Rino-laringo-faringo-amigdalita? Antibiotic?
buna seara. sa va expun problema mea. de o saptamana am urmatoarele simptome: imi curge nasul- la inceput cantitate mare si apoi, acum galben purulent, gros. Asta a fost tot timpul. 3-4 zile m-a durut si gatul, 2 nopti atat de tare incat am crezut ca plang. AM luat fervex, aerius, vibrocil si olynth in perioada asta. apoi durerea de gat s-a transformat in raguseala- efectiv mi-e greu sa vorbesc. Plus tuse seaca in general, dar dimineata este productiva si groasa. Febra am facut doar 2 zile, un pic peste 38. Doar durerea de gat s-a ameliorat, in rest totul este la fel... oare sa iau antibiotic? zinnat? cedax? klacid? augmentin am mai multe in casa dar parca nu as vrea sa abuzez
11 comentarii
trebuie facuta o radiografie SAF si un consult la oRL
radiografia SAF- facuta la camera de garda spune usoara hipertrofie cornete nazale, usoara opacifiere sinusuri maxilare si sinusuri frontale libere. Atata am buletinul scris si acasa m-au trimis fara tratament. desi acum daca pun batista si suflu nasul as putea sa suflu jumatate de ora fara sa se termine cu mucisori galbeni
Ah am si faringele hiperemic sau ceva de genul.
Ah am si faringele hiperemic sau ceva de genul.
e nevoie de consult ORL
pana atunci.. inhalatii, spalaturi nazale+.sinupret 2 la 8 ore
pana atunci.. inhalatii, spalaturi nazale+.sinupret 2 la 8 ore
ma scuzati, nu am terminat complet ce expuneam, aceasta radiografie a fost facuta in urma unui consult la camera de garda de la orl, iar tratamentul lor a fost acesta... nimic adica.
La urgente..deobicei se exclud problemele grave, urgentele, si consulta Medicii rezidenti.
OData ce nu a esit la radiografie sinuzita purulent, nu sau Mai complicat cu tratamentul.
Consultatiile complete se fact la cabinet
At I facut ce am recomandat?
OData ce nu a esit la radiografie sinuzita purulent, nu sau Mai complicat cu tratamentul.
Consultatiile complete se fact la cabinet
At I facut ce am recomandat?
Am facut ce mi-ati recomandat, par sa fiu mai bine, s-a mai dus raguseala, am ramas cu un pic de usturime in gat si un pic de mucisori purulenti. Am luat si bioparox spray dar nu prea il suport... desi cand mi-am dat cu el in nas mi-a si desfundat nasul. sinupretul oricum este fantastic! sunt pe calea cea buna oricum si desi am dat raceala la toata familia, am inceput sa ne simtim mai bine cu toti.
Va multumesc pentru raspuns, Sarbatori fericite!
Va multumesc pentru raspuns, Sarbatori fericite!
Buna ziua. Am o fetita de 3 ani si 8 luni. Acum 4 zile a facut febra nu mai mare de 38, 6, nas infundat, dureri cap si stare generala proasta. Pediatrul a diagnosticat-o cu viroza respiratorie si i-a prescris Nurofen si Panadol la 8 ore, picaturi Bixtonim si spray Tantum verde. Am facut si aerosoli cu ser si dexametazona seara.
Febra a trecut dupa 2 zile, dupa 4 zile a mers la gradinita si starea i s-a inrautatit: stranuta intr-una, are ochii rosii, nas infundat si noaptea o tuse foarte puternica. Am fost la un alt pediatru care a diagnosticat-o rino-faringo-taheo-bronsita si i-a prescis Aerius, Eurespal, aerosoli cu ventolin si flexotide si Klacid pentru ca a auzit ceva la plamanul stang.
A facut si afte in gura.
Ce tratament recomandati in acest caz? Multumesc.
Febra a trecut dupa 2 zile, dupa 4 zile a mers la gradinita si starea i s-a inrautatit: stranuta intr-una, are ochii rosii, nas infundat si noaptea o tuse foarte puternica. Am fost la un alt pediatru care a diagnosticat-o rino-faringo-taheo-bronsita si i-a prescis Aerius, Eurespal, aerosoli cu ventolin si flexotide si Klacid pentru ca a auzit ceva la plamanul stang.
A facut si afte in gura.
Ce tratament recomandati in acest caz? Multumesc.
1. a fost o mare gresala sa trimiteti copilul la gradinita dupa 4 zile de viroza, faptul ca nu avea febra NU inseaman ca e si vindecata
vindecarea completa vine de la 7-10 pana la 21 de zile..depinde de starea de imunitatea acopilului
2acum este o complicatie a virozei si copilul trebuei vazut si la ORL
3 se merge al 2-3 zile la pediatrie sa asculte plamanii si daca nu sunt semne de vindecare si este risc de pneumonie.. trebuei facut tratament cu internare
vindecarea completa vine de la 7-10 pana la 21 de zile..depinde de starea de imunitatea acopilului
2acum este o complicatie a virozei si copilul trebuei vazut si la ORL
3 se merge al 2-3 zile la pediatrie sa asculte plamanii si daca nu sunt semne de vindecare si este risc de pneumonie.. trebuei facut tratament cu internare
Buna ziua, mai am o intrebare.
Ce tratament de imunitate as putea sa ii dau copilului pentru a preveni infectiile din sfera ORL?
Multumesc.
Ce tratament de imunitate as putea sa ii dau copilului pentru a preveni infectiile din sfera ORL?
Multumesc.
sirop de echinaceea de baut
sirop septilin
mucoasa nazala se curata cu spreiuri cu apa de mare ( quixx s.a)
mucoasa faringelui NU trebuie sa fie iritata cu fructe citrice, acre si aicde. cu sucuri si mancare acra
sirop septilin
mucoasa nazala se curata cu spreiuri cu apa de mare ( quixx s.a)
mucoasa faringelui NU trebuie sa fie iritata cu fructe citrice, acre si aicde. cu sucuri si mancare acra
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nas ingust
- 3Complicatii amigdalite?
- 3Amigdalita
- 7Nas infundat copil
- 1operatie amigdale
- 8Am suflat nasul si am observat o punga rosiatica in nara dreapta spre sinus
- 23Ce sanse de supravietuire are tatal meu cu urmatorul diagnostic? Va rog mult!
- 3durere de nas
- 5Diagnostic: Micoza oro-faringiana; amigdalita linguala; amigdalita criptica; gastrita
- 4secretii in spatele nasului
- 3Problema cu mimica nasului
- 2Durere mare in gat si amigdale marite
- 2Amigdalita cronica cazeoasa
- 1Umflatura in spatele găurii din cartilaj
- 1Amigdalita
- 3Amigdala umflata si dureri gat/ureche
- 2Amigdale inflamate fara durere si sforait de noapte, fara muci febra sia lte simptome..
- 0Infectie amigdale dupa augumentin
Mai multe informații despre: Rinofaringita acuta Nasul amigdalita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: