Rezultat RMN
Am primit următorul rezultat la un RMN: inferior la nivelul jumătății stângi a sacrului se evidențiază o plajă de hipersemnal t2, hiposemnal t1 ce se întinde cranio coudal pe 3cm, are diametrul antero posterior 1.8 cm si diametrul transvers 1.7 cm. Formațiunea are priza de contrast la administrarea gadoliniumului si prezinta restricție de difuzie a apei. Concluzii: leziune osoasa sacrata stanga ce necesita corelare cu datele clinice( postradioterapie, post traumatism)
Mentionez ca nu am făcut niciodată radioterapie dar în urma cu o luna am cazut foarte rau pe spate. De asemenea i anul 2017 am avut intervenție chirurgicală ( anexectomie bilaterală) cu tumora ovariana stadiul 1c fără tratament ontologic pentru ca s-a considerat ca este suficienta extirparea chirurgicală.
Mentionez ca nu am făcut niciodată radioterapie dar în urma cu o luna am cazut foarte rau pe spate. De asemenea i anul 2017 am avut intervenție chirurgicală ( anexectomie bilaterală) cu tumora ovariana stadiul 1c fără tratament ontologic pentru ca s-a considerat ca este suficienta extirparea chirurgicală.
7 comentarii
Nu veti putea obtine un raspuns fara studierea directa a imaginilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc, problema mea este ca nu inteleg limbajul specific ( de ex formațiunea are priza de contrast la administrarea godaliniumului si prezinta restricția de difuzare a apei sau hiposemnal t1, hipersemnal t2 ) Bine ca am inteles cel puțin concluziile. O seara plăcuta!
Daca cititi cu atentie textul pe care mi l-ati trimis, veti descoperi o sintagma: ""leziune osoasa sacrata stanga ce necesita corelare cu datele clinic"".
Este exact ce incerc sa va explic: RMN-ul are relevanta numai prin studierea directa a imaginilor, in timpul examenului clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este exact ce incerc sa va explic: RMN-ul are relevanta numai prin studierea directa a imaginilor, in timpul examenului clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
ar trebui clarificat cat mai repede, ce este. sa nu fie o metastaza.
Suspeciune de NCF /coxita bilat.modificari erozive condrale degenerative coxo femurale bilat. Acesta e rezultatul RMN.puteti va rog sa ma ajutati ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Am nevoie de interpretarea unui RMN, va rog frumos.
- 3RMN COLOANA LOMBARA
- 5minima protruzie discala si diminuarea lordozei lombare
- 4RMN Coloana
- 7rmn in sarcina
- 6Interpretare rezultat RMN
- 2RMN coloana vertebrala
- 1Interpretare RMN: coloana cervicala C5-C6 si C6-C7 si coloana lombara L4-L5
- 3RMN coloana vertebrala
- 1Discopatie cervicala
- 0RMN coloana
- 5Va rog interpretare RMN Cervical-Torace-Lombar
- 0Interpretare IRM