Sarcină?
Bună seara, de 5 luni folosim metoda retragerii împreună cu calendarul, evitând zilele fertile, în luna iunie am avut o întârziere de 14 zile, dupa cateva teste negative mi-a venit menstruația, acum am din nou întarziere de 4 zile, trebuia să-mi vină pe 30 august, și suntem în 3 septembrie și sunt îngrijorată, după ultima menstruație, ultimile contacte au fost recente, primul fiind pe 31 august, altele nu am avut după ce mî-a trecut la început de august, poate să fie o posibilă sarcină în această situație?
1 comentarii
Bună dimineața!
Metoda retragerii și calendarul, adică metodele contraceptive bazate pe observarea ciclului menstrual și evitarea contactului sexual în zilele fertile, au o rată mai mare de eșec comparativ cu alte metode contraceptive. Aceste metode sunt mai puțin eficiente deoarece sunt susceptibile la variații ale ciclului menstrual și la sincronizarea imprecisă a ovulației.
Conform unor studii, eficacitatea metodei calendarului (sau a metodei ritmice) poate varia, iar indicele de eșec poate fi între 13% și 25% în primul an de utilizare. Metoda retragerii are un indice similar de eșec, cu aproximativ 22% din cazuri rezultând în sarcină pe parcursul unui an de utilizare tipică.
Întârzierea menstruației poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv stresul, schimbări hormonale, probleme de sănătate, schimbări ale greutății corporale sau exercițiile fizice intense. Totuși, orice întârziere, în contextul folosirii unor metode contraceptive cu eficacitate relativ scăzută, ar putea sugera posibilitatea unei sarcini.
Având în vedere că ai avut contact sexual recent și ai o întârziere, chiar dacă testele anterioare au fost negative, ar fi prudent să efectuezi un nou test de sarcină. Testele de sarcină sunt cele mai exacte atunci când sunt efectuate după o întârziere a menstruației de cel puțin o săptămână. Dacă rezultatul este negativ și întârzierea continuă sau dacă ai alte simptome care te îngrijorează, ar fi bine să consulți un medic pentru o evaluare mai detaliată.
Metoda retragerii și calendarul, adică metodele contraceptive bazate pe observarea ciclului menstrual și evitarea contactului sexual în zilele fertile, au o rată mai mare de eșec comparativ cu alte metode contraceptive. Aceste metode sunt mai puțin eficiente deoarece sunt susceptibile la variații ale ciclului menstrual și la sincronizarea imprecisă a ovulației.
Conform unor studii, eficacitatea metodei calendarului (sau a metodei ritmice) poate varia, iar indicele de eșec poate fi între 13% și 25% în primul an de utilizare. Metoda retragerii are un indice similar de eșec, cu aproximativ 22% din cazuri rezultând în sarcină pe parcursul unui an de utilizare tipică.
Întârzierea menstruației poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv stresul, schimbări hormonale, probleme de sănătate, schimbări ale greutății corporale sau exercițiile fizice intense. Totuși, orice întârziere, în contextul folosirii unor metode contraceptive cu eficacitate relativ scăzută, ar putea sugera posibilitatea unei sarcini.
Având în vedere că ai avut contact sexual recent și ai o întârziere, chiar dacă testele anterioare au fost negative, ar fi prudent să efectuezi un nou test de sarcină. Testele de sarcină sunt cele mai exacte atunci când sunt efectuate după o întârziere a menstruației de cel puțin o săptămână. Dacă rezultatul este negativ și întârzierea continuă sau dacă ai alte simptome care te îngrijorează, ar fi bine să consulți un medic pentru o evaluare mai detaliată.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5la cate zile inainte si dupa menstruatie nu raman gravida?
- 3dessorelle pt reglare
- 9Ce se poate sa am?
- 6Tratament cu Arefam... exista sanse sa raman cat mai repede insarcinata?
- 5iau Microgynon 30 si menstruatia imi intarzie
- 5Mi a intarziat ciclu 4 luni, am facut 5 teste de sarcina si toate au iesit negative
- 0Menstruatia intarziata si cerazette
- 3ajutati-ma cu niste pareri, menstruatia mi-a intarziat = sarcina?
- 0intarzierea menstruatiei
- 2Branca ursului poate deregla menstruatia?
- 1Sunt gravida?
- 0Scurgeri albe + reținere de ciclu
- 1Poate fi dereglare sau sarcina ??
- 2Menstruatie intarziata! Nu stiu cauza
- 1Poate fi vorba de o sarcina?
- 1Intirziere menstruatie...
- 1Ajutati-ma! Sunt insarcinata?
- 0Pot fi insarcinata?
- 1Întârzierea ciclului partenerei mele
Mai multe informații despre: Intarzierea ciclului menstrual Metoda calendarului menstruatia intarziata intarzierea menstruatiei metoda coitus interruptus
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: