Risc de sarcina?

11-06-2014
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Am avut contact sexual neprotejat, dar asta dupa ce eu am avut 3 ejaculari si am stors si sters bine.In timpul actului sexual am simtit ca mi-a iesit, picurat.Ea a avut ultimua menstruatie de pe 24 pana pe 28.
10 comentarii
0
12-06-2014, ora 01:24
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Salut Iovan,

Este nevoie de 1 singur spermatozoid care sa fecundeze ovulul pentru a ramane insarcinata, deci imagineaza-ti ce relevanta are "storsul si stersul bine". Test de sarcina la 3 saptamani de la contact si folositi o metoda contraceptiva, sunt atatea optiuni incat este imposibil sa nu gasiti una potrivita pentru voi.
0
12-06-2014, ora 20:16
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Sa ia "pilula de a 2-a zi"?Va multumesc.
0
12-06-2014, ora 20:18
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Totusi, au trecut vreo 24 de ore.Am citit ca este bine sa fie luata pastila dupa primele 12 ore, dupa eficienta scade foarte mult.
0
13-06-2014, ora 00:35
Dr. Laurentiu Craciunas
Dr. Laurentiu Craciunas
Ce varsta are partenera si cum sunt ciclurile menstrruale (regulate? durata?). Cand a fost contactul mai exact? Prima zi a ultimei menstruatii inteleg ca a fost 24 mai.
0
13-06-2014, ora 19:52
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Buna.
Are 27 de ani.Cred ca are cicluri menstruale regulate(ne vedem de putin timp, nu cunosc aspectul asta), iar durata ciclului stiu ca a fost de 4 zile.Contactul sexual a fost marti(pe data de 10).Eu deja terminasem de 3 ori inainte sa avem contact sexual neprotejat.Doar ca am simtit ca imi picura, mi se scurge in timpul actului sexual.
0
13-06-2014, ora 19:53
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Nu era de la orgasm, ca nu am mai ajuns sa mai am altul.
0
14-06-2014, ora 07:46
Dr. Laurentiu Craciunas
Dr. Laurentiu Craciunas
Daca ultima menstruatie a inceput pe 24 mai, cicluri regulate de (?) 28 de zile, atunci perioada de fertilitate maxima ar fi 3-9 iunie. Un contact neprotejat in 10 iunie poate duce la o sarcina.
0
24-08-2014, ora 15:15
leyyre20
Nu este medic/terapeut
leyyre20
Buna...as avea nevoie debun raspuns...pe 4 august am avut un contact sexual neprotejat...el ejaculand in interior...dupa 2 zile, in 6 august mi.a venit ciclul...as putea fi insarcinata?
0
09-10-2014, ora 17:31
Iovan
Nu este medic/terapeut
Iovan
Multumesc mult, domn doctor.Chiar daca dupa cateva luni.A fost in regula, nu a ramas insarcinata.
0
22-06-2015, ora 14:42
anamaria2015
Nu este medic/terapeut
anamaria2015
Buna Ziua! Am incercat sa concepem un copil timp de 7 luni dar nu s-a intamplat nimic. Am facut o vizita la medic endocrinolog si mi s-au recomandat sa efectuez urmatoarele analize medicale: FT4 si TSH valori in limite normale, in a 14-a zi Estradiol 147 pg/mL, FSH 5, 61 mlU/mL, LH 9, 30 mlU/mL, iar in a 21-a zi Prolactina 40, 0 ng/ml si Progesteron 10, 8 ng/ml.
Doamna doctor mi-a pus diagnosticul de sterilitate primara cu insuficienta ovariana centrala si hiperprolactinemie functionala, fapt pentru care mi s-a recomandat Dostinex 0, 5 mg, o tableta de 2 ori pe saptamana timp de 2 luni, dupa care evaluarea prolactinei.
Intrebarea mea este daca in timpul tratamentului putem incerca sa concepem un copil, va intreb deoarece am citit prospectul de la Dostinex unde scrie ca pentru a ramane gravida sa se opreasca tratamentul cu o luna inainte, iar in timpul tratamentului sa se faca teste rapide de sarcina si sa se ia legatura cu medicul ginecolog.
Ce ne sfatuiti sa facem? Asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului sau putem concepe in timpul tratamentului? Exista riscul daca in timpul tratamentului raman insarcinata sa aibe de suferit fatul? Daca asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului e posibil sa creasca iar prolactina si sa nu raman insarcinata? Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •