orasul unde ne vom muta, locuiesc si bunicii materni, nu vom fi chiar straini, dar totusi nu stiu cum sa gestionez problema, cum sa-i explic si cum sa procedez in asa fel incat sa nu fie o trauma pt ea mutarea.
Plus de asta, de fiecare data cand merge la bunicii paterni, care locuiesc aici, in oras, prima intrebare din partea bunicii este ca daca se muta, va mai veni vreodata pe la ei?(tinand cont ca vom fi la o distanta de doar 20 km...) Si ma gandesc sa nu o afecteze si treaba asta.

Multumesc!!
2 comentarii
1
30-04-2021, ora 08:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei copiii fac anxietate de separare atunci când schimbă școala, locuința, localitatea, etc. E important să fie pregătită psihic să accepte mutarea. Vorbiți-i despre motivul mutației, de cât de mult o iubiți și doriți să fiți împreună, prezentați-i avantajele astfel încât să înțeleagă partea pozitivă. Vorbiți-i despre locul sau programul unde va merge, despre ceea ce este grozav in legătura cu acesta, ce se va întâmpla acolo. Luați legătura cu doamna învățătoare și rugați-o să-i facă o primire călduroasă astfel încât să nu simtă lipsa celeilalte învățătoare și a colegilor. Eventual interesați-vă ce colegi are în apropiere și luați legătura cu părinții acestora pentru a realiza o apropiere între fetiță și viitorii colegi. Copiii se împrietenesc repede, important e primul impact.
Acordați-i mai multă atenție, plimbați-vă prin oraș, alegeți niște obiective importante pe care să i le arătați, aflați unde sunt locurile de joacă și mergeți cu ea, pentru că la locurile de joacă poate cunoaște copii cu care să se împrietenească. Urmăriți-i reacțiile și faceți-o să înțeleagă că sunteți disponibili pentru ea atunci când are nevoie.
Întrebările bunicii nu-și au rostul, copilul trebuie să primească asigurări că plecarea din oraș nu înseamnă că nu-și va mai putea vedea bunicii, e o distanță ce poate fi parcursă într-un timp scurt cu mașina, deci atunci când îi va fi dor, poate să-i viziteze. Iar cu colegii poate păstra legătura și online, copiii din timpul de azi se descurcă bine pe telefon sau tabletă.
Până la urmă e importantă și atitudinea dvs. Dacă va simți că plecați cu păreri de rău, nu se va simți nici ea în siguranță.
Succes!
0
01-05-2021, ora 10:54
anais_s
Nu este medic/terapeut
anais_s
Multumesc din suflet pt raspuns!!!
Voi pune in aplicare sfaturile dvs. Sper din suflet sa trecem cu bine peste aceasta mutare. E adevarat ca si eu sunt putin cu inima indoita, dar fac tot posibilul sa maschez treaba asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul