rizonanta magnetica si epilepsia
cu rizonanta magnetica se poate da un rezultat clar daca am epilepsie? sau cu aceasta analiza se pot vedea doar anumite tipuri de epilepsie?
3 comentarii
din cate stiu eu, se poate depista epilepsia cu rezonanta magnetica, dar primul pas e sa-ti faci un EEG.mergi la un neurolog si el te va indruma.si eu am o forma usoara de epilepsie, iar diagnosticul cu certitudine mi-a fost pus dupa rezonanta magnetica.numai bine si multa sanatate.
epilepsia este cauzata de o activitate electrica anormala la nivel cerebral.Aceast aanormalitate poate avea cauze multiple.O categorie de asemenea cauze sint reprezentate de anumite formatiuni care se localizeaza la nivelul creierului:vase de singe anormale, cheaguri de singe, tumori.RMN poate vizualiza aceste formatiuni.
Deci RMN iti arata, daca este vizibila, CAUZA epilepsiei.Eventual pe baza RMN se poate lua o decizie asupra eliminarii operatorii a acestei cauze.Repee, daca ea(cauza) este vizibila pe RMN
Pentru diagnosticare epilepsiei e mai utila o EEG
Daca epilepsia e mai veche(din copilarie) e putin probabil sa se gaseasca o cauza concreta, palpabila a acesteia.Oricum RMN e o investigatie obligatorie in orice epilepsie
Deci RMN iti arata, daca este vizibila, CAUZA epilepsiei.Eventual pe baza RMN se poate lua o decizie asupra eliminarii operatorii a acestei cauze.Repee, daca ea(cauza) este vizibila pe RMN
Pentru diagnosticare epilepsiei e mai utila o EEG
Daca epilepsia e mai veche(din copilarie) e putin probabil sa se gaseasca o cauza concreta, palpabila a acesteia.Oricum RMN e o investigatie obligatorie in orice epilepsie
mutlumesc mult de raspunsuri. EEG l-am facut si a iesit ok dar am fost sfatuita sa mai fac o vizita si la alt neurolog pt siguranta. multumesc de raspunsuri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27epilepsie (sindrom West) copil 12 luni
- 48epilepsia in timpul sarcinii
- 5de pe la 7-8 ani fac anumite crize care au fost considerate crize de spasmofilie
- 3sa fie epilepsie
- 10epilepsia afecteaza partea sexuala?
- 3Este oare epilepsie sau altceva?
- 1Diagnostic epilepsie? De ce?
- 2fiica mea e suspecta de epilepsie
- 10pot beneficia de pensie de boala cu urmatorul diagnostic?
- 3epilepsie febrila la trezire
- 5epilepsie de la varsta de 10 ani
- 2epilepsie cu colvulsii
- 1Epilepsie de tip absenta sii permisul de conducere
- 0epilepsie cu tulburari psihice
- 3epilepsie temporala
- 1URGENT Bunica a facut epilepsie, dar medicii refuza internarea
- 6Epilepsie?
- 1Suspect de epilepsie
- 1Epilepsia…si redobandirea permisului?
Mai multe informații despre: Epilepsia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: