Deformari ale degetelor de la maini si picioare din nastere

21-06-2010
roxi10
Nu este medic/terapeut
roxi10
Buna..m-am nascut cu deformari ale degetelor de la maini si picioare...la maini nu se observa f tare insa la picioare da...la maini in loc sa am degetelul din mijloc cel mai lung e aratatorul mai lung...iar la picioare am penultimul mai scurt decat ultimul si mai ridicat f putin decat celelalte si al doilea mai lung ca si primul...e f nasol pt ca vara nu pot purta sandale sau slapi ca se observa..si oamenii sunt rai si...ma deranjeaza f tare. pt ca in rest sunt o fata normala..am fost la medic si mi-a spus ca trebuia operat cand am fost micutza si ca acum ar dura cate 2 luni la fiecare picior refacerea dupa operatie...as vrea sa stiu daca a trecut cineva prin asa ceva s-au daca ar cineva asa ceva.si daca s-a operat cineva si poate sa-mi recomande un medic bun.ma tem f tare pt ca stiu ca se poate afecta unele functii ale degetelor daca nu reuseste bine operatia...si cu toate astea m-as opera...pt ca e urat estetic...multumesc mult..astept un raspuns macar...
8 comentarii
0
22-06-2010, ora 00:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre brachymetatarsie.
Cata vreme nu aveti probleme functionale nu v-as recomanda vreo interventie chirurgicala.
Intr-adevar, sunt interventii dificile, necesita fixatoare externe (dispozitive metalice externe) pentru 3-4 luni, iar rezultatele sunt grevate de complicatii neurologice importante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-06-2010, ora 00:42
roxi10
Nu este medic/terapeut
roxi10
Buna seara,
va multumesc pentru raspuns...insa din pacate nu ma bucura foarte tare..se pare ca acesta e raspunsul...am sa raman mereu asa.e dureros pentru mine..as vrea sa fiu si eu ca si restul oamenilor...nu inteleg de ce tocmai eu am asa ceva?am doua surori si un frate si ei nu au nimic..doar eu..eu sunt cea mai mica dintre ei.am sa caut pe net sa vad cauzele..si daca au efect negatic asupra sanatatii mele...si daca sunt transmisibile aceste defecte la copii mei cand voi avea?...va multumesc inca o data...o seara placuta!
0
22-06-2010, ora 00:45
roxi10
Nu este medic/terapeut
roxi10
si inca o intrebare...as dori sa stiu in jurul carui pret se invarte costul unei astfel de operatii?aproximativ...macar...:)va multumesc mult
0
22-06-2010, ora 00:51
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aceasta afectiune nu este transmisibila, nu va faceti griji!!
Se poate practica, insa nu cred ca merita riscurile.
Cat despre preturi, vreo 3.000 euro costa numai fixatoarele externe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-06-2010, ora 01:28
roxi10
Nu este medic/terapeut
roxi10
Hm..ma gandeam eu ca este scumpa operatia...:(.va multumesc frumos pentru raspunsuri...am cautat pe internet aceasta denumire dar nu gasesc exact nicaieri despre ea...ce ma mai intereseaza..si cand mai aveti timp sa-mi raspundeti...e ce anume a determinat aceasta malformatie la mine?...o seara placuta!si inca o data va multumesc mult!
0
22-06-2010, ora 09:40
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se cunoaste cauza aparitiei deformatiei.
Problema nu este pretul operatiei, ci eficacitatea acesteia fata de riscuri. Dupa cum va spuneam, nu merita efectuata pe considerente strict estetice: dupa operatie veti avea un picior estetic OK, dar posibil mai putin functional.
Nu veti gasi mare lucru pe internet: articolele semnificative se gasesc in reviste ce necesita abonament..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-06-2010, ora 11:47
roxi10
Nu este medic/terapeut
roxi10
Buna ziua!
Va multumesc frumos pentru ca ati continuat sa-mi raspundeti la intrebari...Sunt din ce in ce mai interesata de cum as putea sa scap de acest defect..insa din pacate vad ca e cam dificil si primesc cam acelasi raspuns peste tot...cu siguranta daca eram in alta tara raspunsul era mult mai simplu...vad ca la noi medicina inca stationeaza...
Va multumesc!
O zi buna va doresc!
0
22-06-2010, ora 16:03
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!]
Cred ca glumiti.v-am raspuns concret si la obiect, inclusiv pretul fixatoarelor externe ce se utilizeaza in asemenea cazuri. Nu stiu de ce trebuie sa ma jigniti in asemenea hal.v-am precizat strict tot ce va interesa...
Exista solutii eficace, dar sunt grevate de complicatii inerente alungirii: leziuni neurologice. Alungirea este urmata de cicatrici, uneori mai inestetice decat situatia initiala.
Acesta este motivul pentru care nu va sfatuiesc sa incercati cine stie ce solutii, pe considerente pur estetice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: