scadere in greutate

Buna ziua,
bebe al meu a avut acum 2 sapt o Harpangina, drept pentru care a fost mai agitat.Ca urmare acestui fapt a scazut in greutate vreo 200- 300 g, desi de mancat a mancat normal si tot cu pofta .Deci daca la 6 luni avea 6, 4 kg ( e nascut prematur cu o greutate de 1350 g), acum la 6 luni si 3 sapt are tot 6400g, deci tot ceea ce a crescut luna asta a fost sa recupereze ce a pierdut in saptamana cat a fost bolnav.Credeti ca e posibil sa inceapa sa ia mai putin in greutate de acum incolo, sa-l fi afectat in vreun fel scaderea asta brusca a greutatii?Sau se poate datora faptului ca am inceput diversificarea, desi cu pasi mici.
bebe al meu a avut acum 2 sapt o Harpangina, drept pentru care a fost mai agitat.Ca urmare acestui fapt a scazut in greutate vreo 200- 300 g, desi de mancat a mancat normal si tot cu pofta .Deci daca la 6 luni avea 6, 4 kg ( e nascut prematur cu o greutate de 1350 g), acum la 6 luni si 3 sapt are tot 6400g, deci tot ceea ce a crescut luna asta a fost sa recupereze ce a pierdut in saptamana cat a fost bolnav.Credeti ca e posibil sa inceapa sa ia mai putin in greutate de acum incolo, sa-l fi afectat in vreun fel scaderea asta brusca a greutatii?Sau se poate datora faptului ca am inceput diversificarea, desi cu pasi mici.
1 comentarii

In mod normal un bebe trebuie sa-si dubleze greutatea de a nastere la 6 luni si sa o tripleze la un an. Daca la nastere a avut 1350g, a luat foarte bine in greutate. Greutatea medie a unui sugar este de 3000g la nastere, la 6000g la 6 luni si 9000g la 1 an.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fluimucil sau nu?
- 0Luxație congenitala de solduri la bebe
- 1Somn bebelus - de ce plange inainte sa adoarma?
- 1Bebe 5 luni, refuză laptele
- 3Infecție campylobacter bebe 6 luni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
- 1Am greșit când am înlocuit laptele fără lactoză cu cel cu lactoză inițial
- 1tuse seacă si rară fără alte simptome la bebe 4luni jumătate
- 1Bebelușul nu acceptă laptele
- 1Bebe 4 luni nu ia in greutate