Rinita vasomotorie, hipertrofia cornetelor nazale

11-01-2013
negcristina
Nu este medic/terapeut
negcristina
'Buna ziua. Ma numesc Cristina si am 20 de ani. Am probleme cu caile respiratorii superioare si nu mai rezist tratamentelor si chinurilor permanente. Aveam niste simptome foarte neplacute (rinoree posterioara). Atunci (in 2006) mi s-a luat frotiu din faringe si s-a constatat ca aveam Stafilococ Auriu. Am facut aceasta analiza de 2 ori si rezultatele coincideau. Am primit diverse tratamente fara nici un rezultat(de fapt in ceea ce priveste simptomele, pt ca am facut analiza de frotiu a 3-a oara si deja s-a depistat o alta bacterie, Bronhonela). Din contra, starea mi s-a inrautatit. In martie 2008 mi s-au inlaturat amigdalele deoarece facusem niste crize respiratorii. In prezent ma supara deja si urechile, sunt si ele infundate. Dupa care simptomele tot nu dispareau. Mi s-au facut blocade in nas cu Diprospan. Nici un rezultat. Dupa aceasta mi s-a ars mucoasa nazala. Nici un rezultat. Abia respir. Trebuie sa elimin prin cavitatea bucala tot lichidul care se scurge din nas in faringe. Nasul e permanent infundat. Am fost la multi medici si nici unul nu reuseste sa ma ajute. Starea mea se inrautateste din ce in ce! Daca puteti sa ma ajutati cu vreun sfat, va rog mult sa o faceti! Sunt disperata! Va multumesc anticipat! Salvati-ma va rog, pt ca nu mai rezist. Nu traiesc, dar supravietuiesc. Ar parea la prima vedere ceva banal, dar in esenta e foarte grav!' Aceasta era povestea mea cu cca 4 ani in urma. Problema nu am reusit s-o rezolv din incompetenta medicilor si din cauza ca pur si simplu mi-am pierdut speranta si intr-un moment am renuntat la ideea ca este posibil sa ma fac bine din nou. In aceasta perioada am mai administrat unele tratamente printre care un tratament homeopatic de scurta durata cu euphorbium, nasonex, lymphomyosot, aerius, bilobil; niciunul dintre ele nu a dat rezultate. Am fost diagnosticata de numerosi medici cu rinita vasomotorie. Astazi am decis iar sa fac o vizita la un medic nou, caci ma deranjeaza rinoreea posterioara ambundenta si urechile permanent infundate (in special urechea stanga). In urma nazoscopiei noul medic m-a diagnosticat cu hipertrofie a cornetului nazal stang si mi-a indicat picaturi flutinex de 2 ori pe zi perioada indelungata. Sincer, nu mai cred in posibilitatea rezolvarii problemei.Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat.
1 comentarii
0
11-01-2013, ora 22:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici pe forum... gasiti sute de sfaturi despre cum se trateaza corect o rinita
gaditi si mii de postari...din care o sa intelegeti ca si alimentatia si problemele gastrice.. pot duce la producerea acelor secretiii din nas... si ce trebuie facut in acest caz, ,
cornetele marite...pot fi usor micsorate in volum cu radiofrecventa...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: