Risc de sarcina?
Am avut contact sexual neprotejat, dar asta dupa ce eu am avut 3 ejaculari si am stors si sters bine.In timpul actului sexual am simtit ca mi-a iesit, picurat.Ea a avut ultimua menstruatie de pe 24 pana pe 28.
10 comentarii
Salut Iovan,
Este nevoie de 1 singur spermatozoid care sa fecundeze ovulul pentru a ramane insarcinata, deci imagineaza-ti ce relevanta are "storsul si stersul bine". Test de sarcina la 3 saptamani de la contact si folositi o metoda contraceptiva, sunt atatea optiuni incat este imposibil sa nu gasiti una potrivita pentru voi.
Este nevoie de 1 singur spermatozoid care sa fecundeze ovulul pentru a ramane insarcinata, deci imagineaza-ti ce relevanta are "storsul si stersul bine". Test de sarcina la 3 saptamani de la contact si folositi o metoda contraceptiva, sunt atatea optiuni incat este imposibil sa nu gasiti una potrivita pentru voi.
Totusi, au trecut vreo 24 de ore.Am citit ca este bine sa fie luata pastila dupa primele 12 ore, dupa eficienta scade foarte mult.
Ce varsta are partenera si cum sunt ciclurile menstrruale (regulate? durata?). Cand a fost contactul mai exact? Prima zi a ultimei menstruatii inteleg ca a fost 24 mai.
Buna.
Are 27 de ani.Cred ca are cicluri menstruale regulate(ne vedem de putin timp, nu cunosc aspectul asta), iar durata ciclului stiu ca a fost de 4 zile.Contactul sexual a fost marti(pe data de 10).Eu deja terminasem de 3 ori inainte sa avem contact sexual neprotejat.Doar ca am simtit ca imi picura, mi se scurge in timpul actului sexual.
Are 27 de ani.Cred ca are cicluri menstruale regulate(ne vedem de putin timp, nu cunosc aspectul asta), iar durata ciclului stiu ca a fost de 4 zile.Contactul sexual a fost marti(pe data de 10).Eu deja terminasem de 3 ori inainte sa avem contact sexual neprotejat.Doar ca am simtit ca imi picura, mi se scurge in timpul actului sexual.
Nu era de la orgasm, ca nu am mai ajuns sa mai am altul.
Daca ultima menstruatie a inceput pe 24 mai, cicluri regulate de (?) 28 de zile, atunci perioada de fertilitate maxima ar fi 3-9 iunie. Un contact neprotejat in 10 iunie poate duce la o sarcina.
Buna...as avea nevoie debun raspuns...pe 4 august am avut un contact sexual neprotejat...el ejaculand in interior...dupa 2 zile, in 6 august mi.a venit ciclul...as putea fi insarcinata?
Multumesc mult, domn doctor.Chiar daca dupa cateva luni.A fost in regula, nu a ramas insarcinata.
Buna Ziua! Am incercat sa concepem un copil timp de 7 luni dar nu s-a intamplat nimic. Am facut o vizita la medic endocrinolog si mi s-au recomandat sa efectuez urmatoarele analize medicale: FT4 si TSH valori in limite normale, in a 14-a zi Estradiol 147 pg/mL, FSH 5, 61 mlU/mL, LH 9, 30 mlU/mL, iar in a 21-a zi Prolactina 40, 0 ng/ml si Progesteron 10, 8 ng/ml.
Doamna doctor mi-a pus diagnosticul de sterilitate primara cu insuficienta ovariana centrala si hiperprolactinemie functionala, fapt pentru care mi s-a recomandat Dostinex 0, 5 mg, o tableta de 2 ori pe saptamana timp de 2 luni, dupa care evaluarea prolactinei.
Intrebarea mea este daca in timpul tratamentului putem incerca sa concepem un copil, va intreb deoarece am citit prospectul de la Dostinex unde scrie ca pentru a ramane gravida sa se opreasca tratamentul cu o luna inainte, iar in timpul tratamentului sa se faca teste rapide de sarcina si sa se ia legatura cu medicul ginecolog.
Ce ne sfatuiti sa facem? Asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului sau putem concepe in timpul tratamentului? Exista riscul daca in timpul tratamentului raman insarcinata sa aibe de suferit fatul? Daca asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului e posibil sa creasca iar prolactina si sa nu raman insarcinata? Multumesc anticipat!
Doamna doctor mi-a pus diagnosticul de sterilitate primara cu insuficienta ovariana centrala si hiperprolactinemie functionala, fapt pentru care mi s-a recomandat Dostinex 0, 5 mg, o tableta de 2 ori pe saptamana timp de 2 luni, dupa care evaluarea prolactinei.
Intrebarea mea este daca in timpul tratamentului putem incerca sa concepem un copil, va intreb deoarece am citit prospectul de la Dostinex unde scrie ca pentru a ramane gravida sa se opreasca tratamentul cu o luna inainte, iar in timpul tratamentului sa se faca teste rapide de sarcina si sa se ia legatura cu medicul ginecolog.
Ce ne sfatuiti sa facem? Asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului sau putem concepe in timpul tratamentului? Exista riscul daca in timpul tratamentului raman insarcinata sa aibe de suferit fatul? Daca asteptam o luna dupa efectuarea tratamentului e posibil sa creasca iar prolactina si sa nu raman insarcinata? Multumesc anticipat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8este posibil sa ajunga o picatura de sperma in interiorul vaginului si sa raman insarcinata?
- 5chisturi ovariene, sex fara preservativ... sunt insarcinata?
- 4pot ramane insarcinata sau nu. rsp urgent pls!
- 3Ajutor!! Posibila sarcina?
- 4poate fi vorba de sarcina
- 4sunt insarcinata?
- 11Am facut sex neprotejat!!
- 4lipsa menstratiei.. test de sarcina negativ
- 5Este posibil sa ramai insarcinata asa?
- 4Exista posibilitatea de a ramane insarcinata?
- 6sarcina sau intarzierea menstruatiei?
- 2sunt insarcinata?
- 2Pot sa ramin insarcinata in ultima zi de menstruatie?
- 2Pot ramane insarcinarta?
- 0E posibil sa fiu gravida?
- 2sunt gravida?
- 1Buna ziua! Se poate ramana insarcinata doar prin atingere?
- 1Posibila sarcina. Simptome.
- 6Sunt însărcinată?
- 0Risc de sarcina?
Mai multe informații despre: sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: