CT torace facut in prima saptamana de sarcina

06-03-2024
CORINA234
Nu este medic/terapeut
CORINA234
Am un ciclu neregulat intre 29-40 de zile, in luna ianuarie am avut menstruatie din 13 pana pe 17 ianuarie. Pe 31 ianuarie am facut un ct toracic deoarece eliminam sange proaspat pe cale orala. Nu am avut nimic la plamani, nici la orl nu au vazut de unde e provenienta sangelui. Pe data de 25 Feb am facut un test de sarcina ce s-a pozitivat. Pe 3 martie am fost la ginecolog conform primei zi din menstruatie 13 ianuarie, ar fi trebuit sa am 7 saptamani insa pe ecograf aparea ca fiind 5 saptamani si 5 zile, au aparut gs si ys dar embrionul nu. Mi-a dat sa repet beta hcg luni era 4668, astazi o repet din nou. Insa nu s-a putut pronunta asupra embrionului, a spus ca e posibil ca ct-ul sa fi afectata sarcina. Daca ar fi sa luam in considerare saptamanile date de ecograf la momentul CT-ului aveam 1 saptamana de sarcina, mi-ati putea spune va rog frumos cat de afectata ar putea fi sarcina ?
2 comentarii
0
06-03-2024, ora 14:26
CORINA234
Nu este medic/terapeut
CORINA234
Rezultatul beta hcg de azi e de 8781, nu e chiar dublu. M-as bucura sa primesc o indrumare pana voi ajunge la consult.
0
07-03-2024, ora 09:04
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Îți pot oferi câteva informații generale, dar este esențial să discuți cu medicul tău pentru consiliere medicală specifică și personalizată.

În cazul sarcinii, valorile beta hCG (Human Chorionic Gonadotropin) sunt un indicator important pentru monitorizarea evoluției sarcinii în primele săptămâni. În general, valorile beta hCG ar trebui să se dubleze aproximativ la fiecare 48-72 de ore în primele săptămâni de sarcină, dar există o varietate mare în ceea ce privește „normalul”. O creștere mai lentă poate fi uneori observată și în sarcini normale, dar poate fi, de asemenea, un semn al unei sarcini neviabile sau ectopice. Faptul că nivelul tău de hCG a crescut de la 4668 la 8781 în câteva zile este un semn pozitiv al creșterii, chiar dacă nu s-a dublat exact în 48 de ore.

În ceea ce privește impactul examinării CT realizate în primele săptămâni de sarcină, este important de știut că radiografiile și examenele CT implică expunerea la radiații ionizante, care pot prezenta riscuri pentru dezvoltarea fetală, în special în primul trimestru, când se formează organele vitale ale bebelușului. Totuși, riscul este în mare măsură dependent de doza de radiații și de zona corpului care este expusă. CT-urile toracice vizează zona pieptului, iar expunerea directă a fetusului la radiații este mai redusă în comparație cu un CT abdominal sau pelvian. De asemenea, personalul medical ia măsuri de precauție pentru a minimiza expunerea la radiații atunci când există posibilitatea unei sarcini.

Este foarte important să discuți aceste detalii cu medicul tău, inclusiv despre istoricul tău medical recent și despre rezultatele testelor. Medicul tău poate evalua situația în contextul informațiilor medicale complete și poate determina cel mai bun curs de acțiune. Monitorizarea atentă a sarcinii, inclusiv urmărirea creșterii nivelului hCG și ecografiile ulterioare, va fi esențială pentru a înțelege mai bine starea sarcinii.

În concluzie, comunicarea deschisă cu medicul tău ginecolog și urmărirea recomandărilor acestuia sunt pașii cei mai importanți pe care îi poți face acum. Este normal să te simți neliniștită, dar este important să ai încredere în echipa medicală care te îngrijește.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul