Ruptura parțiala LIA
Buna ziua, in urma unei căzături am suferit o entorsa la genunchi, iar după investigatia RMN și examenul clinic, diagnosticul a fost ruptura de menisc și leziune LIA.
Decizia a fost de a se face o artroscopie, însă in timpul operației a fost refăcut meniscul, iar asupra ligamentului nu s-a mai intervenit, deoarece ruptura este parțiala. In cazul acesta este in regula ca ligamentul încrucișat anterior sa rămână neînlocuit? Pot apărea in timp alte complicații? Nu sunt o persoana care practica sport de performanța, cel mai mult drumeții montane. Mulțumesc
Decizia a fost de a se face o artroscopie, însă in timpul operației a fost refăcut meniscul, iar asupra ligamentului nu s-a mai intervenit, deoarece ruptura este parțiala. In cazul acesta este in regula ca ligamentul încrucișat anterior sa rămână neînlocuit? Pot apărea in timp alte complicații? Nu sunt o persoana care practica sport de performanța, cel mai mult drumeții montane. Mulțumesc
1 comentarii
Da.. Si o ruptura parțială poate afecta genunchiul. Trebuie multa recuperare proprioceptiva
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ruptura completa L.I.A
- 5Leziune genunchi drept cu intindere ligament incrucisat anterior
- 15Ruptura de menisc si ligament incrucisat
- 15Am nevoie de un sfat: sa ma operez sau sa fac niste sedinte de kinetoterapie?
- 5recuperare medicala ligamentoplastie
- 4Ligamentoplastie.. As dori niste detalii care sa ma ajute sa aleg.
- 14RMN
- 1Lichid dupa operatie LIA
- 0operatie ligament
- 2Ruptura LIA si vrea sa mai practic sport
- 0recuperare dupa operatie de ligamente incrucisate
- 3Recuperarea dupa operatia de ruptura ligamente incrucisate
- 1pot scapa de operatie, ce orteze sa sa cumpar, deocamdata am luat una cu gel.
- 1Dupa operatie LIA
- 1kinetoterapie post operatorie LIA.
- 1Ruptura partiala LIA
- 0Recuperare operatie LIA si menisc
- 4Dupa 10 luni de la operatia LIA si menisc nu pot merge normal si am dureri
- 1LIA rupt dar fara instabilitate. Sa ma operez?
- 4Posibilitate de ligamentoplastie după 7 ani de la accidentare LIA?
Mai multe informații despre: ligamentul incrucisat anterior
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: