Rinita cronica
cu respect dl doctor. am 43 ani si o problema foarte sensibila.sunt de la tara si de 2 ani ma ingrozeste venirea iernii.daca stau in casa nu am nimic, cum ies afara in urma celui mai mic efort, chiar si cel de a merge, racesc foarte rau, in urma inspirarii aerului rece.am facut raza la plamini, ct la git, consult orl, nimic.m-am saturat de paracetamol si toate prafurile pentru raceala, nu pot sa mai i-au zi de zi. Va rog ajutati-ma cu un remediu! Va multumesc!
se numeste Alergie la frig
ca si orice alergie trebuie tratata COMPLEX
se renunta la alimentele alergene ( la toate lactatele, fructele citrice, mezeluri si dulciuri din comert cu coloranti artificiali)
se fac cure de detoxifiere a organismului cu ceaiuri de matasa de porumb si urzica, prune uscate..s.a
se fac tratamente pentru IMuntate cu Echinaceea, Ginseng, ghimbir, scortisoara, cuisoare..consumate zilnic
tratament local cu Aerosoli, inhalatii, gargara..s.a cum am mai scris pe Forum
ca si orice alergie trebuie tratata COMPLEX
se renunta la alimentele alergene ( la toate lactatele, fructele citrice, mezeluri si dulciuri din comert cu coloranti artificiali)
se fac cure de detoxifiere a organismului cu ceaiuri de matasa de porumb si urzica, prune uscate..s.a
se fac tratamente pentru IMuntate cu Echinaceea, Ginseng, ghimbir, scortisoara, cuisoare..consumate zilnic
tratament local cu Aerosoli, inhalatii, gargara..s.a cum am mai scris pe Forum
Buna ziua, ma numesc adi, am 22 de ani si a o problema:am fost operat acum 3 ani de deviatie de sept, rinita cronica hipertrofica bilaterala, polipoza nazala.m-am simtit bine de atunci.de vreo 3 sapt am avut o raceala am luat tratament cu antibiotic de la medic, mi-a trecut, acuma de 2 sapt am o durere in gat care a revenit din nou si nu mai scap de ea(durerea este doar la inghitire, am mai simtit ca si cum mi-ar veni inapoi ce am mancat(cateodata imi vine sa ragai), sau ca un fel de arsura...)Daca se poate un sfat.Va multumesc
este nevoie de consult ORL.. si de consult la gastrologie
ca sa stii la ce nivel e problema
cred ca este un reflux gastro-esofagian si am scris mult despre asta pe forum
ca sa stii la ce nivel e problema
cred ca este un reflux gastro-esofagian si am scris mult despre asta pe forum
am fost la consult orl si acuma iau tratament cu avamys(am luat 10 zile si spray bioparox..mia trecut dar acuma a revenit iarasi)..ma voi duce si la gastrologie sa vad care e problema(mentionez ca nu am avut niciodata probleme de stomac)...seara durerea e mai mare in gat..nu numai la inghitire...
Va multumesc pentru raspuns.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna seara dnul dr. As dori sa ma lamuriti cat se poate, in problema mea. Am 25 de ani si momentam sunt insarcinata cu al doilea bebe. De aprox 3-4 ani, au inceput sa apara niste usoare simptome alergice, si anume stranutul, rinoreea si ochii lacrimand. De cand am ramas insarcinata prima data, in 2013, aceste simptome s au amplificat si am ajuns sa am crize destul de urate, care ma tin si o zi intreaga. Se manifesta dupa cum ziceam, cu stranuturi dese, chiar si de 10 ori consecutiv, nasul curge intr una, secretie apoasa, iar ochii imi lacrimeaza de asemenea. Cel mai rau e ca arunci cand stranut, ma mananca in interiorul gatului si in urechi, este de nedescris. De multe ori, de la atata stranutat, imi venea sa vars, eram ca o leguma, cu ochii inchisi si aproape lesinata.
Am fost la dr alergologi, mi au facut teste cutanate si chiar in sange, culmea, nu mi a iest ca as avea vreo alergie. Am fost la radiografie, mi a spus ca as avea o rinosinuzita si o usoara deviatie de sept, plus polipi. Mi a dat trat medicamentos, desloratadina, flamexin si nasonex, nu m au ajutat mult, plus ca in timpul sarcinii, acum, nu pot sa iau nimic si va zic sincer, e groaznic.
Sa va zic acum la ce am observat eu ca as fi alergica.. La fumul de tigara, stranut, arunci cand simt un curent de aer rece/cald, la fel si aerul conditionat si la praf.
Sunt hotarata ca in primavara viitoare sa fac demersurile necesare pt a scapa de chin, problema e ca nu stiu ce am, este rinita cronica/alergica? Este rinosinuzita? De ce trebuie sa ma operez?
As vrea sa rezolv toate lucrurile intr-o operatie, si anume, alergia, deviatia, polipii si chiar varful nasului care e putin mai mare.. Unde imi recomandati sa merg? Ce pot face acum pe timpul sarcinii sa pot sa am zle normale? Fara sa stranut si sa ma intrebe mereu lumea daca am gripa?
Multumesc, sper sa imi raspundeti si mie.
Am fost la dr alergologi, mi au facut teste cutanate si chiar in sange, culmea, nu mi a iest ca as avea vreo alergie. Am fost la radiografie, mi a spus ca as avea o rinosinuzita si o usoara deviatie de sept, plus polipi. Mi a dat trat medicamentos, desloratadina, flamexin si nasonex, nu m au ajutat mult, plus ca in timpul sarcinii, acum, nu pot sa iau nimic si va zic sincer, e groaznic.
Sa va zic acum la ce am observat eu ca as fi alergica.. La fumul de tigara, stranut, arunci cand simt un curent de aer rece/cald, la fel si aerul conditionat si la praf.
Sunt hotarata ca in primavara viitoare sa fac demersurile necesare pt a scapa de chin, problema e ca nu stiu ce am, este rinita cronica/alergica? Este rinosinuzita? De ce trebuie sa ma operez?
As vrea sa rezolv toate lucrurile intr-o operatie, si anume, alergia, deviatia, polipii si chiar varful nasului care e putin mai mare.. Unde imi recomandati sa merg? Ce pot face acum pe timpul sarcinii sa pot sa am zle normale? Fara sa stranut si sa ma intrebe mereu lumea daca am gripa?
Multumesc, sper sa imi raspundeti si mie.
1.chear daca nu ai avut testele pozitive la alergolog
cauza problemelor, cred, raman la nivelul tractului digestiv si intoleranta la anumite
produse alimentare
sfatul este sa Renunti in totalitate la Lactate, toate mezelurile si dulciurile din comert
sa consumi alimente gatite acasa, cat mai simplu ( te mai documentezi despre alimente alergene si cum s eface cura de detoxifiere a colonului)
2 local in nas poti folosi acum doar Quixx soft..
dupa nastere se poate si interveni chirurgical daca este cazul..
cauza problemelor, cred, raman la nivelul tractului digestiv si intoleranta la anumite
produse alimentare
sfatul este sa Renunti in totalitate la Lactate, toate mezelurile si dulciurile din comert
sa consumi alimente gatite acasa, cat mai simplu ( te mai documentezi despre alimente alergene si cum s eface cura de detoxifiere a colonului)
2 local in nas poti folosi acum doar Quixx soft..
dupa nastere se poate si interveni chirurgical daca este cazul..
Buna ziua dl.Doctor
Sunt nou pe acest forum, dar am citit o parte din raspunsurile dumneavoastra si asi vrea si eu ajutor. De un an de zile am o senzatie de nas infundat. Am fost la medicul ORL a zis ca este rinita alergica si mi-a recomandat diferite sprayiuri, dar fara efect. In continuare persista senzatia de nas infundat si mucoasa uscata. Iarna trecuta sa aceasta am facuta sinusita pe care am tratato cu antibiotice dar problema nasului persista. Am citit despre tratamentul cu vitamina A uleioasa+colargol si ceai de musetel cu Inalant. Ma poate ajuta un astfel de tratament.
Multumesc
Sunt nou pe acest forum, dar am citit o parte din raspunsurile dumneavoastra si asi vrea si eu ajutor. De un an de zile am o senzatie de nas infundat. Am fost la medicul ORL a zis ca este rinita alergica si mi-a recomandat diferite sprayiuri, dar fara efect. In continuare persista senzatia de nas infundat si mucoasa uscata. Iarna trecuta sa aceasta am facuta sinusita pe care am tratato cu antibiotice dar problema nasului persista. Am citit despre tratamentul cu vitamina A uleioasa+colargol si ceai de musetel cu Inalant. Ma poate ajuta un astfel de tratament.
Multumesc
1 putin schimbat regimul alimentar. pentru a exclude fonul alergic alimentar
gasesti pe forum sau pe google ce alimente sunt alergene
2 faci tratamentul cu Colargol 10 zile
daca da rezultat cat de cat.. poti sa repeti si luna viitaore
daca nu este rezultat.. te programezi pentru micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa sau laser
gasesti pe forum sau pe google ce alimente sunt alergene
2 faci tratamentul cu Colargol 10 zile
daca da rezultat cat de cat.. poti sa repeti si luna viitaore
daca nu este rezultat.. te programezi pentru micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa sau laser
Buna ziua dl. Doctor. Multumesc de raspunsul dumneavoastra, voi incepe chiar de astazi. Dar am vrut sa intreb, eu am aparat pentru inhalatii, imi poate fi de folos si daca da cum, ce substanta asi putea folosi? Multumesc
se pun 3-4 picaturi de Ser Efedrinat + 30 pic de Prospan + 5 ml ceai cald de musetel
Buna ziua dl. Doctor. Revin la dumneavoastra cu o intrebare in privinta cornetelor inflamate. Medicul ORL mi-a zis ca am o deviatie de sept si un polip. Este posibila micsorarea cornetelor fara operatia pentru deviere de sept? Multumesc
daca deja este si un polip.. inseaman ca problema cu alergia este destul de grava
N.o sa te ajute cu nimic doar micosrarea cornetelor
fiindca devatia de sept favorizeaza o proasta respiratie nazala, modifica turbulentele normale care le parcurge aerul in nas..si favorizeaza inflamatia cronica si cresterea polipilor
sftul meu este
1 sa te documentezi despre alimentatia sanatoasa si sa excluzi Alimentele alergene...
sa faci cure de durata pentru detoxifiere si curatarea intestineor
de acolo vine fonul alergic
2 te internezi la ORL..si lasi medicul sa faca ce stie catrebuie in nas...cu conditia sa fie anestezie totala...si in acest caz te intereseaza doar rezultatul...ca tot nu simti nimic
N.o sa te ajute cu nimic doar micosrarea cornetelor
fiindca devatia de sept favorizeaza o proasta respiratie nazala, modifica turbulentele normale care le parcurge aerul in nas..si favorizeaza inflamatia cronica si cresterea polipilor
sftul meu este
1 sa te documentezi despre alimentatia sanatoasa si sa excluzi Alimentele alergene...
sa faci cure de durata pentru detoxifiere si curatarea intestineor
de acolo vine fonul alergic
2 te internezi la ORL..si lasi medicul sa faca ce stie catrebuie in nas...cu conditia sa fie anestezie totala...si in acest caz te intereseaza doar rezultatul...ca tot nu simti nimic
Pana acuma 2 ani nu avut aceasta problema, dar am folosit in exces picaturi nazale care mi-au provocat marirea cornetelor. In 2015 am avut 2 interventii chirugicale cu anestezie totala si am un pic emotii sa nu fie prea mult. Deacea am si intrebat daca micsorarea cornetelor poate rezolva problema. Multumesc
Buna ziua Dl.Doctor. Am facut interventia de deviere de sept, ma simt mai bine, dar in continuare am probleme cu cornetele nazale. Asi vrea sa stiu daca poblema data se poate rezolva prin radiofrecventa? multumesc
da.. cornetele nazale cel mai bine reactioneaza la micsorarea cu radiofrecventa
poti sa vii la pascani..sau sa mergi in Iasi la arcadia
poti sa vii la pascani..sau sa mergi in Iasi la arcadia
Multumesc de raspuns. Trebuie sa spun ca interventia de deviere de sept am facuto in 28 iunie. In acest sens cand pot face micsorarea cornetelor nazale si daca este necesara o programare la dumneavoastra? Alternativ va rog sau pe forum sau in privat cat costa micsoarea cu radiofrecventa?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua. Numele meu este Tuta B. Sunt din Constanta. Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am niste scretii in gat, cica postnazale, numai ziua si nu reusesc sa scap de ele. Am fost la aproape toti ORL-istii din oras. Am facut endoscopii nazale si in gat, exudat faringian, radiografii la sinusuri, analize, radiografii pulmonare, inclusic CT toracic. Totul este OK. Toti imi spun ca problema vine de la aceste secretii postnazale, de fapt o rinita cronicizata. Mentionez ca am lucrat intr-o rafinarie, 33 de ani (la birou, este adevarat). Acum fac un tratament cu Aerius, Singulaire, un spray nasal, Dymista. Ce trebuie sa mai fac? Cica tratamentul este de durata (il am pe 3 luni). Am facut aerosoli cu fluimucil, degeaba. Am gasit pe net sa fac gargara cu apa calduta si o lingurita de sare si spalaturi nazale cu apa calduta, sare si bicarbonat. Tocmai ce am facut si parca mi s-a mai calmat gatul. Sau poate este ceva de moment. Mi s-au recomandat aerosoli cu betabioptal si naabak.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema la cineva?
Multumesc, astept raspuns.
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema la cineva?
Multumesc, astept raspuns.
1 citeste pe google dspre ALImente producatoare de MUCUS
2 ingestiagtiila Gastrologie
2 ingestiagtiila Gastrologie
PENTRU Gigabyte,
Legat de faptul ca :
1. aveai ”probleme cu nasul, respiram foarte greu si pe o singura nara, alternativ. In trecut am avut o problema, m-am lovit rau la nas, si am reusit sa-l stramb.”
2. aveai ”1.Septul nazal deviat, 2. Rinita cronica, 3. Alte boli ale cailor respiratorii superioare specificate, 4. Diformitate dobandita a nasului.”
3. ai suferit operatii de ”meatotomie medie stanga, rezectie repozitie septala, mucotomie CNI bilateral, montare autogrefon cartilaginos labiocolumelar, rezectie gibozitate dorsum nasi.”
4. dupa un an si jumatate de la operatie ”usor usor au inceput sa apara niste cruste subtirele, pe care la inceput le eliminam foarte usor. Cu timpul acestea erau din ce in ce mai groase si mai greu de eliminat, pana in momentul in care, desi ma fortam foarte tare sa suflu nasu sa le elimin, erau cumva blocate inauntru, trepidand.”
IATA CE POT SA-TI SPUN EU (nu sunt medic, sunt pacient operat aproape identic cu tine, mai putin ” meatotomie medie stanga ”) :
Conform ORDINULUI DE MINISTRU NR. 1284 DIN 2010 (http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordin-nr-1-284-din-5-octombrie-2010-privind-aprobarea-ghidurilor-de-practica-medicala-pentru-specialitatea-otorinolaringologie-emitent-ministerul-sanatatii-123787.html ) privind ghidurile de practica medicala ORL la categoria RINITE CRONICE sunt trecute :
1. RINITA CRONICA SIMPLA (pentru care NU se prevede tratament CHIRURGICAL) ;
2. RINITA HIPERTROFICA pentru care ORDINUL prevede NUMAI TRATAMENT CHIRURGICAL desi academicianul medic ORL DORIN SARAFOLEANU (http://rmj.com.ro/articles/2012.3/RMR_Nr-3_2012_Art-3.pdf ) zice ca trebuie incercat TRATAMENT MEDICAMENTOS 3 LUNI si daca nu da rezultate se recurge la operatie de reducere a dimensiunilor (volumului) cornetelor. ORDINUL prevede urmatoarele metode de reducere a dimensiunilor cornetelor:
a. ● cauterizare liniarã
b. ● diatermie submucoasã
c. ● criochirurgia cornetelor
d. ● mucotomie totalã sau parţialã a cornetelor nazale inferior sau mijlociu
e. ● rezecţie submucoasã a osului cornetelor ;
3. RINITA ATROFICA (OZENA) pentru care ordinul prevede atat tratament MEDICAMENTOS cat si CHIRURGICAL;
4. RINITA SICCA pentru care ordinul prevede tratament MEDICAMENTOS;
5. RINITA CAZEOASA pentru care ordinul prevede
a. - înlãturarea bridelor şi granulaţiilor tisulare
b. - drenarea sinusului afectat.
(Banuiesc, dupa cum suna, ca cele 2 tratamente de mai sus sunt de MICA CHIRURGIE)
Spui ca aveai nasul stramb dar nu este clar ce inseamna stramb pentru ca ai fost operat de cocoasa (gibozitate).
Spui ca ” respiram foarte greu si pe o singura nara, ALTERNATIV ”. Aceasta se numeste RINITA VASOMOTORIE sau rinita in balans (sau in balanta).
Aceasta rinita, conform ordinului, beneficiaza in adevar de tratament chirurgical dar si de tratament medicamentos.
Spui ca dupa un an si jumatate de la operatie ”usor usor au inceput sa apara niste cruste”.
Iti sugerez sa vezi RINITA ATROFICA (OZENA) deoarece poate aceasta rinita poate apare si dupa MUCOTOMII EXCESIVE.
Nu stiu daca e cazul tau, dar e bine sa arunci o privire asupra acestei rinite atrofice si sa vezi daca seamana cu simptomele pe care le prezinti.
SANATATE MULTA
Legat de faptul ca :
1. aveai ”probleme cu nasul, respiram foarte greu si pe o singura nara, alternativ. In trecut am avut o problema, m-am lovit rau la nas, si am reusit sa-l stramb.”
2. aveai ”1.Septul nazal deviat, 2. Rinita cronica, 3. Alte boli ale cailor respiratorii superioare specificate, 4. Diformitate dobandita a nasului.”
3. ai suferit operatii de ”meatotomie medie stanga, rezectie repozitie septala, mucotomie CNI bilateral, montare autogrefon cartilaginos labiocolumelar, rezectie gibozitate dorsum nasi.”
4. dupa un an si jumatate de la operatie ”usor usor au inceput sa apara niste cruste subtirele, pe care la inceput le eliminam foarte usor. Cu timpul acestea erau din ce in ce mai groase si mai greu de eliminat, pana in momentul in care, desi ma fortam foarte tare sa suflu nasu sa le elimin, erau cumva blocate inauntru, trepidand.”
IATA CE POT SA-TI SPUN EU (nu sunt medic, sunt pacient operat aproape identic cu tine, mai putin ” meatotomie medie stanga ”) :
Conform ORDINULUI DE MINISTRU NR. 1284 DIN 2010 (http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordin-nr-1-284-din-5-octombrie-2010-privind-aprobarea-ghidurilor-de-practica-medicala-pentru-specialitatea-otorinolaringologie-emitent-ministerul-sanatatii-123787.html ) privind ghidurile de practica medicala ORL la categoria RINITE CRONICE sunt trecute :
1. RINITA CRONICA SIMPLA (pentru care NU se prevede tratament CHIRURGICAL) ;
2. RINITA HIPERTROFICA pentru care ORDINUL prevede NUMAI TRATAMENT CHIRURGICAL desi academicianul medic ORL DORIN SARAFOLEANU (http://rmj.com.ro/articles/2012.3/RMR_Nr-3_2012_Art-3.pdf ) zice ca trebuie incercat TRATAMENT MEDICAMENTOS 3 LUNI si daca nu da rezultate se recurge la operatie de reducere a dimensiunilor (volumului) cornetelor. ORDINUL prevede urmatoarele metode de reducere a dimensiunilor cornetelor:
a. ● cauterizare liniarã
b. ● diatermie submucoasã
c. ● criochirurgia cornetelor
d. ● mucotomie totalã sau parţialã a cornetelor nazale inferior sau mijlociu
e. ● rezecţie submucoasã a osului cornetelor ;
3. RINITA ATROFICA (OZENA) pentru care ordinul prevede atat tratament MEDICAMENTOS cat si CHIRURGICAL;
4. RINITA SICCA pentru care ordinul prevede tratament MEDICAMENTOS;
5. RINITA CAZEOASA pentru care ordinul prevede
a. - înlãturarea bridelor şi granulaţiilor tisulare
b. - drenarea sinusului afectat.
(Banuiesc, dupa cum suna, ca cele 2 tratamente de mai sus sunt de MICA CHIRURGIE)
Spui ca aveai nasul stramb dar nu este clar ce inseamna stramb pentru ca ai fost operat de cocoasa (gibozitate).
Spui ca ” respiram foarte greu si pe o singura nara, ALTERNATIV ”. Aceasta se numeste RINITA VASOMOTORIE sau rinita in balans (sau in balanta).
Aceasta rinita, conform ordinului, beneficiaza in adevar de tratament chirurgical dar si de tratament medicamentos.
Spui ca dupa un an si jumatate de la operatie ”usor usor au inceput sa apara niste cruste”.
Iti sugerez sa vezi RINITA ATROFICA (OZENA) deoarece poate aceasta rinita poate apare si dupa MUCOTOMII EXCESIVE.
Nu stiu daca e cazul tau, dar e bine sa arunci o privire asupra acestei rinite atrofice si sa vezi daca seamana cu simptomele pe care le prezinti.
SANATATE MULTA
depinde de oras si clinica
dai clic pe fvaleriu
gasesti numarul de telefon a cabinetului si face programarea
dai clic pe fvaleriu
gasesti numarul de telefon a cabinetului si face programarea
Buna ziua d-le doctor,
Revin la problema mea expusa mai sus. Am facut investigatii la Gastrologie, inclusiv analiza pt.bacteria HB. Totul este OK. Am in continuare secretii in gat. M-am hotarat sa renunt la tratament, deoarece am constatat ca secretia de mucus creste. Am facut aerosoli cu betabioptal si naabak.
Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat si promit ca nu va mai deranjez. Sanatate multa.
Tuta B (Constanta).
Revin la problema mea expusa mai sus. Am facut investigatii la Gastrologie, inclusiv analiza pt.bacteria HB. Totul este OK. Am in continuare secretii in gat. M-am hotarat sa renunt la tratament, deoarece am constatat ca secretia de mucus creste. Am facut aerosoli cu betabioptal si naabak.
Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat si promit ca nu va mai deranjez. Sanatate multa.
Tuta B (Constanta).
1 renunta la Toate lactatele, paine si alte fainoase calde cu aluatul cu drojdie.
conumi fructe si dulciuri doar pana in orele 17.00, mai tarziu nimic doar o cina usoara
multe lichide clade d e baut si apa
2 ACC 600 1 pe zi
Sinupret 2 la 8 ore 10-14 zilee
aerosoli cu 30 oic Prospan si 5 ml de ceai cald de busuioc
conumi fructe si dulciuri doar pana in orele 17.00, mai tarziu nimic doar o cina usoara
multe lichide clade d e baut si apa
2 ACC 600 1 pe zi
Sinupret 2 la 8 ore 10-14 zilee
aerosoli cu 30 oic Prospan si 5 ml de ceai cald de busuioc
Buna seara! in urma cu doua săptămâni am consultat un medic ORL care mi a pus ca si diagnostic, rinita cronica si o usoare alergie. mucoasa nazala fiind iritata si albicioasa. tin sa precizez ca sunt insarcinata in 6 luni si mi a dat niste picaturi, Biorinil, care nu ma ajuta deloc. Nu am deviație de sept sau polipi nazali. Problema este ca nu stiu ce sa mai fac, am aceste simptome de aproape 1 an, numai ca acum s au acutizat. Am nasul infundat, respir foarte greu in special in pozitia culcat, secretii apoase dar sporadice, nu stranut, si gatul usor inflamat. singurul care ma ajuta este Olynth. sunt mereu obosita si ametita, probabil din cauza respiratiei dificile si urechile usor înfundate. As dori sa incerc un tratament naturist sau ceva care ma poate ajuta chiar dacă sunt insarcinata. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, v as fi recunoscatoare.
1 citesti pe google despre Alimente Alergene si le excluzi pe toate din alimentatie
asa o sa eviti si alergeniis si secretia de mucus
2 pe sarcina pentru rinita se poate folosi doar Quixx soft sprey de mai multe ori pe zi pentru spalaturi nazale..si dupa se pune cate 1 pic de 3 ori pe zi de Pinosol
3 dupa nastere posibil simptomele sa dispara de la sinesau o sa fie cazul de reducerea cornetelor in volum cu Radiofrecventa
asa o sa eviti si alergeniis si secretia de mucus
2 pe sarcina pentru rinita se poate folosi doar Quixx soft sprey de mai multe ori pe zi pentru spalaturi nazale..si dupa se pune cate 1 pic de 3 ori pe zi de Pinosol
3 dupa nastere posibil simptomele sa dispara de la sinesau o sa fie cazul de reducerea cornetelor in volum cu Radiofrecventa
D-le dr va cer si eu sfatul in ceea ce priveste rinita cronica cu care am fost diagnosticata.. anul trecut m am. Operat deviatie, cornete, un timp respiratia a fost catusi de cat ok, dar apoi din ce in ce mai rau simteam k ma infund p nas, si in piept simteam un nod. La pneumolog mi a zis ca as avea astm (inainte de operatia la nas nu am avut niciodt probleme cu astmul, chiar mai facusem spirometrie înainte), in iarna chiar am racit rau, eram infundata si n piept, iar p nas trebuia sa fol picaturi, ca nu puteam respira fara (raceala Fara tuse/expectoratie, doar transpiram f rau, piept infundat, nu puteam sa suflu nasul, imi simteam toata secretia p gat).. mi a intervenit din nou dr la nas k a zis ca simte nod in piept din cauza la nas, k nu e astm, etc, astfel a intervenit la cornete, prin nush ce procedeu cu infiltratii in osul cornetelor ( am fct CT inainte, era hipertrofie in continuare, alt consult in alta parte care mi a spus ca am cornetele tot mari).. Dupa ult operatie am respirat vreo luna mai bn, a 2 a, dar acum iar se infunda nasul... De operat clar nu mai fc asta pt k mi a fost f rau la ult interventie (a trebuit sa refaca toata interventia de septoplastie - rinoplastie deschisa de dt asta in scop functional plus umblat ul la cornete, mi a luat cartilaj de la ureche Pt a l folosi).. Efectiv nu stiu ce solutie sa gas, chiar in tot domeniul acesta al orl nu exista o solutie pt nas infundat.. Zilnic se infunda, uneori simt ca trag aer ca intr un cauciuc /balon si se blochează la mijlocul nasului, in cel mai fericit caz am o nara desfundata.. nu stiu cum sa rezolv aceasta problema, mai ales dc diagnosticul de astm ar fi unul real (am fct teste alergenice negative, endoscopie - o mica secretie, am luat tratament o luna si regim). Dr care m a operat in continuare zice k nu are nimic, nu mi dau seama dc ar fi putut gresi cv si nu spune, cu atât mai mult cu cat m au vazut si alți ORL isti dupa (care m au diagnosticat cu rinita, insuficienta alara, glotica, etc), simt tot timpul o iritație in gat, iar dupa ult interventie cand suflu nasul imi sfornaie ca un pisoi (zilnic patesc asta, dar nu tot timpul se aude sfornaitul, ma gandeam k de la cartilajul acela de la ureche atasat, nu stiu).
Buna ziua! As dori sa stiu cat timp trebuie sa fac tratamentul pt.rinita cu picaturi Mometazona, tratamentul este dat in urma consultatiei !
pt Ilariana
asta poate sa.ti spuna doar medicul ORL care a vazut si nasul
rinita difera de la caz la caz si pe forum gasesti multe solutiii pentru diferite forme de rinita
Pt LILI 6
citeste pe forum despre tratamentul cu Colargol
ar din cele citite cred ca ai mari probleme cu dgestia, faci reflux gastro-esofagian
si anume acidul gastric irita esifagul, faringele pana sus in sptele nasului si intretine acele simptome despre care vorbesti in piept, nas si gat
asta poate sa.ti spuna doar medicul ORL care a vazut si nasul
rinita difera de la caz la caz si pe forum gasesti multe solutiii pentru diferite forme de rinita
Pt LILI 6
citeste pe forum despre tratamentul cu Colargol
ar din cele citite cred ca ai mari probleme cu dgestia, faci reflux gastro-esofagian
si anume acidul gastric irita esifagul, faringele pana sus in sptele nasului si intretine acele simptome despre care vorbesti in piept, nas si gat
Va multumesc pt raspuns! am fct endoscopie in urma careia mi a iesit o mica secretie, dr mi a zis ca nu e cv f grav mi a dat ccontroloc si gaviscon 1 luna, plus regim
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15rinita hipertrofica
- 3am dureri de cap variabile-dinspre cefa, crestetul capului si frunte, dificultati de respiratie
- 4Sinuzita si rinita - operatie?
- 8stare generala de sanatate instabila
- 18Rinita
- 7respir greu, simt ca ma sufoc
- 3rinita hipertrofica operata cu radiofrecventa
- 7cat mai am de trait!
- 5rinita?
- 10rinita vasomotorie
- 4baietel de 3 luni care respira greu
- 1Dificultate respiratie
- 3fumat
- 2Rinita si otita medie seroasa