scaune dese de ceva timp
Am 21 de ani si ma confrunt cu aceasta problema de ceva timp... Cred ca este mai mult pe sistem nervos deoarece cel mai mult mi se intampla atunci cand vreau sa ies din casa. Sunt stresata de lucrul asta si mereu imi este frica sa nu ma apuce in afara casei. Stie cineva vreun remediu pentru scaunele dese si moi? Am citit pe net ca argila ar fi buna. A incercat cineva? Va multumesc.
7 comentarii
E posibil sa ai colon iritabil. Dar ar fi bine sa-ti faci macar un parazitologic din scaun si o consultatie la un psiholog sa scapi de agorafobie.
Si ca sa te ajuti concret si sa scapi de scaunele cu probleme, ia Jarodophilus+fos inainte de mesele principale. N-o sa mai diaree. Sunt probiotice foarte eficiente si fara efecte secundare.
Dar gastroenterologul te ajuta profesionist, aici ai primit sfaturi din experiente asemanatoare.
Ai grija de tine.
Si ca sa te ajuti concret si sa scapi de scaunele cu probleme, ia Jarodophilus+fos inainte de mesele principale. N-o sa mai diaree. Sunt probiotice foarte eficiente si fara efecte secundare.
Dar gastroenterologul te ajuta profesionist, aici ai primit sfaturi din experiente asemanatoare.
Ai grija de tine.
Daca ai observat ca tranzitul accelerat este legat de factori psiho-emotionali iti recomand un produs din plante medicinale- Colon sanatos, care regleaza tranzitul si reduce gradul de reactivitate la stres. Se ia cate o capsula de 3 ori pe zi.
Daca ai scaune dese si de la alimentatie (lapte, fructe) atunci ia capsule Entrostop care au in compozitie plante cu efecte antidiareice.
Cura cu argila purifica tubul digestiv si poate regla tranzitul, dar nu este suficienta daca problemele au componenta emotionala.
Multa sanatate!
Daca ai scaune dese si de la alimentatie (lapte, fructe) atunci ia capsule Entrostop care au in compozitie plante cu efecte antidiareice.
Cura cu argila purifica tubul digestiv si poate regla tranzitul, dar nu este suficienta daca problemele au componenta emotionala.
Multa sanatate!
Am fost astazi astazi la doctor si mi s-a recomandat o colonoscopie pentru a afla exact ce am. :( Luni dimineata o sa merg. Stie cineva cum decurge colonoscopia si daca este chiar atat de dureroasa precum se zice? Va multumesc.
Nu, nu e dureroasa, trebuie sa fii cat mai relaxata.
Trebuie sa faci purgatia asa cum ti s-a spus, pana elimini apa curata.
La cabinet iti poate face un fel de somnifer (dormicum) pentru a te relaxa, poate chiar adormi si nu mai tii minte nimic.
Dar chiar daca simti este absolut suportabil daca nu esti speriata.
Iti aduci genunchii spre abdomen, se introduce un fel de tub mic ca sa nu strangi ulterior din anus si apoi se introduce acel "cablu" ingust ce are o camera mica in varf. Deci nu e un capat de lume, mai bine o aci si scapi de stres.
Daca e un medic cu experienta, totul poate dura cam 15 minute.
Apoi te duci la toaleta, elimni cat mai mult din aerul care a fost introdus odata cu endoscopul si gata. Iti da un DVD cu filmu sau rezultatul pe hartie si poti pleca.
Trebuie sa fii insotita, daca faci dormicum, sau esti mai vlaguita de la purgatie sa ai pe cineva alaturi.
Mult succes, sa ai vesti bune si atat sa ai in minte: "si asta e omeneste, nu sunt nici prima, nici ultima".
Trebuie sa faci purgatia asa cum ti s-a spus, pana elimini apa curata.
La cabinet iti poate face un fel de somnifer (dormicum) pentru a te relaxa, poate chiar adormi si nu mai tii minte nimic.
Dar chiar daca simti este absolut suportabil daca nu esti speriata.
Iti aduci genunchii spre abdomen, se introduce un fel de tub mic ca sa nu strangi ulterior din anus si apoi se introduce acel "cablu" ingust ce are o camera mica in varf. Deci nu e un capat de lume, mai bine o aci si scapi de stres.
Daca e un medic cu experienta, totul poate dura cam 15 minute.
Apoi te duci la toaleta, elimni cat mai mult din aerul care a fost introdus odata cu endoscopul si gata. Iti da un DVD cu filmu sau rezultatul pe hartie si poti pleca.
Trebuie sa fii insotita, daca faci dormicum, sau esti mai vlaguita de la purgatie sa ai pe cineva alaturi.
Mult succes, sa ai vesti bune si atat sa ai in minte: "si asta e omeneste, nu sunt nici prima, nici ultima".
Sper sa fie in regula si aflu odata ce am pentru ca nu mai suport problema asta. :( Elimin aproape tot ce mananc, am si slabit cateva kg si ma gandesc numai la lucrul asta. :( Iti multumesc frumos pentru raspunsuri!
Am facut astazi colonoscopia si nu a fost chiar atat de rau cum ma asteptam, am simtit o durere, dar era cat de cat suportabila. Mi s-a facut si o anestezie inainte. La colon nu mi s-a descoperit nimic anormal si am primit un tratament: ibutin si normix, zece zile pe luna. A folosit cineva aceste medicamente si au dat roade? Multumesc.
Bravo! Ai vazut ca durerea tine mai mult de teama, decat de concret, , , Ma bucur ca ai facut cu bine investigatia si ca totul e in regula.
E foarte bun normix, vezi sa nu ajungi la constipatie :)
Nu renunt nici la recomandarea de a lua probiotic, iti ajuta intreaga digestie, pe termen lung si fara efecte secundare.
Sa auzim de bine!
E foarte bun normix, vezi sa nu ajungi la constipatie :)
Nu renunt nici la recomandarea de a lua probiotic, iti ajuta intreaga digestie, pe termen lung si fara efecte secundare.
Sa auzim de bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Bebelusul de 11 luni? cate scaune pe zi?
- 4Scaune dese si moi.. chiar sub forma de diaree
- 4scaune dese dupa operatia la colon...este grav?
- 3Diaree!
- 1Scaune de trei patru ori pe zi la 8 luni
- 0Scaune Multe
- 15am scaune dese si foarte moi
- 16Scaune dese !
- 4de mai bine de o luna mama mea a luat foarte mult in greutate
- 03 scaune normale pe zi
- 2Probleme sarcina
- 2Colon iritabil dau cancer?
- 1Probleme cu stomacul
- 4Scaun bebelus 8-9 pe zi
Mai multe informații despre: scaunele dese