sarcina cu cytomegalovirus
Buna ziua tuturor!Am un mare semn de intrebare legat de acest virus(citomegalovirus).In luna aprilie am ramas insarcinata si am facut toate analizele in care mi-a iesit IgG 40.00 UA/ml si IgM 0.20 negativ, am facut chiuretaj in urma sfatului unui dr ginecolog iar acum am ramas din nou gravida si nu as mai vrea sa il dau afara pentru ca imi doresc fff mult acest bebe.
Va rog sa imi dati si mie un sfat si sa imi spuneti daca pot tine sarcina fara ca fatul sa fie afectat in vreun fel.
Multumesc mult!
Va rog sa imi dati si mie un sfat si sa imi spuneti daca pot tine sarcina fara ca fatul sa fie afectat in vreun fel.
Multumesc mult!
5 comentarii
prezenţa de IGg înseamnă cronicizare infecţie sau faptul că ai avut cândva infecţia... nu ştiu dacă era obligatoriu să faci chiuretaj... pentru că prezenţa IgG înseamnă că ai fost cândva infectată, mai demult. probleme sunt doar dacă te infectezi în timpul sarcinii... adică IgM valori mari... fătul nu va fi afectat... dar tu rămâi cu acest virus în organism toată viaţa...
Multumesc mult crina pentru raspunsul tau, deci tu spui ca pot lasa linistita sarcina, mi-ai mai dat o mica speranta ca eram tare necajita...imi doresc f mult bebeul!
Poop
Poop
Determina-ti din nou anticorpii IgM si IgG. Virusul poate fi transmis de la mama la fat prin cordonul ombilical.Tine legatura cu obstetricianul tau.
Dar in cazul in care rezultatele vor fi aceleasi nu poate fi facut oare un tratament si in timpul sarcinii sau nu se poate depista daca fatul este afectat sau nu?
Tu trebuie sa fii urmarita prin ecografii regulate pe intreaga perioada a sarcinii pentru ca exista si posibilitatea ca CMV sa nu treaca de la tine la copil, dar, de cele mai multe ori, trece.Cand, ca urmare a ceea ce vede doctorul la ecograf [eventuale malformatii, de exemplu] se suspicioneaza ca virusul a infectat si copilul trebuie sa ti se faca amniocenteza.In cazul in care testele ies pozitive si este certitudinea ca fatul e malformat singura solutie este avortul.Deci, fie virusul nu va trece la copil si-l vei naste normal, fie vei face iar avort.In concluzie, TINE-TE DE OBSTETRICIAN luna de luna si vei sti exact cum stai.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sarcina si chimioterapie
- 2implantul are cumva infuenta asupra sarcinii?
- 191Dozarea TORCH
- 9ingrijorare: am intrerupt anticonceptionalele; vreau un copil!
- 16nu stiu cand am ramas insarcinata
- 7Acidul folic inainte de sarcina
- 4riscuri zona zoster in sarcina
- 15durere a capului femural
- 49pot ramane insarcinata?
- 61Vaccinul anti D
- 4banuiesc ca sunt insarcinata si am facut gripa
- 1Sarcina sau nu?
- 2radiografie dentara in timpul sarcinii
- 0alergii sezoniere in sarcina
- 0E posibil sa fie vreo problema cu sarcina?
- 0sarcina dupa chimioterapie?
- 3Buna ziua. Durere sfarcuri
- 1uretrita afecteaza o viitoare sarcina?
- 2Trompe legate si sarcina
- 1pot sa raman insarcinata cu un singur rinichi?
Mai multe informații despre: Infectia cu citomegalovirus sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Infectia cu citomegalovirus
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Colita cu citomegalovirus
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide