Reactie interstitiala perihilar bilateral
Buna ziua!
De 2 saptamani ma confrunt cu tuse seaca si mi se taie respiratia cand depun si cel mai mic efort. (Ex. Urcat de scari)
Am facut o radiografie si rezultatul este reactie interstitiala perihilar bilateral.
Imi poate cineva spune ce inseamna, ce presupune aceasta boala?
Mentionez ca am 44 de ani, stil de viata activ, nu am mai fumat de peste 10 ani dar am lucrat mult timp in constructii.
De 2 saptamani ma confrunt cu tuse seaca si mi se taie respiratia cand depun si cel mai mic efort. (Ex. Urcat de scari)
Am facut o radiografie si rezultatul este reactie interstitiala perihilar bilateral.
Imi poate cineva spune ce inseamna, ce presupune aceasta boala?
Mentionez ca am 44 de ani, stil de viata activ, nu am mai fumat de peste 10 ani dar am lucrat mult timp in constructii.
4 comentarii
P.s. Am uitat sa mentionez ca se specidica si "cord normal configurat"
Bună ziua! Poate fi o pneumopatie interstițială care să evolueze cu leziuni de fibroză. Ați primit tratament? Ar fi indicat să faceți o fibrobronhoscopie sau un lavaj bronho-alveolar, și apoi un CT toracic pentru evaluarea leziunilor. Aștept să-mi spuneți ce investigații ați mai făcut și care sunt rezultatele. O zi liniștită!
Postarea este in legatura cu tatal meu.
A fost astazi la doctorul pneumolog si l-a consultat mai bine si concluzia este ca sufla bine si ar avea doar o alergie la praf. A primit medicatie pentru asta. Doctorul spune ca radiologul a interpretat gresit.
Cred ca totul este ok. Va multumesc pentru raspuns!
A fost astazi la doctorul pneumolog si l-a consultat mai bine si concluzia este ca sufla bine si ar avea doar o alergie la praf. A primit medicatie pentru asta. Doctorul spune ca radiologul a interpretat gresit.
Cred ca totul este ok. Va multumesc pentru raspuns!
Bună ziua! Cum v-am spus, acel rezultat nu indică ceva grav sau specific, dar în legătură cu simptomatologia ar merita investigat. Tatăl dumneavoastră lucrează în construcții (mult praf), deci cam ar fi trebuit să știe până acum că este alergic/sensibil la praf, și nu cred că ar fi putut lucra mulțu ani în praf fără să aibă simptome până acum. Dacă simptomele persistă mergeți și la alergologie, iar apoi puteți face și un CT toracic. O zi liniștită! Dacă mai aveți nevoie de sfaturi vă ajut cu drag!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Tuse de 3 ani.. mai mult de la frig si de la tigara dar nu numai
- 4Bebelus de 6 luni cu probleme de respiratie
- 4Cum pot sa scap?
- 4tuse seaca si nas infundat
- 1tuse seaca apoi devine productiva
- 5Disconfort general si stare de rau
- 1am o tuse seaca
- 1nu pot respira.. am o tuse seaca care nu mai trece
- 1tuse seaca puternica - de 1 luna jumatate
- 0tuse și iritație la nivelul gâtului
- 0Tusa seaca
- 5Tuse seaca de 2 ani
- 4Tuse seaca in functie de anotimp
- 4Tuse seaca fetiță de 4 ani
- 3Tuse seacă cu gâdilătură
- 0Tuse seaca care durează de 3 luni
- 1Nelamurire - A influentat AERIUSUL cumva rezultatul de la CT?
- 5Tuse seaca cu secreții nazale apoase!
- 1Urgent - sunt nopti care ma trezesc din somn cu o tuse seaca foarte enervanta
- 0Am o tuse seaca si urata de cand am fumat de pe internet
Mai multe informații despre: tusea seaca
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: