recomandare coronarografie-
Buna ziua,
In urma unui tratament medicamentos pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica starea de sanatate a tatalui meu(are 53 de ani, inaltime 1, 78 si cca 95 kg)a ramas aproape aceeasi cu mici amelioarari(HT aprox 12/8, angina pectorala la efort).In data de 03.06.2009 am facut o programare la Cardiomed Targu Mures la Dr. Chitu Monica, EKG-ul a iesit bun, tensiune 11/7, iar ecocardiografia(interpretata de Dr. rezident Sarbu) a fost buna, medicul nu a fost retinut in a spune ca e chiar f buna.Dr Chitu a facut o recomandare pentru testul de efort(supararea cea mare a tatalui meu apare la efort-durerea in piept), in urma acestui test facut pe data de 09.06.2009 s-a recomandat o coronarografie programata pe data de 25.06.2009 la Institutul de Boli Cardiovasculare Targu Mures.
Intrebare:tinand cont de faptul ca ecocardiografia a iesit bine, dar testul de efort nu, care e posibilitatea ca in urma acestei investigatii sa se detecteze ceva grav?Multumesc
In urma unui tratament medicamentos pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica starea de sanatate a tatalui meu(are 53 de ani, inaltime 1, 78 si cca 95 kg)a ramas aproape aceeasi cu mici amelioarari(HT aprox 12/8, angina pectorala la efort).In data de 03.06.2009 am facut o programare la Cardiomed Targu Mures la Dr. Chitu Monica, EKG-ul a iesit bun, tensiune 11/7, iar ecocardiografia(interpretata de Dr. rezident Sarbu) a fost buna, medicul nu a fost retinut in a spune ca e chiar f buna.Dr Chitu a facut o recomandare pentru testul de efort(supararea cea mare a tatalui meu apare la efort-durerea in piept), in urma acestui test facut pe data de 09.06.2009 s-a recomandat o coronarografie programata pe data de 25.06.2009 la Institutul de Boli Cardiovasculare Targu Mures.
Intrebare:tinand cont de faptul ca ecocardiografia a iesit bine, dar testul de efort nu, care e posibilitatea ca in urma acestei investigatii sa se detecteze ceva grav?Multumesc
4 comentarii
dumtras.
Draga ramona,
Sunt un relativ proaspat proprietar de stent ( un dispozitiv ce se monteaza pe o artera pentru a marii
diametrul acesteia) si am avut un coleg cu aceeasi problema, adica toate ieseau bine dar la testul de efort iesea rau, iar la coronarografie i-au gasit o artera coronara obstruata (conducta infundata-cum ii spun eu) si i-au montat un stent iar acum este bine.
Multa sanatate.
Draga ramona,
Sunt un relativ proaspat proprietar de stent ( un dispozitiv ce se monteaza pe o artera pentru a marii
diametrul acesteia) si am avut un coleg cu aceeasi problema, adica toate ieseau bine dar la testul de efort iesea rau, iar la coronarografie i-au gasit o artera coronara obstruata (conducta infundata-cum ii spun eu) si i-au montat un stent iar acum este bine.
Multa sanatate.
Multumesc dumtras,
Am facut si noi coronarografia si nu exista slava domnului obturatii pe coronare, este vorba despre o boala cronicizata a coronarelor, care se rezolva medicamentos(macar partial, deocamdata)
Multa sanatate
Am facut si noi coronarografia si nu exista slava domnului obturatii pe coronare, este vorba despre o boala cronicizata a coronarelor, care se rezolva medicamentos(macar partial, deocamdata)
Multa sanatate
Doar ma bucur si chiar va invidiez putin in sens pozitiv.Norocosilor, vo doresc multa sanatate si bucurii.
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!
Multumim, sa speram ca va noul medicament va face minuni si ne va feri de o viitoare interventie cu stent sau altele asemanatoare.Multa sanatate tuturor.
O curiozitate:unde ai facut interventia cu stent?eventual ce medic
Multa sanatate
O curiozitate:unde ai facut interventia cu stent?eventual ce medic
Multa sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2hipertensiune arteriala ii, aritmie extrasistolica v
- 7va implor ajutati-ma: imi creste tensiunea arteriala brusc zilnic
- 3HTA si activitatea sexuala
- 4boala halatului alb
- 5m-am trezit ca partea stanga a fetei amortita si presiune asociata cu durere la ochiul stang
- 0tratament hipertensiune arteriala
- 4Sunt hipertensiva de 22 ani
- 1Hipertensiune arteriala primara
- 3tratament HTA ineficient?
- 1Hipertensiune sau altă cauză ?
- 1Am tensiunea crescuta
- 1Tensiune mare
- 2hipertensiune arteriala esentiala stadiul II
- 1Tratament prostatita cronica
- 0Rog opinii
- 19puls 176 / tensiune 200 cu 100. am nevoie de parerea unui medic
- 0Oboseala dupa inceperea tratamentului pt. Hipertensiune
- 1Hipertensiune care apare brusc
- 1Femeie cu probleme cardiace : tensiune crescuta
Mai multe informații despre: Hipertensiunea arteriala (HTA)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: