Relatie distrusa de anxietate | Forumul Medical ROmedic

Relatie distrusa de anxietate

20-08-2016
Sofia12
Nu este medic/terapeut
Sofia12
Buna ziua,
Fostul meu prieten s-a indepartat de mine din cauza comportamentului meu din ultimele luni. Pe scurt, sufar de anxietate si am avut cateva crize foarte urate, in care nu m-am putut controla in relatia cu el. Am avut chiar si o tentativa de suicid. Acum fac psihoterapie si iau antidepresiv si sunt mai linistita, dar el nu vrea sa fim din nou impreuna.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce as putea sa fac, sau sa ii spun, pentru a indrepta lucrurile? Am si teama de abandon, care complica lucrurile si mai tare.
4 comentarii
1
20-08-2016, ora 22:34
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara
S-ar putea ca teama de abandon sa fi provocat "crizele" de care vorbiti. Si tot teama de abandon va face sa vreti sa ramaneti intr-o relatie in care celalalt nu mai vrea sa fie. Dar oare nu tocmai asta este ceea ce trebuie sa invatati sa faceti? Adica sa va separati? Sa invatati sa nu va mai fie frica sa pierdeti pe cineva (sa fiti abandonata)? Face parte din procesul Dumneavoastra de schimbare, de vindecare a propriilor frici. Va recomand sa discutati toate acestea cu psihoterapeutul, in interiorul psihoterapiei si nu in afara ei...
1
20-08-2016, ora 23:39
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna seara,
nu il puteti tine alaturi pe pritenul dvs. daca el nu vrea asta. Daca aceasta este decizia lui, indiferent ce i-ati spune nu ii va schimba decizia. Cu ajutorul psihoterapiei veti invata cum sa faceti fata acestei despartiri.
Sanatate multa!
1
24-08-2016, ora 08:51
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, PloieÅŸti
Psiholog Stefan Liviu
Poti lucra si la increderea in sine, dar nu uita sa respecti dorintele celorlati.
0
16-10-2016, ora 22:01
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Si eu sunt de acord ca este un subiect ce ar trebui abordat in cadrul psihoterapiei. Exact cum au spus si restul colegilor, pentru a putea atinge un echilibru armonios in viata personala si relatii, trebuie sa va infruntati si aceste temeri si sa va expuneti si la teama de separare. Numai asa puteti descoperi, de fapt, ca atunci cand sunteti separata lucrurile nu sunt chiar atat de rele pe cat par.
Aceasta tine si de modul in care functioneaza creierul. Adesea cand evitam ceva, aceasta transmite amigdalei semnalul ca acel lucru este ceva de care ne este frica, chiar daca acest lucru este fals si nefondat in realitate. Asa apar distorsiunile la nivelu gandirii si cam asa iau nastere multe din problemele de anxietate, inclusiv cea de separare.

Ca atare, daca parte din cauza anxietatii este mecanismul evitarii, probabil puteti sa va dati seama ca atunci cand va veti expune la situatia temuta si oferi creierului o sansa sa inregistreze ca nu este nimic de temut si puteti suporta cu succes, vor incepe sa se amelioreze si din discomfort si probleme.

Mult succes si numai bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •