riscul intepaturii de la o luna de la vaccinare

Buna! Sunt putin spariata si vreau sa ma lamuiti daca se poate.Am un baietel de 6 luni, caruia i-am facut vaccinul de 6 luni in data de 26 ferbuarie. Acum s-a racit destul de tare, si doamna doctor i-a prescris injectii ambicilina.Prima data i-a facut un test in manuta si in picior si a avut o anume resctie( putin s-a inrosit) si a hotarat mai bine sa-i dea antibiotic sirop.Dar acest test i l-am facut in data de 29 martie, si din ceea ce stiam de cand i-am facut vaccinul este ca o luna de zile nu are voie nici o intepatura.Calculand de la data vaccinului au trecut 32 de zile ( inculse si zilele in care s-a facut vaccinul si ziua in care i s-a facut testul, adica intepatura), pana la data testului. Este cam la limita termenul de o luna trecut, si imi este frica de anumite reactii. Ce se poate intampla cel mai rau daca apar ceva reactii ? mi-e frica de o paralizie..., cat timp ar trebui sa urmaresc anumite reactii... este in afara oricarui pericol sau mai exista riscul de a aparea ceva daca pana acum, o zi de la data testului copilul este bine si este vioi.Va rog din suflet sa-mi scrieti amanuntit sa stiu la ce sa ma astept.
Multumesc !!!
Multumesc !!!
2 comentarii

Poti sa stai linistita. Vaccinul antipoliomielita contraindica injectiile intramusculare. in cazul copilului tau s-a facut doar un test de sensibilizare la antibiotic care se face subcutanat. Nu ai de ce sa-ti faci probleme (pareze).

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Interpretare Angio RMN cerebral (arterial/venos)nativ și cu substanță de contrast
- 3Torticolis de la scolioza?
- 1În cazul unui AVC hemoragic 60 % partea dreapta a creierului
- 1Amorteala la picior
- 2Mici dureri de cap si de ceafa
- 0Ajutor! Tic sau afectare neurologică la copil de 8 ani?
- 1Epuizare fizica oboseala memorie slaba amnezie energie insuficienta
- 2Citire CT va rog
- 2Nevralgie cervicală și Tinitus sever
- 3Neuropatie sau altceva ?