Pt neutrofile scazute este indicata punctia?
De vreo 10 ani, imi ies neutrofilele scazute, putin sub limita normala. Uneori atat cele procentuale, cat si numarul lor, alteori doar cele procentuale sunt scazute, iar nr este normal. Valori normale ale neutrofilelor am avut doar pe perioada sarcinii.
Restul valorilor din hemoleucograma sunt intodeauna in valorile normale, inclusiv fierul. Acum 10 ani dr hematolog mi-a zis ca nu tb sa ma ingrijorez...si asa am facut.
Insa anul trecut am zis sa cer inca o parere si am fost din nou la hematolog si mi a dat tratament cu fier, acid folic si vit C. Dupa o luna de tratament neutrofilele in sfarsit au avut valori normale. Mi a spus sa continui tratamentul inca 2 luni si sa repet analizele. Acum neutrofilele procentual iar au scazut 39.5%(val normale 45-80%).
A spus ca poate fi ceva autoimun, avand in vedere ca am si tiroidita autoimuna...Dar ca nu e sigur.. Si sa continui sa iau acid folic si vit C. Mi'a sugerat o punctie a maduvei, pt a determina cu certitudine daca e vb de neutropenie autoimuna, daca doresc... Nu mi-a spus clar ca ar tb sa fac aceasta punctie..Mentionez ca nu ma imbolnavesc usor, nu am mai fost racita de ani de zile(tinand cont ca am in jurul meu destul de des oameni bolnavi). Credeti ca este necesara o punctie? Sunt nedumerita pt ca un dr mi-a spus sa nu ma ingrijorez iar altul mentioneaza de punctie.. Va multumesc!
Restul valorilor din hemoleucograma sunt intodeauna in valorile normale, inclusiv fierul. Acum 10 ani dr hematolog mi-a zis ca nu tb sa ma ingrijorez...si asa am facut.
Insa anul trecut am zis sa cer inca o parere si am fost din nou la hematolog si mi a dat tratament cu fier, acid folic si vit C. Dupa o luna de tratament neutrofilele in sfarsit au avut valori normale. Mi a spus sa continui tratamentul inca 2 luni si sa repet analizele. Acum neutrofilele procentual iar au scazut 39.5%(val normale 45-80%).
A spus ca poate fi ceva autoimun, avand in vedere ca am si tiroidita autoimuna...Dar ca nu e sigur.. Si sa continui sa iau acid folic si vit C. Mi'a sugerat o punctie a maduvei, pt a determina cu certitudine daca e vb de neutropenie autoimuna, daca doresc... Nu mi-a spus clar ca ar tb sa fac aceasta punctie..Mentionez ca nu ma imbolnavesc usor, nu am mai fost racita de ani de zile(tinand cont ca am in jurul meu destul de des oameni bolnavi). Credeti ca este necesara o punctie? Sunt nedumerita pt ca un dr mi-a spus sa nu ma ingrijorez iar altul mentioneaza de punctie.. Va multumesc!
1 comentarii
Bună!Dacă neutrofilele sunt scăzute care tip este crescut?La mine sunt crescute limfocitele.6150, iar valoarea totala este 11.400, a leucocitelor vreau sa spun.In rest hemoleucograma e normala, teste hepatice ok, fier ok, eco abdominal ok, nu e splina mărită.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Eozinofilie si neutropenie
- 4Usoara neutropenie
- 5neutropenie, limfocitoza usoara, si mai nou eozinofilie
- 0procent limfocite crescut, neutrofile scazut
- 3neutrofile si limfocite
- 7EOZINOFILE si MONOCITE marite, NEUTROFILE scazute
- 0Neutropenie moderata
- 0Ajutor interpretare analize, urgent
- 4rezultatul neutrofilelor - 43.4%
- 0interpretare analize
- 4Neutropenie severa?