Va rog interpretare RMN Cervical-Torace-Lombar
Buna ziua, sunt imobilizata la pat de 2 zile. La recomandarea medicului fac injectabil Ketonal + Algocalmin. Pe 25 iunie am programare la Neurolog. Pana atunci va rog sa-mi spuneti cat este de grava situatia mea. Va transcriu rezultatul RMN-ului coloana cervico-dorso-lombara. Buna aliniere a corpilor vertebrali care sunt de morfologie și semnal normal Fără anomalii de semnal la nivelul cordonului medular care este de morfologie normală. Modificări de semnal în hipersemnal T1 și T2 tip modic 2 la nivelul platourilor vertebrale etaj c5 c6. Hernii intraspongioase la nivelul platourilor vertebrale T11 -L3. Etaj C4 - C5 debord discal posterior de 4 mm ce îngustează ambele foramene, fără conflict cardiovascular evident. Etaj c5- c6 debord discal posterior de 3 mm ce îngustează ambele foramene fară conflict cardiovascular evident. Etaj T7-T8, debord discal posterior ce amprenteaza sacul dural, fara conflict discoradicular evident. Etaj T8-T9, protruzie discala preforaminala stanga, fara conflict discoradicular evident. Etaj L4-L5 mica protruzie discala posteromediana fara conflict discoradicular. Etaj L5-S1 debord discal postermedian, pre, intra si posteroforaminal stanga de 8mm ce comprima sacul dural la originea de conflicte discoradiculare. CONCLUZIE: hernii discale etaje cervical, dorsal si lombar posibil la originea de conflicte discoradiculare, cea mai semnificativa la nivel L5-S1. Va multumesc si aste cu deosebit interes un raspuns!
5 comentarii
unde sunt localizate durerile, iradieaza undeva?
aveti rpobleme neurologice (amorteala, scadere de forta musculara etc)?
aveti rpobleme neurologice (amorteala, scadere de forta musculara etc)?
Buna ziua si multumesc pt promtitatea raspunsului dvs. Durerile sunt persistente cel mai mult in zona lombara cu amorteala pe ambele picioare in spate ( ca si cum ar fi o ata scurta, nu-mi da voie sa ma misc), in special dimineata. Dupa ce iau ceva antiinflamator ( dupa 1 ora) incep sa ma mai misc. In ultima luna ma doare si mana stg, nu am forta in ea, nu pot sa strang nimic cu ea. Mentionez am 41 ani, nastere prin cezariana de 1 an ( cu 23 kg luate in timpul sarcinii), acum am 178 cm si 80 kg, si am practicat atletism de performanta 18 ani. Multumesc frumos!
in prima faza ar trebui un examen neurologic (la neurolog sau neurochirurg), si daca este necesar si un examen electrofizologic (EMG) pentru a clarifica daca scaderea de forta din mana este reala sau una subiectiva.
indicatia operatiei nu este rezultatul RMN-ului ci examenul neurologic (evident cele doua trebuie sa fie in concordanta). asta insemna ca desi hernia de disc de la nivelul L5/S1 pare a fi cea mai importanta pe RMN, poate ca instabilitatea/uzura de la nivelul C5/6 este neurologic mult mai importanta daca prima produce "numai" dureri iar a doua produce pareze (scadere de forta musculara)
indicatia operatiei nu este rezultatul RMN-ului ci examenul neurologic (evident cele doua trebuie sa fie in concordanta). asta insemna ca desi hernia de disc de la nivelul L5/S1 pare a fi cea mai importanta pe RMN, poate ca instabilitatea/uzura de la nivelul C5/6 este neurologic mult mai importanta daca prima produce "numai" dureri iar a doua produce pareze (scadere de forta musculara)
Buna seara, am fost la Neurolog, mi-a confirmat 2 hernii ( cea Lombara C5-L1 foarte avansata) si o hernie cervicala ( de unde provine si durerea in mana stanga). Mi-a recomandat un control la Neurochirurg ( vineri sunt programata). Ca tratament : 10 zile ( controloc cu diclofenac capsule si midocalm), plus kinetoterapie. Astept sa vad ce-mi recomanda si neurochirurgul. Acum dupa 3 zile de injectabil ( ketonal) ma simt mai bine, dar nu "ma culc pe-o ureche", voi merge mai departe cu investigatiile. Multumesc frumos pt raspuns!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2sunt 20 de ani si sunt operata de curand de hernie de disc.va rog un raspuns
- 7Tratament urgent in crize de hernie de disc
- 5in urma unui RMN... hernie de disc
- 11Pot scapa de operatie vreodata?
- 2Activitate sportiva dupa hernie de disc
- 1hernie de disc si dureri de cap
- 2Posibil inceput de hernie de disc sau chiar hernie de disc
- 0Parestezii jumatatea stanga a corpului
- 1hernie de disc
- 10hernie de disc - operatie urgenta?
- 3Hernie de disc
- 3Dorsolombalgie sau hernie de disc?
- 0hernie de disc
- 1debord mixt(disco-osteofitic)la nivel C5-C6, Modificari de statica vertebrala cervicala.
- 1Hernie de disc
- 2intepenita mijloc
- 0hernie de disc L5 S1
- 2Hernie disc nivel 4, 5
- 1Recomandare doctor neurochirurg
Mai multe informații despre: Hernia de disc RMN la coloana
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: