Sangerare dupa menstruatie
Buna ziua, am 35 de ani si menstruatia cat de cat regulată, cat despre ultima menstruatie nu pot spune același lucru. Am avut ciclul menstrual 6 zile..normal pana aici dar după numai 2 zile am început sa sângereze din nou cu durere ca la menstruatie. Din analizele anterioare am fibrom uterin( sângerare abundenta și durere puternica). Am programare la ginecolog peste o săptămână dar pana atunci as dori sa știu dacă ați avut experiente de genul..
3 comentarii
Bună ziua,
Într-adevăr, simptomele descrise de dumneavoastră – menstruație neregulată, sângerări abundente și dureri puternice – sunt frecvent asociate cu prezența fibroamelor uterine. Aceste formațiuni benigne pot cauza episoade de sângerare intermenstruală, cum ați experimentat acum, și pot influența intensitatea și durata ciclurilor menstruale.
Câteva posibile explicații pentru sângerările la scurt timp după menstruație ar putea include:
1. Ciclul hormonal neregulat: Fibroamele uterine pot perturba activitatea hormonală normală, ceea ce poate duce la sângerări suplimentare.
2. Modificări ale endometrului: Fibromul poate afecta mucoasa uterină, determinând sângerări intermenstruale.
3. Inflamația sau iritația în zona uterului: Fibroamele, mai ales cele mari, pot cauza inflamații care pot duce la durere și la sângerări spontane.
4. Posibilitatea unei alte afecțiuni: Deși este probabil ca fibroamele să fie cauza principală, alte afecțiuni ginecologice, cum ar fi polipii endometriali, adenomiomatoza uterină sau chiar fluctuațiile hormonale ocazionale, pot contribui la simptomele observate.
În perioada până la consultația ginecologică, este bine să monitorizați intensitatea sângerării și să luați măsuri pentru gestionarea durerii, dacă aceasta devine severă (de exemplu, folosind antiinflamatoare nesteroidiene, cu recomandarea medicului, pentru a reduce durerea și sângerarea). De asemenea, hidratarea corespunzătoare și evitarea efortului fizic intens pot ajuta.
După consultație, medicul ginecolog ar putea să vă recomande o ecografie transvaginală sau alte investigații suplimentare pentru a evalua mărimea și localizarea fibroamelor și a discuta opțiunile terapeutice. În funcție de simptomatologie și de dimensiunea fibroamelor, opțiunile pot include tratament medicamentos, terapie hormonală, sau, în unele cazuri, intervenție chirurgicală.
Până atunci, dacă observați o intensificare a sângerării sau a durerii, nu ezitați să contactați un medic pentru a evalua simptomele de urgență.
Într-adevăr, simptomele descrise de dumneavoastră – menstruație neregulată, sângerări abundente și dureri puternice – sunt frecvent asociate cu prezența fibroamelor uterine. Aceste formațiuni benigne pot cauza episoade de sângerare intermenstruală, cum ați experimentat acum, și pot influența intensitatea și durata ciclurilor menstruale.
Câteva posibile explicații pentru sângerările la scurt timp după menstruație ar putea include:
1. Ciclul hormonal neregulat: Fibroamele uterine pot perturba activitatea hormonală normală, ceea ce poate duce la sângerări suplimentare.
2. Modificări ale endometrului: Fibromul poate afecta mucoasa uterină, determinând sângerări intermenstruale.
3. Inflamația sau iritația în zona uterului: Fibroamele, mai ales cele mari, pot cauza inflamații care pot duce la durere și la sângerări spontane.
4. Posibilitatea unei alte afecțiuni: Deși este probabil ca fibroamele să fie cauza principală, alte afecțiuni ginecologice, cum ar fi polipii endometriali, adenomiomatoza uterină sau chiar fluctuațiile hormonale ocazionale, pot contribui la simptomele observate.
În perioada până la consultația ginecologică, este bine să monitorizați intensitatea sângerării și să luați măsuri pentru gestionarea durerii, dacă aceasta devine severă (de exemplu, folosind antiinflamatoare nesteroidiene, cu recomandarea medicului, pentru a reduce durerea și sângerarea). De asemenea, hidratarea corespunzătoare și evitarea efortului fizic intens pot ajuta.
După consultație, medicul ginecolog ar putea să vă recomande o ecografie transvaginală sau alte investigații suplimentare pentru a evalua mărimea și localizarea fibroamelor și a discuta opțiunile terapeutice. În funcție de simptomatologie și de dimensiunea fibroamelor, opțiunile pot include tratament medicamentos, terapie hormonală, sau, în unele cazuri, intervenție chirurgicală.
Până atunci, dacă observați o intensificare a sângerării sau a durerii, nu ezitați să contactați un medic pentru a evalua simptomele de urgență.
Buna,
Trebuie sa faci si testul Pap, pe langa cel de secretie.
Trebuie sa faci si testul Pap, pe langa cel de secretie.
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns, vin de la ginecolog..nu este nimic grav..d-na doctor mi-a zis ca e de la fibromul prezent care s-a mărit puțin și dacă până acum nu am avut sângerări anormale..sa ma aștept ca se poate întâmpla și dacă se mai repeta trebuie urmat un tratament pentru reglarea a menstruației (anticoncepționale). Papa Nicolau îl fac în fiecare an, mai am pana se împlinește un an..în februarie mai exact. Sănătate și toate cele bune!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5sa fie totusi sarcina sau vreo dereglare hormonala provocata de anticonceptionale?
- 6dereglari ale ciclului menstrual
- 5dereglari menstruale, chist ovarian
- 4foarte ingrijorata: menstruatie mai putin
- 13cum scap de dereglarile de ciclu?
- 5Menstruatia venita mai devreme cu 7-11 zile
- 1Modificari CM
- 2Menstruatie dereglata datorita anticonceptionalelor.
- 1SOPC si dereglari ale ciclului menstrual
- 0dereglare menstruala sau posibila sarcina?
- 0ciclu menstrual cu pauze
- 3provocare menstruatie chirurgical-sop
- 1menstruatie abundenta cu cheaguri de sange
- 0Am un ciclu menstrual dereglat
- 0Menopauza
- 1E doar o delegrare hormonala?
- 1Menstruație după 2 zile de la renunțarea la anticoncepționale
- 0Analize dereglari hormonale
- 0Dereglare menstruala
Mai multe informații despre: dereglarea menstruatiei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: