Rog interpretare analize Sumar de urina - Posibil infectie?
Buna ziua,
Sambata am apelat la o clinica particulara din zona Favorit-Bucuresti pt un sumar de urina, ca urmare a faptului ca in ultimele zile imi vine sa urinarez des si se manifesta o usoara usturime; astazi am ridicat rezultatul, acesta fiind atasat mai jos; in prezent iau parca cistenal (ii zice ceva din plante) pt infectii urinare;
Densitate: 1025
PH: 5.5
Proteinurie: ABSENT
Glicozurie: ABSENT
Corpi cetonici: ABSENT
Urobilinogen: NORMAL (1 mg/dl)
Bilirubina: ABSENT
Nitriti: ABSENT
Leucocite: 75/UL
Hematii: ABSENTE
Sediment urinar: RELATIV FRECVENTE LEUCOCITE IZOLATE,
PREZENTA FLORA BACTERIANA
Sambata am apelat la o clinica particulara din zona Favorit-Bucuresti pt un sumar de urina, ca urmare a faptului ca in ultimele zile imi vine sa urinarez des si se manifesta o usoara usturime; astazi am ridicat rezultatul, acesta fiind atasat mai jos; in prezent iau parca cistenal (ii zice ceva din plante) pt infectii urinare;
Densitate: 1025
PH: 5.5
Proteinurie: ABSENT
Glicozurie: ABSENT
Corpi cetonici: ABSENT
Urobilinogen: NORMAL (1 mg/dl)
Bilirubina: ABSENT
Nitriti: ABSENT
Leucocite: 75/UL
Hematii: ABSENTE
Sediment urinar: RELATIV FRECVENTE LEUCOCITE IZOLATE,
PREZENTA FLORA BACTERIANA
10 comentarii
Ai infectie urinara.e nevoie si de antibiotic.mergi cu rezultatul la medicul de familie.
Multumesc pentru raspuns dna. doctor
Am fost la medicul de familie, mi-a zis ca-mi trebuie si analiza urocultura, asa ca am repetat analizele la cabinetul ei; Numai ca or sa vina saptamana viitoare rezultate, nu inteleg de ce dureaza asa de mult, in fine; mi-a zis sa beau ceai de. nu mai stiu ce; a cam inceput sa devina sacaitoare senzatia de urinare si usturime, ce medicament as putea lua?! ce antibiotic pot lua?
Am fost la medicul de familie, mi-a zis ca-mi trebuie si analiza urocultura, asa ca am repetat analizele la cabinetul ei; Numai ca or sa vina saptamana viitoare rezultate, nu inteleg de ce dureaza asa de mult, in fine; mi-a zis sa beau ceai de. nu mai stiu ce; a cam inceput sa devina sacaitoare senzatia de urinare si usturime, ce medicament as putea lua?! ce antibiotic pot lua?
Deci sambata, cand te-ai prezentat la clinica particulara, deja aveai probleme la urinat.sa stai doua saptamani cu infectie urinara, fara tratament.se putea da un antibiotic cu spectru pe patogenii cailor urinare.cumpara-ti doua cutii de Uricol - citesti in prospect modul de administrare si 20 comprimate de Zanocin 200 mg - se ia 1 cp dimineata si unul seara.
Buna ziua,
Acum am primit rezultatul sumarului de urina si a uroculturii cu antibiograma.
Va rog ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea acestora deoarece la medicul de familie ajung saptamana viitoare.(atunci am programarea) si stau cu grija.
Va multumesc anticipat.
Urocultura : 100000 UFC E. COLI/ML URINA
Sumar de urina: - GLU absenta
- PRO absenta
- BIL absenta
- URO normal
- PH 6.5
- BLD absente
- KET absenti
- NIT 2+
- LEU absente
- DENSITATE: 1.021
- Sediment urinar: rare epitelii plate, prezenta flora bacteriana
Acum am primit rezultatul sumarului de urina si a uroculturii cu antibiograma.
Va rog ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea acestora deoarece la medicul de familie ajung saptamana viitoare.(atunci am programarea) si stau cu grija.
Va multumesc anticipat.
Urocultura : 100000 UFC E. COLI/ML URINA
Sumar de urina: - GLU absenta
- PRO absenta
- BIL absenta
- URO normal
- PH 6.5
- BLD absente
- KET absenti
- NIT 2+
- LEU absente
- DENSITATE: 1.021
- Sediment urinar: rare epitelii plate, prezenta flora bacteriana
Nu sta cu grija, daca ai pus corect numarul de zerouri, atunci este o usoara infectie urinara , probabil simptomatica...mai poti astepta intalnirea cu MF.
Va multumesc frumos doamna doctor.
De luni (05.07) sunt sub tratament: ciprinol 500mg, flamexin si urinex.Tratamentul este primit de dr. ginecolog, deoarece intai am fost acolo, crezand ca este vb de o problema ginecologica.
Era vb si despre o raceala, dar dr gineco a banuit ca e posibila si o infectie, motiv ptr care am facut aceste analize.
Va multumesc inca o data, va doresc o zi cat mai buna si sanatate multa.
De luni (05.07) sunt sub tratament: ciprinol 500mg, flamexin si urinex.Tratamentul este primit de dr. ginecolog, deoarece intai am fost acolo, crezand ca este vb de o problema ginecologica.
Era vb si despre o raceala, dar dr gineco a banuit ca e posibila si o infectie, motiv ptr care am facut aceste analize.
Va multumesc inca o data, va doresc o zi cat mai buna si sanatate multa.
Buna ziua doamna doctor,
Am un baietel de 1 luna si o saptamana al carui sumar de urina nu prezinta leucocite dar la urocultura i-au iesit peste 100000 de e.coli.
Imi este teama ca nu este ITU ci pur si simplu o proba contaminata.
Ma sperie gandul ca i se fac antibiotice, de vreme ce el nu are leucocite in urina si nici nu s-a dat o noua recoltare inainte de a stabili tratament. De fapt, la antibiograma nici nu a aparut ca e.coli ar raspunde la tratamentul care i se aplica.
Din experienta dumneavoastra, exista infectie urinara fara leucocite in urina?
Am un baietel de 1 luna si o saptamana al carui sumar de urina nu prezinta leucocite dar la urocultura i-au iesit peste 100000 de e.coli.
Imi este teama ca nu este ITU ci pur si simplu o proba contaminata.
Ma sperie gandul ca i se fac antibiotice, de vreme ce el nu are leucocite in urina si nici nu s-a dat o noua recoltare inainte de a stabili tratament. De fapt, la antibiograma nici nu a aparut ca e.coli ar raspunde la tratamentul care i se aplica.
Din experienta dumneavoastra, exista infectie urinara fara leucocite in urina?
am facut sumar urina si au iesit urmatoarele rezultate:Acid asorbic 0, 2g/l corpi cetonici neg. dens. urinara 1.025 glucoza norm. hematii prez. leococite prez nitriti neg ph 5 pigmenti biliari neg proteine urinare nor fin sediment urinar frecvente epitelii plate 1-2leococite 5-6 hematii uribilinogen norm sa ma ingrijorez, multumesc
Buna seara.Am o rugaminte la d-voastra, sa-mi spune-ti daca trebuie sa ma ingrijorez in legatura cu rezultatele la analizele facure fetitei mele de 4 ani pana cand merg la dr.bilirubina -neg, urobilinogen- norm.corpi cetonici-neg. acid ascorbic-20. glucoza-norm. proteine-neg.eritrocite-neg. ph-6. nitriti-neg.leucocite-neg. greutattea specifica 1010. va multumesc.
Buna ziua! V-as ruga si eu daca puteti sa-mi interpretati si mie urocultura!
>100.000 ufc/ml
Escherichia coli...mi-a fost recomandat sa iau ciprofloxacin pt ca e sensibil <=1
Densitate urinara:1010
Leucocite:75leu/ul
Nitriti:negativ
Ph urinar:5
Hematii:10
Proteine:negativ
Glucoza:normal
Acid ascorbic:negativ
Corpi cetonici:negativ
Urobilinogen:normal
Bilirubina:negativ
Sediment urinar..epitelii plate:rare
Epitelii rotunde:relativ frecvente
Bacterii:rare
Hematii:relativ frecvente
Leucocite: numeroase
Multumesc frumos!
>100.000 ufc/ml
Escherichia coli...mi-a fost recomandat sa iau ciprofloxacin pt ca e sensibil <=1
Densitate urinara:1010
Leucocite:75leu/ul
Nitriti:negativ
Ph urinar:5
Hematii:10
Proteine:negativ
Glucoza:normal
Acid ascorbic:negativ
Corpi cetonici:negativ
Urobilinogen:normal
Bilirubina:negativ
Sediment urinar..epitelii plate:rare
Epitelii rotunde:relativ frecvente
Bacterii:rare
Hematii:relativ frecvente
Leucocite: numeroase
Multumesc frumos!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11va rog ajutati-ma cu un sfat !!!
- 5infectie urinara si iritatie in zona vaginala-va rog ajutati-ma
- 4cistita!?
- 3Infectie urinara sau altceva?
- 7infectie urinara copil de 8 ani
- 2infectie urinara si nisip la rinichi
- 3tratament corect !?
- 4cum as putea sa ma vindec de infectia urinara?
- 3infectie urinara?
- 0sarcina si anexita este posibil ?
- 2Prevenirea infectiei urinare
- 2senzatie de urinare
- 5Antibioticele si menstruatia
- 5infectie urinara cu E Coli
- 1Probleme la urinare
- 1Infecție urinară, usturimile au devenit insuportabile - Cunoașteti un tratament Naturist?
- 0Cui sa ma mai adresez? urinez des si putin
- 3Infectie urinara, urinare greoaie si deasa
- 1Tratament uro-vaxom
- 2Urinare extrem de frecventa (non-stop)
Mai multe informații despre: infectia urinara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: