refuz alimente solide

25-10-2007
crisadv
Nu este medic/terapeut
crisadv
Baietelul meu, David, are 3 ani si trei luni si nu mananca decat iaurt, lapte, Almette, Hochland, paine cu miere si uneori cereale, nuca si banana. Refuza, chiar neprimind nimic din "meniul" lui, orice alt aliment.nu ii place miroul mancarii gatite.ar manca in schimb dulciuri si prostioare dar nu prea primeste. Bea in schimb mult ceai si nu scapam de sticluta.
VAeti vreo idee ce ar trebui facut in astfel de situatii? M-am gandit chiar si la un psiholog pt copii dar am zis sa cer si altora parerea. E clar ca alimentatia nu e corecta si, chiar daca are 17 kg, necesarul de vitamine si minerale nu e satisfacut doar prin lactate si...
Multumesc.
2 comentarii
0
25-10-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Regimul baietelului dv. nu mi se pare chiar atit de defectuos. Maninca o multime de lactate- asta inseamna proteine de calitatea I, identice cu cele din carne + calciu. Maninca piine si cereale- deci carbohidrati si fibre; banane- deci vitamine si potasiu...Daca ar minca mincare gatita asta nu ar aduce mare lucru in plus, eventual ceva mai multe grasimi, si carne. Dar, din nou, cu proteinele nu este o problema de vreme ce ii plac lactatele. Ar fi ideal daca ati putea adauga ceva mai multe fructe si legume. Incercati iaurturi cu fructe, s-ar putea sa il intereseze, sau suc natural de fructe + morcov (de exemplu Tedi). Sint special facute pt copii, au tot felul de personaje simpatice desenate pe ele, si au mult succes. Pentru minerale si alte vitamine folositi un supliment gen Minimartienti, special adaptat pt nevoile copiilor si f. gustos.
Daca totusi problema va preocupa, intrebati pediatrul copilului. M-ar mira daca ar considera ca un asemenea regim este asa de carential. Cit despre psiholog in problema aceasta, nu cred ca este cazul...
Despre sticluta (presupun ca va referiti la biberon)- luati-i-o pur si simplu. In acest fel, cind va dori sa bea, nu va mai avea optiune. Cumparati-i o canita de aceea simpatica pt copii, pe care sa si-o aleaga singur, si lasati-o ca singura modalitate pe care o poate folosi. Cind chiar va vrea sa bea, o va utiliza pe aceea.

Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
26-10-2007, ora 00:00
crisadv
Nu este medic/terapeut
crisadv
Va multumesc pentru raspuns! M-am mai linistit. Pt noi (locuim cu parintii) ora de masa a fost mereu o problema. Sucuri de fructe bea, in diverse combinatii, tocmai am terminat un glacon de Minimartieni si continuam cu vitamina C si mult ceai combinat (fructe si plante cu miere). De asemenea mai nou a gasit interesanta combinatia paine, miere si nuca.
E adevarat ca analizele i-au iesit bune desi mereu am suspectat ca ar avea lipsa de fier, lambliaza.parinti..:)
Inca o data va multumesc. Raspunsul dvs chiar mi-a facut bine.
Altfel, e un copil vioi, istet si cuminte.
Cristina Covesan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul