sange din nas la copil
Am un baietel de 5 ani, care de 2 luni a inceput sa aiba sangerare nazala din nara dreapta.Doar cateva picaturi care se opresc la apasarea nasului.Am fost la ORL acum 2 luni, l-au consultat si au zis ca nu are nimic decat vasele de sange pe peretele despartitorsensibile.De aproximativ 2 saptamani a inceput sa sangereze din senin odata/zi cam la 2-3 zile, vinerea trecuta a facut o criza de bronsiolita si 3 zile i-am administrat panadol, aerius, rinathiol, un puf de fixotide si 3 pufuri /zi bixtonim deoarece avea nasul infundat.Toata saptamana a suflat nasul si ii curgea un pic de sange.Azi am fost la urgente ptr ca ia curs sange din nas de 4-5 ori si ia luat tensiunea, o are 97, 55 si la ascultat cu stetoscopul.In rest nu ia facut nimic.Chiar daca ia curs sange de mai multe ori a fost doar cateva picaturi cu revenire la 15-20 min.Probleme ar fi ca atunci cand tuseste are flegma care se rupe.in rest este vioi, mananca, nu il deranjeaza nimic.Mentionez ca este in tratament de o luna cu fier picaturi.A iesit la analize in barem dar spre minim.As vrea sa stiu care ar fi cauza sangerarilor asa de dese.Mentionez ca si tatal copilului are acceasi problema de mic si pana acum.
3 comentarii
1. fragilitate capilara este cauza..si origine se afla la nivelul tractului digestiv
ori nu se absorb mineralele si vitaminele necesare
sau copilul nu consuma legume, ficat vita.s.a alimente bogate in vitamine si minerale
2. local obligatoriu cauterizare chimica a vaselor la un cabinet ORL..si tratament local cu picaturi Uleioase care sa favorizeze cicatrizarea
3. pe gurita.. tarosin sau rutin C, granule de polen 1/2 lingurita dimineata
ori nu se absorb mineralele si vitaminele necesare
sau copilul nu consuma legume, ficat vita.s.a alimente bogate in vitamine si minerale
2. local obligatoriu cauterizare chimica a vaselor la un cabinet ORL..si tratament local cu picaturi Uleioase care sa favorizeze cicatrizarea
3. pe gurita.. tarosin sau rutin C, granule de polen 1/2 lingurita dimineata
Buna ziua, intr-o situatie asemanatoare se afla si baiatul meu de 3 ani jumate.In ianuarie a avut primul episod de epistaxis, unilateral, stanga, in mod spontan, noaptea, spre dimineata, de atunci a mai avut cateva, declansate de scarpinatul in nas, dar de mai bine de o luna apare spontan, noaptea sau in timpul zilei, dureaza putin si o cantitate mica.Cand era mic, si racea foarte rau si avea secretii nazale abundente si lipicioase, apelam la batista bebelusului, iar de cateva ori i-a tasnit si sangele din nas.Credeti ca a dezvoltat o fragilitate capilara? Si daca da, este ceva ireversibil? Am vazut ca recomandati Rutina asociata cu Vit.C, si separat vit.A uleioasa.
Am gasit un preparat de rutina cu vit C 500 mg...cat ar trebui sa-i administrez, va rog, adaptat varstei?
Si vit.A cate picaturi?
Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede, as dori sa incepem tratamentul cat mai rapid.
Am gasit un preparat de rutina cu vit C 500 mg...cat ar trebui sa-i administrez, va rog, adaptat varstei?
Si vit.A cate picaturi?
Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede, as dori sa incepem tratamentul cat mai rapid.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sangerari nazale
- 5de 2 ani am probleme cu bila, voma, durere de cap, sange in nas
- 4imi curge singe din nas
- 4sangerari nazele si sangerari pe gura
- 3care poate fi diagnosticul... rog e ffff urgent..
- 3cateodata ii curge sange din nas cand sufla nasul
- 3hemoragie nazala si raceala
- 7epistaxis.. de 5 zile avea sangerari nazale
- 1Curge sange pe nas si de 3-4 ori pe zi
- 3sangerari nazale, deviatie de sept
- 3Epistaxis, fetita 5 ani
- 6Frica de a nu pati ceva grav sau efectele indelungate a consumului de alcool
- 1limba si buze amortite si sangerari nazale
- 6Dureri insuportabile dupa operatie la maxilarul drept, ma ustura ochii
- 1hemoragie nazala
- 1Sange in mod constant prezent in mucus
- 1Dureri de cap si sangerari nazale