Raguseala, disfonie !

04-11-2016
axxxy
Nu este medic/terapeut
axxxy
Buna seara, problema mea este foarte veche de pe la 15 ani acum avand 22 de ani, sufar de o raguseala o disfonie, vocea e ragusita nu are tonalitate, nu pot sa vorbesc tare, nu pot sa tip sa ridic tonul, dimineata aproape ca nu pot vorbi deloc ma trezesc foarte ragusit si trebuie sa vorbesc ca sa-mi dea drumu cat de cat la voce, se aude foarte ciudat fapt pentru care toata lumea ma intreaba de ce vorbesc asa, de ce vocea mea se aude asa, in curs de 2 saptamani am fost la 2 doctori ORL-STI , am fost consultat mi s-a facut o endoscopie sper sa nu gresesc, mi-a fost bagata o camera in nas pana la corzile vocale, ambii doctori au constat ca am o deviatie de spet pe partea stanga, si putina vegetatie de la niste polipi ramasi de atunci cand eram copil, si foarte multe secretii in nas in spatele nasului, secretii care le simt ca imi curg in gat mai ales dimineata, mi-a fost dat un tratament cu antibiotice inhalatii etc, dupa o saptamana nicio schimbare vocea la fel, am fost la control dupa tratament, i-am spus doctorului ca nu simt nicio schimbare dupa acel tratament, mi-a facut iar endoscopie, a verificat corzile vocale si mi-a spus ca sunt perfect sanatoase, lucreaza bine ambele, sunt curate, nu prezinta noduli sau polipi, si mi-a zis ca este posibil ca asa sa fie tonul vocii mele, nu stiu ce ar trebui sa fac unde ar trebui sa ma duc, care ar putea fi cauza vocii mele ? nu-mi vine sa cred ca ar putea fi asta tonul vocii mele pentru ca e foarte anormal foarte vizibil si nu doar asta dar efectiv raman uneori fara glas la pronuntarea unor anumite cuvinte in anumite momente mai ales dimineata si cand vorbesc simt ca parca ma chinuie. parca m-ar strange ceva de gat, si uneori dar foarte rar dupa un repaus vocal cand incerc sa spun ceva simt o durere in gat ca o sagetare, cum am spus am fost la 2 medici orl si raspunsurile au fost cam aceleasi la ambii si mi-au dat de inteles ca asta e sa ramana asa pentru ca nu am nimic patologic, nu stiu daca am sau nu, dar vreau sa fac ceva nu vreau sa ramana asa, va rog cine stie, cine s-a mai intalnit cu situatia asta, care ar fi cauza, care ar fi rezolvarea ?, multumesc !
3 comentarii
0
06-11-2016, ora 18:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum gasesti foarte multe postari un explic.. ca REfluxul gastro-esofagian si alimentatia incorecta duce la iritatia faringelui si modificarile vocii
0
04-12-2017, ora 09:58
Sofia G.
Nu este medic/terapeut
Sofia G.
Bună ziua,

Vă supun atenției existența unui grup de discuții pe tema tulburărilor de voce. Este un grup închis pe facebook și se numește "Vocea mea pe bune - informații și suport ptr tulburările vocii". De asemenea, ne puteti scrie pe adresa: intreaba@faravoce.ro. Vă așteptăm alături de noi!
0
21-04-2018, ora 00:46
myoara
Nu este medic/terapeut
myoara
De ce nu va gasesc pe Facebook?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: