Recuperare mana dupa operatie.
Buna ziua!
Pe 24 noiembrie am suferit o ruptura de humerus, pe 26 mi-a fost introdusa o tija din titan plus 3 saptamani cu atela gipsata.(tija trebuie scoasa dupa un an).Dupa scoaterea atelei port orteza pt. paralizia nervului radial, nu am forta deloc in mana, ma doare umarul cand o ridic si ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu pot indrepta mana, pur si simplu ramane blocata.Doctorul mi-a recomandat sa pun cotul pe birou si cu mana cealalta sa imping palma mainii cu probleme pt. a se intinde, insa nu se intinde mai deloc si ma doare foarte tare.
Ce e de facut?
Pe 24 noiembrie am suferit o ruptura de humerus, pe 26 mi-a fost introdusa o tija din titan plus 3 saptamani cu atela gipsata.(tija trebuie scoasa dupa un an).Dupa scoaterea atelei port orteza pt. paralizia nervului radial, nu am forta deloc in mana, ma doare umarul cand o ridic si ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu pot indrepta mana, pur si simplu ramane blocata.Doctorul mi-a recomandat sa pun cotul pe birou si cu mana cealalta sa imping palma mainii cu probleme pt. a se intinde, insa nu se intinde mai deloc si ma doare foarte tare.
Ce e de facut?
12 comentarii
cand s-a produs paralizia nervului radial? in momentul accidentului sau in timpul operatiei?
oricum trebuie revizuita, deschisa si vazuta care este problema.
daca paralizia era dupa accident este obligatoriu explorarea nervului si metoda aleasa trebuie sa fie daca se poate placa cu suruuir cu angulatie stabila
in timpul operatiei de introducere a tijei este rar leziunea de nerv radial, insa daca s-a produs iarasi este obligatoriu revizia
ca sa fiti mai sigur es as face in prima faza un examen EMG pentru a aprecia leziunea de nerv. daca este totala puteti astepta 100 de ani si nu se va imbunatatii de loc
oricum trebuie revizuita, deschisa si vazuta care este problema.
daca paralizia era dupa accident este obligatoriu explorarea nervului si metoda aleasa trebuie sa fie daca se poate placa cu suruuir cu angulatie stabila
in timpul operatiei de introducere a tijei este rar leziunea de nerv radial, insa daca s-a produs iarasi este obligatoriu revizia
ca sa fiti mai sigur es as face in prima faza un examen EMG pentru a aprecia leziunea de nerv. daca este totala puteti astepta 100 de ani si nu se va imbunatatii de loc
faceti un examen de EMG, ENG pentru aprecierea obiectiva a leziunii.
o pareza temporara dupa o operatie deschisa, cu placa si suruburi este des intalnita, insa la varianta cu tija nu ar trebui sa se intample.
durerea de umar este tot interesanta, dupa atata timp nu ar trebui sa fie, insa este posibil ca sunt ceva aderente acolo din cauza imobilizarii ghipsate, pentru aste cel mai probabil o kinetoterapie ar fi suficient, insa nu se poate exclude nici leziunea de coafa rotatorilor.
mult depinde de rezultatul examenului neuologic su EMG insa eu vad o revizie deschisa ca foarte probabila
o pareza temporara dupa o operatie deschisa, cu placa si suruburi este des intalnita, insa la varianta cu tija nu ar trebui sa se intample.
durerea de umar este tot interesanta, dupa atata timp nu ar trebui sa fie, insa este posibil ca sunt ceva aderente acolo din cauza imobilizarii ghipsate, pentru aste cel mai probabil o kinetoterapie ar fi suficient, insa nu se poate exclude nici leziunea de coafa rotatorilor.
mult depinde de rezultatul examenului neuologic su EMG insa eu vad o revizie deschisa ca foarte probabila
tijele moderne intramedulare sunt zavorate cu suruburi ca tija sa nu se invarte in os, astfel conferand o stabilitate marita. deobicei la introducerea tijei nu este deschis focarul fracturii si astfel sansa leziunii nervului radial este minima, cu o singura exceptie !!! daca surubul/suruburile de zavorare distale (dinspre cot) sunt introduse din lateral - in acest caz sansa leziunii de nerv este de aproximativ 20-30%/surub. in mod corect suruburile distale se introduc dinspre fata anterioara (din fata).
daca inainte de operatie nu ati avut pareza si dupa operatie a aparut, este clar ca in timpul operatiei s-a intamplat ceva. in aceste cazuri revizia cat mai rapida este imperativa
daca inainte de operatie nu ati avut pareza si dupa operatie a aparut, este clar ca in timpul operatiei s-a intamplat ceva. in aceste cazuri revizia cat mai rapida este imperativa
Tija a fost introdusa de la umar in jos, prinsa in 2 suruburi sus si jos 2 suruburi in lateral, dreapta si 2 in fata.
se numeste tije anterograda si posibil cu suruburile introduse dinspre lateral a fost lezata nervul
Nu stiu ce sa fac cu mana de nu se indreapta, cat sa trag de ea?
daca nervul este taiat in doua, singur nu se va uni, orteza si kinetoterapia va ajuta sa nu se atrofieze in totalitate muschii si articulatiile sa nu se ankilozeze.
in prima faza va trebuie un examen obiectiv, ce sanse aveti sa scapati fara o operatie complicata?.
in cazul, daca nervul este taiat in totalitate cum trece timpul, sansele de recuperare scad
in prima faza va trebuie un examen obiectiv, ce sanse aveti sa scapati fara o operatie complicata?.
in cazul, daca nervul este taiat in totalitate cum trece timpul, sansele de recuperare scad
Pai cred ca doctorul care m-a operat lua masuri...dupa operatie nu puteam sa ridic incheietura mainii mai deloc, acum pot dar nu in totalitate si nu am aceeasi mobilitate.
Nu stie nimeni cum as putea sa intind mana iar?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9imi crapa pielea de pe maini
- 9Parestezie la mana stanga
- 43probleme cu pielea de pe palme
- 8Amorteala mainii drepte dupa 5 minute in care e folosita la ceva mai solicitant
- 11senzatie de amorteala la mina stinga
- 17dureri de maini
- 26Probleme cardiace sau altceva?
- 39Fractura metacarp 5
- 6Dureri ale mainilor si picioarelor la cel mai mic efort.
- 10informatii tija
- 11Durere mana pumn stang la indoire 90 grade
- 5Mana umflata
- 28Mana umflata dupa mastectomie
- 8DURERE INCHEIETURA MANA DREAPTA
- 1amorteala, durere surda, mana dreapta
- 7Durere la san si la mana dreapta.. poate avea vreo legatura?
- 3Slabiciune musculara la nivelul picioarelor si mainilor
- 1Nu pot sa stau pe varfurile picioarelor si mainile le simt amortite
- 2maini cu mancarime si crapaturi puternice
Mai multe informații despre: Mana
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: