Rinoadenoidita recurenta copil 2 ani jumate

21-03-2021
mikiyme
Nu este medic/terapeut
mikiyme
Bună ziua. Am un băiețel de 2 ani jumate care de când merge în colectivitate ( de 5 luni) răcește des și în urma răcelilor rămâne mult timp cu năsucul înfundat cu mucisori care uneori curg alteori se regăsesc undeva în spate neputând fi eliminați. Uneori tușește de la ei iritativ noaptea pana vomita. Îl ajuta foarte mult rhynxil ha însă acela l-am putut folosi doar 7 zile. De la ultima răceală de acum 1 luna și ceva( răceală cu rinoadenoidita urmata de otita în care i s-a administrat o soluție cu dexa pe nas, sirop sinupret și antibiotic xifia 10 zile) nu reușim sa scăpăm de mucisori când sunt transparenți când galbiori. Când curge nasul când nu curge și doar sforăie. Uneori se și înfunda momentan ii dau sterimar și Ialoclin de 3 ori pe zi însă nu observ îmbunătățiri. Am facut și aerosol cu betabioptal și respisun la un moment dat dar fără rezultat. Nu știu unde sa mai merg cu el și ce sa ii mai fac. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutați. De imunitate eu ii dau sirop de cătină cu miere de 2 luni deoarece suntem lunar cu răceala si antibiotic. Menționez ca acum 2 săptămâni a făcut rosu în gat cu febra 39 și nas înfundat, haraiala, doctorul de la urgente spunând ca din cauza mucisorilor din nas se irita și în gat. Când s-a uitat în gat a văzut secreții care se lasau din nas. I s-a administrat dexa injectabil 1data după care a scăpat de febra insa gatul a rămas încă puțin rosu și mucisorii persista el sforăie în somn de cele mai multe ori iar acum a apărut și o tuse când uscata când productiva tot de la nas. Pe timpul zilei tușește foarte rar. Umidificatorul îl mai ajuta în timpul somnului.
3 comentarii
0
21-03-2021, ora 19:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Copilul a schimbat și Alimentația odată cu mersul în colectivitate??
2. Ați citut despre Alimentele producătoare de Mucus.. Știți ca acele alimente pot întreține secrețiile exagerate din nas gat. Bronsii?
3. Știți ca un. Copil Alimentat seara cu alimente acre, condimentate, acide. Ca Laptele și fructele baloneaza și produc Reflux gastro esofagian în somn. Anume acidul gastric când urca irita și inflamează Faringele pana sus în spatele nasului??
0
21-03-2021, ora 22:24
mikiyme
Nu este medic/terapeut
mikiyme
Bună seara.Va mulțumesc mult pentru răspuns.
- A schimbat alimentația odată cu întrarea în colectivitate în sensul ca acolo bea lapte iar acasă nu o făcea înainte și nici acum.
- cunosc problema cu alimentele producatoare de mucus am citit tot la dvs cu câteva luni în urma. De aceea am încercat și aceasta metoda însă am observat ca de fiecare data când contactează o răceală rămâne cu problema la nas mult timp chiar și după ce răceală trece.
Acum este după 10.zile de sinupret, de ieri am întrerupt administrarea lui și astazi a început sa și tușească productiv.
- Seara întotdeauna ii dau mâncăruri ușoare întrucât el a avut și o problema digestiva ( un colon iritabil) și suntem mereu atenți la alimentație.
Tusea aceasta apărută astăzi poate fi cauzata de sinupret sirop? Înainte sa încep administrarea lui avea mucisorii undeva în spate și nu puteau fi eliminați sub nici o forma de aceea am încercat fluidizarea lor prin administrarea acestui siropel.
0
22-03-2021, ora 07:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cu siguranță Nu sa rezolvat problema digestiva la copil. Chear daca nu sunt simptome evidente dar laptele sigur nu ii face bine, imunitatea e mai scăzută și asta duce la o vindecare mai lentă.
Trebuie sa aveți un medic pediatru sau medicul de familie care sa cunoască copilul și sai corecteze și Alimentația și tratamentul
Este imposibil la distanta sa faceți asta. La copil fiecare zi.. E alt simptom și tratamentul se adapteaza
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •