Ajutor! Tic sau afectare neurologică la copil de 8 ani?

21-12-2024
Cristina92B
Nu este medic/terapeut
Cristina92B
Bună ziua,

Am nevoie de un sfat din partea dvs. am un băiețel de 8 ani care de aproximativ 4 zile are niște manifestări ciudate. În ultima perioadă copilul își dădea ochii peste cap atunci când nu îi plăcea ce îi spuneam să facă. I-am tot zis să nu mai facă așa căci o să îi intre în reflex și o să facă tot timpul.
Acum 4 zile mi-a zis ca îl dor ochii, m-am gândit ca e de la răceală. Problema e ca de atunci are niște manifestări ciudate, în sensul ca a început să se uite foarte des cu coada ochiului ( o făcea și înainte, căci vrea să observe toate reacțiile din jur ) doar ca acum da si capul intr-o parte. Se uită foarte des așa, ma îngrijorează foarte tare faptul ca da din cap într-o parte și în același timp se uită ba în sus cu ochii sau intr-o parte. Pare un copil cu probleme, nu știu cum să explic și el nu era așa înaite. L-am întrebat de ce face așa, spune ca nu știe, îl jenează ceva la ochi și îi vine să facă așa.

I-am atras atenția și acum se uită tot timpul la mina sa îmi vadă reacția ( mă schimb la față când îl văd ca face așa ). Și văd ca atunci când crede ca nu mă uit se uită in acest mod. El se joacă normal, l-am pus să facă Lego, se descurcă foarte bine dar numai pot de îngrijorare cu aceste simptome. Am pus asta pe faptul ca a stat foarte mult pe telefon in ultima perioada, ore întregi și s-a nu-l afectat asta. I-am scos de tot telefonul și parcă nu văd nicio ameliorare.

Nu știu încotro s-o iau întrucât sunt sărbătorile și nu găsesc să fac programare nicăieri. Am sunat la oftalmologie, abia pe 9 ianuarie am găsit, o să merg și la
Neurolog, neuropsihiatrie sau psiholog însă nu știu ce să fac până după sărbători, ca deja nu mai lucrează nimeni Am tot citit ca poate fi tic, însă dacă e ceva grav neurologic și stand așa agravez situația. Încerc să nu-l atenționez dar nu mă PoT abține și se îngrijorează și el.

Ce poate fi? M-am gândit la epilepsie…Cum să procedez, să merg la spital… nu știu ce să fac. A mai trecut cineva prin așa ceva?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.