cultura secretie col uterin
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
1 comentarii
Ai facut foarte bine! Analizele astea iti vor arata daca este o problema. Analiza secretiei se recolteaza si din col, daca ai candida sau alti agenti patogeni rezultatul va arata. Mergi cu rezultatul la un ginecolog, pentru interpretare corecta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3despre colul uterin: cum se simte la palpare?
- 8cauterizare - cand pot intretine relatii sexuale?
- 3cancer de col uterin
- 20rana pe col sau nu!
- 2Noduli pe colul uterin - va rog un raspuns
- 6displazie de col uterin
- 4hipertrofie de col uterin
- 18Tratament cu ovule...Va rog un sfat!!!
- 4chisturi pe ambele ovare + nodul pe uter
- 16displazie severa - col uterin carcinom in situ CIN III
- 0cancer col uterin
- 7Operatie neolpasm col uterin!!!
- 52 noduli la colul uterin
- 25Cancer col uterin
- 47Neoplasm de col uterin stadiul III B
- 2Dimensiuni Rana col
- 1col scurt
- 1Am un disconfort in interiorul vaginului
- 0Cultura de pe col
Mai multe informații despre: colul uterin