Rezultate analize

Bună ziua, acum 1 săptămâna am avut dureri de mușchi și dureri in piept, doctorul de familie m-a trimis sa îmi fac analize de sânge, singurele analize care nu mi-au ieșit bine sunt:
Procentul de neutrofile:26.3% interval normal 41-70.7
Procentul de eozinofile:22% interval normal 0.6-7.6
Numar de eozinofile:1.64 mii/uL interval normal 0.03-0.59
Calciu seric:10.8 mg/dL interval normal 8.4-10.2
Mulțumesc!
Procentul de neutrofile:26.3% interval normal 41-70.7
Procentul de eozinofile:22% interval normal 0.6-7.6
Numar de eozinofile:1.64 mii/uL interval normal 0.03-0.59
Calciu seric:10.8 mg/dL interval normal 8.4-10.2
Mulțumesc!
5 comentarii

Ati mancat carne de porc netestata sau insuficient preparata?
Aveti eozinofilele mari. Faceti test trichinela si examen coproparazitologic.
Aveti eozinofilele mari. Faceti test trichinela si examen coproparazitologic.

Bună ziua, posibil sa am paraziți ca am văzut în scaun viermi! Mulțumesc!

Bună ziua! Ce inseamnă eritroblasti 0, 1? Multumesc

Bună ziua! Prezența eritroblaștilor în sânge, indicată ca „eritroblaști 0, 1”, se referă la numărul acestor celule, exprimat probabil ca procent din totalul celulelor dintr-un eșantion de sânge. Eritroblaștii sunt celulele precursoare ale eritrocitelor (celulele roșii ale sângelui), și sunt normale în măduva osoasă, unde eritrocitele se dezvoltă, dar nu ar trebui să fie prezente în circulația periferică a sângelui la adulți.
În context clinic, detectarea eritroblaștilor în sângele periferic poate indica o serie de afecțiuni hematologice sau alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără eritroblastoză fetală, anemii severe, unele forme de leucemie, stres sever al măduvei osoase (de exemplu, în răspuns la infecții severe sau expunerea la anumite toxine), sau poate indica recuperarea măduvei osoase după o perioadă de aplazie.
Prezența unui procent foarte mic de eritroblaști, cum ar fi 0, 1%, poate fi uneori un rezultat fals sau o anomalie temporară, dar orice detectare a eritroblaștilor în sângele periferic merită investigată mai departe pentru a determina cauza subiacentă. Evaluarea clinică amănunțită și alte teste de laborator sunt esențiale pentru a înțelege semnificația prezenței eritroblaștilor într-un anumit context medical.
În context clinic, detectarea eritroblaștilor în sângele periferic poate indica o serie de afecțiuni hematologice sau alte probleme de sănătate. Printre acestea se numără eritroblastoză fetală, anemii severe, unele forme de leucemie, stres sever al măduvei osoase (de exemplu, în răspuns la infecții severe sau expunerea la anumite toxine), sau poate indica recuperarea măduvei osoase după o perioadă de aplazie.
Prezența unui procent foarte mic de eritroblaști, cum ar fi 0, 1%, poate fi uneori un rezultat fals sau o anomalie temporară, dar orice detectare a eritroblaștilor în sângele periferic merită investigată mai departe pentru a determina cauza subiacentă. Evaluarea clinică amănunțită și alte teste de laborator sunt esențiale pentru a înțelege semnificația prezenței eritroblaștilor într-un anumit context medical.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0procent limfocite crescut, neutrofile scazut
- 3neutrofile si limfocite
- 7neutrofile crescute
- 7EOZINOFILE si MONOCITE marite, NEUTROFILE scazute
- 8neutrofile scazute brusc !
- 4rezultatul neutrofilelor - 43.4%
- 0Analize- neutrofil scazut
- 0Leucocite
- 0Ce valori normale sunt cuprinse in Neutrofile?!
- 0Interpretare analize
- 0Analize - Neutrofil Scazut
- 0Rezultate analize...neutrofile scazute
- 0Analize care depistează cancerul
- 0Interpretare analize - neutrofile mai putine, uree mica
- 0Eozinofile zero
- 1Nu inteleg ce înseamnă valoarea 6.9% de eozinofile
- 1Stare de rău fetita de 11 ani
- 1Pt neutrofile scazute este indicata punctia?
Mai multe informații despre: Neutrofile eozinofile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: