sarcina cu cytomegalovirus

21-10-2008
alinaro2006
Nu este medic/terapeut
alinaro2006
Buna ziua tuturor!Am un mare semn de intrebare legat de acest virus(citomegalovirus).In luna aprilie am ramas insarcinata si am facut toate analizele in care mi-a iesit IgG 40.00 UA/ml si IgM 0.20 negativ, am facut chiuretaj in urma sfatului unui dr ginecolog iar acum am ramas din nou gravida si nu as mai vrea sa il dau afara pentru ca imi doresc fff mult acest bebe.
Va rog sa imi dati si mie un sfat si sa imi spuneti daca pot tine sarcina fara ca fatul sa fie afectat in vreun fel.
Multumesc mult!
5 comentarii
0
21-10-2008, ora 16:18
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
prezenţa de IGg înseamnă cronicizare infecţie sau faptul că ai avut cândva infecţia... nu ştiu dacă era obligatoriu să faci chiuretaj... pentru că prezenţa IgG înseamnă că ai fost cândva infectată, mai demult. probleme sunt doar dacă te infectezi în timpul sarcinii... adică IgM valori mari... fătul nu va fi afectat... dar tu rămâi cu acest virus în organism toată viaţa...
0
23-10-2008, ora 10:40
alinaro2006
Nu este medic/terapeut
alinaro2006
Multumesc mult crina pentru raspunsul tau, deci tu spui ca pot lasa linistita sarcina, mi-ai mai dat o mica speranta ca eram tare necajita...imi doresc f mult bebeul!
Poop
0
23-10-2008, ora 17:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Determina-ti din nou anticorpii IgM si IgG. Virusul poate fi transmis de la mama la fat prin cordonul ombilical.Tine legatura cu obstetricianul tau.
0
24-10-2008, ora 09:21
alinaro2006
Nu este medic/terapeut
alinaro2006
Dar in cazul in care rezultatele vor fi aceleasi nu poate fi facut oare un tratament si in timpul sarcinii sau nu se poate depista daca fatul este afectat sau nu?
0
24-10-2008, ora 15:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tu trebuie sa fii urmarita prin ecografii regulate pe intreaga perioada a sarcinii pentru ca exista si posibilitatea ca CMV sa nu treaca de la tine la copil, dar, de cele mai multe ori, trece.Cand, ca urmare a ceea ce vede doctorul la ecograf [eventuale malformatii, de exemplu] se suspicioneaza ca virusul a infectat si copilul trebuie sa ti se faca amniocenteza.In cazul in care testele ies pozitive si este certitudinea ca fatul e malformat singura solutie este avortul.Deci, fie virusul nu va trece la copil si-l vei naste normal, fie vei face iar avort.In concluzie, TINE-TE DE OBSTETRICIAN luna de luna si vei sti exact cum stai.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Infecția cu citomegalovirus la femei ar putea crește riscul pentru diabet și boli cardiovasculare
  • Infecția cronică intestinală ar putea influența progresia bolii Alzheimer
  •