cultura secretie col uterin
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
V-as ruga sa-mi spuneti daca la analiza culturii de secretie col uterin se poate depista candida, sau este nevoie de analiza secretiei vaginale? Nu sunt lamurita daca sunt doua lucruri diferite. Si daca da, imi puteti spune, pe scurt, ce evidentiaza fiecare dintre aceste doua analize?
Va intreb toate astea deoarece am avut simptome ce ma duc cu gandul la candida si am facut analiza culturii secretie col uterin rezultatul fiind " pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius", fara alta detaliere. Astept de asemenea rezultatele la Papanicolau si HPV. Mentionez ca aceste analize le-am facut din proprie initiativa, fara recomandarea unui medic in ideea de a merge ulterior la un medic, pentru interpretarea lor.
Va multumesc pentru orice raspuns care mi-ar aduce chiar si cea mai mica lamurire.
1 comentarii
Ai facut foarte bine! Analizele astea iti vor arata daca este o problema. Analiza secretiei se recolteaza si din col, daca ai candida sau alti agenti patogeni rezultatul va arata. Mergi cu rezultatul la un ginecolog, pentru interpretare corecta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dupa operatia de neoplasm col uterin, diaree
- 5Cancer de col uterin
- 3prezent ureaplasma urealyticum>10-4
- 7cred ca am cancer de col uterin
- 5analiza CA125 maxim
- 25Cancer col uterin
- 14Adenocarcinom microinvaziv, grad de diferentiere G1
- 5mi sa pus corect diagnosticul clinic si gradul de pensionare
- 4col scurt si sarcina saptamana 29
- 4col uterin iritat, sunt foarte ingrijorata si am nevoie de o parere.
- 2Col prea lung
- 4col scurt si sarcina in saptamana 23
- 2uter fibromatos, sangerari, iritatie col
- 7rană sângerândă pe interiorul colului
- 2Dimensiuni Rana col
- 5Formatiune col uterin
- 2burta lasata si colul uterin moale la 34 saptamani
- 0interpretare examen secretie col vaginala
- 0Colul uterin lung, inchis dar cam moale in sarcina
- 0Exista un risc de cancer in zona genitala?
Mai multe informații despre: colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: