Rezultate analize

10-07-2023
Razvan
Nu este medic/terapeut
Razvan
Bună ziua, acum 1 săptămâna am avut dureri de mușchi și dureri in piept, doctorul de familie m-a trimis sa îmi fac analize de sânge, singurele analize care nu mi-au ieșit bine sunt:
Procentul de neutrofile:26.3% interval normal 41-70.7
Procentul de eozinofile:22% interval normal 0.6-7.6
Numar de eozinofile:1.64 mii/uL interval normal 0.03-0.59
Calciu seric:10.8 mg/dL interval normal 8.4-10.2
Mulțumesc!
5 comentarii
0
10-07-2023, ora 18:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati facut si examen coproparazitologic?
0
10-07-2023, ora 21:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ati mancat carne de porc netestata sau insuficient preparata?
Aveti eozinofilele mari. Faceti test trichinela si examen coproparazitologic.
0
11-07-2023, ora 14:12
Razvan
Nu este medic/terapeut
Razvan
Bună ziua, posibil sa am paraziți ca am văzut în scaun viermi! Mulțumesc!
0
12-08-2024, ora 17:21
puiteldoinita@gmail.com
Nu este medic/terapeut
puiteldoinita@gmail.com
Bună ziua! Ce inseamnă eritroblasti 0, 1? Multumesc
0
13-08-2024, ora 07:59
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua! Prezența eritroblaștilor în sânge, indicată ca „eritroblaști 0, 1”, se referă la numărul acestor celule, exprimat probabil ca procent din totalul celulelor dintr-un eșantion de sânge. Eritroblaștii sunt celulele precursoare ale eritrocitelor (celulele roșii ale sângelui), și sunt normale în măduva osoasă, unde eritrocitele se dezvoltă, dar nu ar trebui să fie prezente în circulația periferică a sângelui la adulți.

În context clinic, detectarea eritroblaștilor în sângele periferic poate indica o serie de afecțiuni hematologice sau alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără eritroblastoză fetală, anemii severe, unele forme de leucemie, stres sever al măduvei osoase (de exemplu, în răspuns la infecții severe sau expunerea la anumite toxine), sau poate indica recuperarea măduvei osoase după o perioadă de aplazie.

Prezența unui procent foarte mic de eritroblaști, cum ar fi 0, 1%, poate fi uneori un rezultat fals sau o anomalie temporară, dar orice detectare a eritroblaștilor în sângele periferic merită investigată mai departe pentru a determina cauza subiacentă. Evaluarea clinică amănunțită și alte teste de laborator sunt esențiale pentru a înțelege semnificația prezenței eritroblaștilor într-un anumit context medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi cercetări oferă o mai bună înțelegere a originii eozinofilelor și a eozinofiliei și a efectelor tratamentelor care le vizează
  •