Rinosinuzita si deviatie de sept | Forumul Medical ROmedic

Rinosinuzita si deviatie de sept

08-11-2010
piticot20
Nu este medic/terapeut
piticot20
Buna, am o intrebare pentru voi.Din cauza unei boli de care sufar nu pot lua antibiotice, sau orice fel de pastile. Am aflat un urma unui CT ca am rinosinuzita cronica si o deviatie de sept ceea ce imi ingreuneaza respiratia pe nas. Se poate trata rinosinuzita pe cai naturale? sau daca nu se trateaza se poate ajunge la ceva mai grav?
6 comentarii
0
03-02-2011, ora 17:06
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Ce intelegeti prin "pe cai naturale"?
Bineinteles ca se trateaza rinosinuzita! Se trateaza si deviatia de sept!
Netratate se poate ajunge la obstructie nazala severa. Mai bine mergeti la medic cand sunteti inca bine!
0
13-03-2011, ora 15:57
Cristian_Sp
Nu este medic/terapeut
Cristian_Sp
Buna ziua. Numele meu este Cristian si am 25 de ani.

Acum doi ani de zile am consultat pentru prima data un medic specialist ORL sub amenintarea unei sinuzite. Tratatamentul farmaceutic prescris nu a avut efectul scontat. Simptomele au inceput sa se manifeste mai pregnant. Au urmat alte 2 vizite iar raspunsul medicului a fost asemanator - a prescris pastile. Infectia sinusurilor s-a agravat (au intervenit sangerari nazale (epistaxis), sange in saliva, dureri de cap si presiune in urechea stanga (otita)). Dupa mai multe radiografii ale sinusurilor raspunsurile medicilor au fost aceleasi - sirop, pastile etc.

A urmat un Computer Tomograf si o vizita la medicul neurolog (de 9 luni de zile ma doare zilnic capul). In cele din urma, acum 4 luni in urma un grup de medici mai tineri au realizat un consult in detaliu si au gasit o structura vegetativa la nivelul rinofaringelui (am fost diagnosticat initial cu papilom nazafaringian si mai apoi, la o reluarea a investigatiei cu adenoidita cronica).

Sangerarile nazale au disparut in proportie de 90% insa durerile de cap persista si se manifesta dupa cum urmeaza:
- dureri in spatele ochilor
- dureri in crestetul capului, in moalele capului
- presiune in zona urechilor;
-presiune in moalele capului insotita deseori de ameteala;
- furnicaturi si mancarimi in crestetul capului;
- senzatia de gheata in zona din apropierea crestetului capului.

Dupa administrarea mai multor serii de tratamente (prescrise de medicul ORL si neurolog) si dupa 2 endoscopii si o operatie de adenoidictomie speram ca durerile sa scada in intensitate. Acestea persista si se manifesta cu frecventa zilnica afectandu mi viata de zi cu zi, puterea de concentrare si sistemul imunitar.
Durerea de cap devine mai pronuntata la:
- curent, frig, zgomot, petrecerea unui timp indelungat in pozitia sezut;
- stres, agitatie;
Demareaza dimineata si isi pierde din intensitate pe parcursul zilei, uneori revenind spre seara.

Durerea are o intensitate mai redusa atunci cand:
- fac dus,
- stau intins pe spate sau dorm;
- merg (aerobic);
- nu este zgomot.

A devenit ceva cronic, ceva ce mi a schimbat viata radical, in rau.

As dori sa primesc un sfat, o indrumare.
Va multumesc

Cristian Spiridon
-*
25 de ani, Iasi


(*modificat de administrator)
0
14-03-2011, ora 08:46
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
As avea 2 intrebari pentru dvs: 1. In timpul acestui maraton pe le medici a fost investigata si urechea? si 2. Ce tratament intranazal folositi acum? (ma intereseaza si tratamentul prescris de medicul neurolog)
0
14-03-2011, ora 09:50
Cristian_Sp
Nu este medic/terapeut
Cristian_Sp
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspunsul acord si pentru atentie.

In replica, mentionez ca urechea a fost investigata de 2 ori dar in opinia mea in mod superficial (modalitatea clasica cu infuzia, injectarea de apa in ureche). Recunosc ca nu am cunostinte solide de medicina si nu stiu toate modalitatile de consultatie a urechii (tot ce stiu ca durerile la ureche s-au acutizat, cronicizat - consider ca e vorba de o otita cronica - trompa lui Eustachio s-a ingustat fapt ce a cauzat inflamarea urechii medii).

Dupa prima consultatie serioasa la ureche - a treia vizita la ORL - (in timpul orelor de lucru a inceput sa mi curga o substanta rosiatica din urechea stanga fapt ce m-a determinat sa merg din nou la consultatie) mi s-a indicat o medicamentatie alcatuita din picaturi auriculare (tobradex) si un antibiotic al carui continut retin ca avea penicilina. {Infectia rinofaringelui descrisa in comentariul anterior a provocat infectia urechii medii prin afectarea trompei lui Eustachio}.

Medicul specialist neurolog a prescris in urma consultatiei traditionale (reflexe, viteza de reactie, viteza de raspuns la anumiti stimuli etc) urmatoarele medicamente:
- betaserc
- pramistar
- metroprorol.
Desi tratamentul mi s-a parut neadecvat sau cel putin potrivit persoanelor cu o varsta inaintata, am decis sa l iau pentru ca simteam afectata capacitatea de concentrare si memorare.

Ca si tratament intranazal am folosit in ordine cronologica (cu pauze, pe o perioada intinsa pe 1 an si jumatate):
- vitamina A picaturi uleioase;
- bixtonim (7 zile);
- olynth HA (7 zile);
- biorinil (7 zile);
- ser fiziologic dupa operatia de adenoidictomie (10-11 zile).

Precizez ca au trecut 13 zile de cand am fost operat si mi a fost extirpata structura adenoida de la nivelul superior al rinofaringelui (am fost operat de un medic prof. universitar din Iasi care mi a oferit consultatii transparente si serioase). I-am povestit despre afectiunea urechii si mi a zis la momentul respectiv ca o consultatie imediata nu ar fi relevanta data fiind interventia chirurgicala mentionata).

Orice sfat, orice recomandare sau indrumare este vitala pentru mine.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Spiridon Cristian
25 de ani, Iasi
-*


(*modificat de administrator)
0
14-03-2011, ora 11:06
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
In situatia asta sunt de parere ca trebuie sa-l credem pe dl profesor, pt ca este cel mai in masura sa-si dea cu parerea dupa ce v-a examinat ORL si operat! Asa ca ar fi bine sa mergeti tot la el pentru examinarea urechii exact cand v-a stabilit intalnirea. (ma refeream la audiometrie, impedancemetrie ca investigatii pt ureche. Probabil ca le va face la o noua vizita!). In ce priveste spalaturile cu apa in ureche...este o metoda cam invechita...In fine, este bine sa faceti controale ORL, pt ca trebuie stabilit clar ce s-a intamplat cu urechea si daca a fost afectat auzul! Si mi s-ar parea OK sa vi se spuna exact diagnosticul...vad ca sunteti putin derutat. In ce priveste rinosinuzita (pe care o aveti...), indiferent de perioadele de acutizari sau de cauza ei, ar trebui (conform ultimelor ghiduri de tratament) sa faceti tratament intranazal cu corticosteroid o perioada mai lunga! Vad ca acest medicament lipseste cu desavarsire din tratamentul dvs...Pe de alta parte, rinosinuzita (diagnosticul de sinuzita nu mai este agreat!) poate determina cefalee, tulburari de somn, afectarea atentiei si concentrarii, deci afectarea calitatii vietii! Astfel consider ca trebuie sa o tratati corect! Din punct de vedere alergologic, nu cred ca este cazul sa va investigati acum (pana nu rezolvati problema urechii), dar, la un moment dat va fi necesar sa faceti si acest lucru! Tratamentul neurologic poate fi continuat, nu este doar pentru varstnici...

Va doresc multa sanatate!
0
16-03-2011, ora 14:23
Cristian_Sp
Nu este medic/terapeut
Cristian_Sp
Va multumesc mult pentru ajutor.

O saptamana cat mai frumoasa sa aveti.

Cristian Spiridon
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • DeviaÈ›ia de sept - cum o recunoÈ™ti È™i când trebuie tratată
  • DeviaÈ›ia de sept: IntervenÈ›ia chirurgicală este o abordare mai eficientă decât utilizarea spray-urilor nazale
  •