Pulsatie Abdominala

12-09-2016
Mihai.P
Nu este medic/terapeut
Mihai.P
Buna ziua.
Am 29 ani, sex masculin, 65 kg, cord hiperkinetic, Tensiune 10.6-11.7 in marea parte a timpului, nu fumez, nu beau cafea sau excitante care contin cofeina.

Fiind o persoana foarte ipohondra, mi-a atras atentia de ceva vreme o pulsatie a abdomenului vizibila cand stau intins pe spate.
Nu pulsatia in sine a aortei ma ingrijoreaza ci o alta pulsatie/umflatura/ridicare a abdomenului chiar sub cutia toracica un pic spre dreapta. Aceasta ridicare a abdomenului apare exact in pauza dintre contractiile cardiace, nu in timpul lor. Stiu ca in pauza dintre batai, ventriculii inimii se umplu cu sange in acel moment, iar inima isi mareste volumul. Se poate ca in momentul acela sa impinga diafragma in jos, miscand la randul ei organele din apropiere favorizand aparitia acestei ridicari ale peretelui abdominal ? Zona in cauza e cam de sub coaste partea dreapta pana in dreptul ombilicului, toata zona ridicandu-se cam 1-2 mm suficient cat sa devina vizibil. In momentul contractiei cardiace cand inima are volumul cel mai mic, toata zona revine la normal, fiind vizibila foarte putin doar pulsatia aortei abdominale. Deci e un ciclu : Pulsatie aorta -> pauza dintre batai in care abdomenul se ridica in partea dreapta -> Pulsatie aorta cu abdomenul revenind la normal apoi iar pauza dintre batai, si tot asa.. Am si filmat aceasta pulsatie. Atasez linkul catre video. https://www.youtube.com/watch?v=YAolMXklWno
1 comentarii
0
22-09-2016, ora 17:30
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Chiar nu vad nimic patologic urmarind acest video...e pulsatia normala a cordului. Daca va asteptati sa fie sincron cu sistola si diastola, cum stiti dvs cand are loc sistola si cand diastola? Pentru aceasta trebuie ascultat cordul si trebuie facut fonocardiograma...insa sunt absolut convins ca pulsatia este sincrona cu revolutia cardiaca...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici